۲۵ دی ۱۴۰۱، ۱:۲۸
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 84998867
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رقابت با چین و سفر ۱۱ روزه مقام آمریکایی به آفریقا

نیویورک - ایرنا- دولت بایدن در تازه ترین دور رقابت ها با کشور چین و برای مقابله با نفوذ این کشور در جهان، وزیر خزانه داری خود را در سفری ۱۱ روزه به آفریقا اعزام می‌کند.

جانت یلن وزیر خزانه داری آمریکا روز سه شنبه سفر ۱۱ روزه خود به سه کشور آفریقایی را آغاز خواهد کرد.این سفر یک ماه پس از برگزاری اجلاس سران آمریکا و آفریقا در سال ۲۰۲۲ در واشنگتن انجام می شود که به طور گسترده به عنوان بخشی از تلاش های آمریکا برای مقابله با نفوذ فزاینده چین در آفریقا توصیف می شود.

سنگال نخستین مقصد سفر یلن به قاره آفریقا خواهد بود. سنگال رئیس سال جاری اتحادیه آفریقا است و پیش بینی می شود که در سال ۲۰۲۳ به سریع ترین رشد اقتصادی در آفریقا دست یابد.

بر اساس گزارش وزارت خزانه داری آمریکا، یلن با مکی سال رئیس جمهور سنگال دیدار خواهد کرد و در این دیدار "اظهارات مهمی در مورد روابط اقتصادی آمریکا و آفریقا" ارائه خواهد کرد.

پس از آن، وزیر خزانه داری قصد دارد با "هاکاینده هیچیلما" رئیس جمهور زامبیا، که پیش از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۱ به عنوان رهبر مخالفان زندانی شده بود، دیدار کند.

زامبیا در سال ۲۰۲۰، زامبیا نتوانست بدهی خارجی خود را پرداخت کند و خواستار دریافت وام از گروه ۲۰ تحت تحت چارچوب مشترک این گروه شد.

جانت یلن در میان مقامات غربی است که چین را که حدود ۳۰ درصد از بدهی خارجی زامبیا به این کشور تعلق دارد، متهم به توقف عمدی پروژه چارچوب مشترک گروه ۲۰ کرد.

چین در پاسخ اعلام کرد که مشکلات بدهی زامبیا و سایر کشورهای آفریقایی عمدتاً ناشی از بدهی بالای کشورهای قاره آفریقا به موسسات مالی چندجانبه است.

مقصد نهایی سفر یلن آفریقای جنوبی است. انتظار می رود که یلن از گسترش استفاده آفریقای جنوبی از انرژی سبز حمایت کند. کشورهای غربی وعده ۸.۵ میلیارد دلار کمک، عمدتاً به شکل وام، به آفریقای جنوبی داده اند تا بتواند در انرژی سبز سرمایه گذاری کند. این کشور از سال ۲۰۰۷ با کمبود برق دست و پنجه نرم می کند.

آفریقای جنوبی رئیس سازمان بریکس در سال ۲۰۲۳است, این سازمان یک بلوک متشکل از اقتصادهای در حال توسعه بزرگ جهان شامل برزیل، روسیه، هند و چین و آفریقای جنوبی است.

سال گذشته تعدادی از کشورها در سراسر جهان مانند الجزایر، آرژانتین، مصر، اندونزی، ایران، نیجریه، عربستان سعودی، ترکیه و امارات متحده عربی تمایل خود را برای پیوستن به بریکس اعلام کردند.

این سازمان به طور گسترده به عنوان باشگاهی از کشورها محسوب می شود که به دنبال مقابله با سلطه آمریکا هستند. اخیرا گزارش شده است که حزب حاکم آفریقای جنوبی از گسترش بریکس حمایت می کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha