۲۶ دی ۱۴۰۱، ۷:۵۷
کد خبرنگار: 939
کد خبر: 84999101
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کمبود مدرسه گریبانگیر شهرک‌های اقماری زنجان

زنجان – ایرنا – مناطق شهری به ویژه شهرک‌های اقماری استان زنجان با کمبود سرانه فضای آموزشی مواجه است که بخش قابل توجهی از این مشکل به بی توجهی در تامین زیرساخت‌های لازم هنگام احداث آنها باز می‌گردد.

به گزارش ایرنا، بی‌تردید کمک به آموزش به ویژه آموزش کودکان و نوجوانان، تاثیر مستقیمی بر سرنوشت یک کشور و توسعه آن دارد از این رو تامین و توسعه فضاهای آموزشی همواره به عنوان یکی از دغدغه ها و اولویت های مدیران و مسوولان مطرح بوده است.

در حال حاضر سرانه فضای آموزشی در استان زنجان ۶.۱ متر مربع است که با شرایط مطلوب و استاندارد فاصله دارد.

به زعم متولیان دولتی، این کمبودها جز با مشارکت خیران قابل رفع نیست چرا که منابع محدود دولتی نمی تواند پاسخگوی نیاز رو به افزایش در این بخش باشد.

بر اساس اعلام اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان زنجان از هزار و ۶۳۹ ساختمان مدرسه در این استان ۵۴ مدرسه معادل ۳.۲ درصد کل مدارس استان تخریبی است و نیاز به بازسازی دارد.

خبرنگار ایرنا برای اطلاع از آخرین وضعیت فضاهای آموزشی استان و پروژه های در دست اجرای مدرسه سازی با حمیدرضا اسلامی مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان زنجان گفت و گو کرده است.

کمبود مدرسه گریبانگیر شهرک‌های اقماری زنجان

ایرنا. وضعیت سرانه آموزشی در استان چگونه است؟

اسلامی: عدد مطلوب سرانه فضای آموزشی در کشور ما هشت متر مربع و در استان زنجان ۶ متر مربع است.

این سرانه در مناطق شهری استان ۵.۳ متر مربع است که با سرانه روستایی به میانگین ۶ متر مربع رسیده ایم، این موضوع نشان می دهد که در مناطق شهری استان به شدت از جهت سرانه فضای آموزشی ضعیف هستیم البته ما بیشتر مشکل لکه‌ای داریم.

در مناطق اقماری شهر زنجان سرانه فضای آموزشی پایین‌تر می آید به طور مثال در منطقه گلشهر سرانه فضای آموزشی ۳.۵ مترمربع است ولی در مناطق مرکزی شهر سرانه ۶ متر مربع می باشد.

در شهرک هایی مثل شهرآرا، مهرآرا، اندیشه ۲ (کوی نارون) و ثمین هم هیچ مدرسه ای وجود ندارد.

عمده مشکلات در زمینه کمبود فضای آموزشی در مناطق شهری استان است، شهرهایی مثل زنجان، قیدار، ابهر و خرمدره با توجه به اینکه مهاجرپذیر هستند جمعیت دانش آموزی هم در آنها رو به رشد است در نتیجه ایجاد شهرک های اقماری به ویژه در شهر زنجان نیاز است چون در آن، توازنی بین ایجاد فضای آموزشی با تعداد جمعیت نداریم.

ایرنا. علت بروز چنین مشکلاتی چه بوده است؟

حدود ۱۲ سال پیش احداث پروژه های مسکن مهر در استان کلید خورد و امروز در شهرک هایی مثل پونک و مهرآرا در شهر زنجان جمعیت قابل توجهی ساکن شده اند.

در زمان احداث واحدهای مسکن مهر در این مناطق اصلا موضوع ایجاد فضای آموزشی و مدرسه مورد توجه نبود و ما الان در این محدوده ها به شدت با کمبود مدرسه مواجه هستیم.

این تجربه باید باعث شود تا در نهضت ملی مسکن این موضوع تکرار نشود چون واحدهای مسکن نهضت ملی به لحاظ حجمی چهار برابر مسکن مهر است.

کمبود مدرسه گریبانگیر شهرک‌های اقماری زنجان

یکی از مشکلات ما این است که موقع احداث شهرک ها تعهدی از سازندگان در خصوص تامین زیرساخت ها از جمله زیرساخت های آموزشی گرفته نمی شود که همین موضوع بعدها مشکلات زیادی ایجاد می کند.

الان در شهرک های اقماری چنین تعهدهایی عملیاتی نشده و ما الان با مشکل مواجه شده ایم.

جانمایی برای فضاهای آموزشی هم یکی دیگر از چالش ها است که در برخی موارد آن استانداردها و ملاحظات لازم، مورد توجه قرار نمی گیرد.

ایرنا. در حال حاضر در اجرای پروژه های نهضت ملی مسکن این ملاحظات به درستی مورد توجه قرار دارد؟

با توجه به تعداد واحدهای نهضت ملی مسکن که در شهر زنجان در حال ساخت است، حدود ۱۲ مدرسه در غرب زنجان و ۱۰ مدرسه نیز در شرق این شهر باید در محدوده این پروژه های ساخته شود تا در آینده با مشکل رو به رو نشویم.

این موضوع را باید متولیان امر مورد توجه قرار دهند تا تجربه مسکن مهر دوباره تکرار نشود.

ایرنا. سازمان نوسازی مدارس تکلیفی برای احداث مدارس در این محدوده ها ندارد؟

ما با توجه به محدودیت های اعتباری امکان ساخت مدرسه در این محدوده ها را نداریم، الان ۱۳۸ پروژه جاری مدرسه سازی در استان داریم که از این تعداد ۵۰ مدرسه پروژه خیری است.

کمبود مدرسه گریبانگیر شهرک‌های اقماری زنجان

در پروژه های خیری هم حداقل ۵۰ درصد مدرسه باید توسط خیران ساخته شود یا اینکه ۵۰ درصد آورده از سوی خیران تامین گردد، مابقی هزینه را دولت از اعتبارت ملی مشارکتی جهت تکمیل و تجهیزش هزینه می کند.

ایرنا. سازمان نوسازی برای احداث مدارس در مناطق روستایی اقدام به انقعاد تفاهم نامه با روستاییان کرده، روند ساخت این مدارس چگونه است؟

در مناطق روستایی، یکسری موافقت نامه های منطقه ای داریم که مشارکت خیران در آن به جای ۵۰ درصد، ۳۰ درصد لحاظ شده است، یعنی اگر ۳۰ درصد خیران تامین کنند مابقی را دولت عهده دار می شود.

ایرنا. اگر مشارکت مورد انتظار در تفاهم نامه ها محقق نشد چه می شود؟

سازمان نوسازی و تجهیز مدارس، یک دستگاه هزینه ای است و درآمدی ندارد.

در توزیع اعتبارات پروژه های با پیشرفت فیزیکی بالاتر در اولویت هستند، در جاهایی که نیاز است از طریق معاونت مشارکت های مردمی و همچنین مجمع خیرین مدرسه ساز برای جبران کمبودها استفاده می کنیم.

در خصوص اعتبارت دولتی هیچ هزینه کردی خارج از توافق نامه ها نمی توانیم انجام دهیم.

ایرنا. در خصوص تجهیز مدارس وضعیت به چه صورت است؟

تجهیز همه مدارس بر عهده اداره نوسازی است، تجهیز مدارس ۱۲ کلاسه در زمان حاضر یک میلیارد تومان هزینه لازم دارد، مدرسه ۶ کلاسه حدود ۶۰۰ میلیون تومان و مدرسه سه کلاسه هم بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلون تومان هزینه برای تجهیز می خواهد، همه این هزینه ها را نوسازی مدارس تقبل می کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha