پارچه‌ پنبه‌ای با خواص ضدویروسی و ضدباکتریایی تولید شد

تهران- ایرنا- یک تیم تحقیقاتی بین‌المللی با استفاده از مهندسی مولکولی موفق به تولید پارچه‌ای از جنس پنبه شد که در آن ذرات مس با پنبه ترکیب شده تا خواص ضدویروسی و ضدباکتریایی ایجاد کند.

به گزارش روز شنبه گروه علم و آموزش ایرنا، منسوجات پنبه‌ای در زندگی روزمره همه استفاده می شود و همچنین یکی از مواد اصلی برای انتقال ویروس‌ها و باکتری‌ها هستند.

در روش‌های مرسوم برای ساخت منسوجات ضد ویروسی و ضد باکتریایی معمولاً افزودنی‌های عامل‌دار روی سطح پارچه و/یا روی میکروالیاف آن‌ها بارگذاری می‌شوند. با این حال، چنین تغییراتی پس از استفاده طولانی مدت به دلیل شست و شوی مواد افزودنی مستعد خراب شدن هستند.

به تازگی یک تیم تحقیقات بین رشته‌ای به سرپرستی لیانگ بینگ هو و هربرت رابین استاد معروف علوم و مهندسی مواد در دانشگاه مریلند (UMD) و مدیر مرکز نوآوری مواد (CMI) و ویلیام بنتلی فیشل استاد مهندسی و مدیر مؤسسه تجهیزات بیوپزشکی رابرت ای. فیشل دانشگاه مریلند در استرالیا و رابرت ام. بریبر استاد علوم و مهندسی مواد و معاون پژوهشی پارچه پنبه‌ای ضد میکروب جدید ساختند که در آن پنبه با یون مس ترکیب شده است.

این ترکیب در ساختار در سطح مولکولی (Cu-textile) انجام شده که از پیوند قوی بین یون‌های مس و مولکول‌های سلولز استفاده می‌کند و خواص ضدویروسی، ضدباکتریایی و قابل شست و شو را نشان می‌دهد.

نتایج این مطالعه در قالب مقاله‌ای با عنوان Highly stable, antiviral, antibacterial cotton textiles via molecular engineering در نشریه Nature Nanotechnology منتشر شده است.

بر اساس گزارش ستاد ویژه فناوری نانو، پارچه حاوی Cu عملکرد ضدویروسی و ضدباکتریایی بالایی در برابر ویروس موزاییک تنباکو (TMV) و ویروس آنفولانزای A (IAV) و همچنین باکتری‌های E. coli، S. typhimurium، P. aeruginosa و B. subtilis نشان می‌دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha