دکتر محمدحسین ساعی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره ویژگی های دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: دکتر خسروپناه از اساتید برجسته حوزه فلسفه کشور به شمار می رود، استاد تمام این حوزه است و تقریبا تمام مراتب دانشگاهی و حوزی را در فلسفه گذرانده است. ولی خارج از تخصص حوزه فلسفه، مهمتر این است که تلاش و پروژه ۲۰ سال اخیر وی این بوده است که بتواند فلسفه را به نوعی انضمامی کند و در خدمت مصالح کشور قرار دهد.
وی افزود: اینکه چگونه رویکرد فلسفی ایشان بتواند در حوزه علوم انسانی و به تبع آن در حوزه اداره کشور جریان و سریان پیدا کند، جزو پروژه های وی بوده و باعث شده است حدود دو دهه به مسائل اصلی و عینی کشور و شیوه های حل آن فکر کند و آثار مختلفی را در این حوزه ارائه دهد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: همچنین پذیرفتن برخی مسئولیت ها به صورت اجرایی، مجموعه فعالیت ها در هدایت حوزه فرهنگ مردمی در یک دهه اخیر و نیز مسئولیت معاونت دانشگاه آزاد، همگی امتداد همین پروژه ذهنی و عملی آقای خسروپناه است که از وی شخصیت خاصی ساخته و این نقطه قوت جدی وی بوده است. امید است این رویکرد که هدفش به نمایش گذاشتن مبانی نظری، اعتقادی و فرهنگی ما در صحنه عمل در قالب کارآمدی سطح بالا است، در دوره جدید به نمایش گذاشته شود.
ساعی در موضوع تحول نیز عنوان کرد: در بحث تحول اگر تصور ما این باشد که اتفاقی یا فردی وجود دارد که با آمدن آن فرد یا روی دادن آن اتفاق، امکان آن خواهد بود که ظرف مدت بسیار کوتاهی مسائل کشور به صورت عمومی یا در موضوعی خاص حل شود، این رویکرد مناسبی نیست. تحول این است که افراد یا اتفاقاتی که می افتد، یک سازمان یا جامعه را در مسیر درست حل مسئله قرار دهد. یعنی به لحاظ روشی کشور را در نقطه درستی قرار دهد ولو پاسخ حل آن مسئله زمانبَر باشد. کاری هم بالاتر از این شاید امکانپذیر نباشد. اینکه فکر کنید با اتفاقی و با آمدن فردی در حوزه فرهنگ مسائل حل شود، این دیدگاه درستی نیست.
رییس دانشگاه سوره خاطرنشان کرد: با سابقه ای که درباره آقای خسروپناه عرض کردم، به نظر می رسد این ایده و امید را بدهد که با حضور وی بتوانیم ریل گذاری جدید و موثری را در دبیرخانه شورا شاهد باشیم که به حل بیشتر مسائل کمک کند. البته اعتمادی هم که شخص رییس جمهور و دولت مستقر به وی خواهد داشت، یک سرمایه ارزشمند برای دبیرخانه خواهد بود تا با کمک دولت و اجزای مختلف دولت و هم گرایی و هم افزایی که با دکتر خسروپناه دارند، دبیرخانه در مسیر صحیح حل مسائل کشور قرار گیرد.
ساعی در مورد مسائل و مشکلات کشور نیز اظهار داشت: کشور مسائل مختلفی دارد که در هم پیچیده است و حاصل مدت های مدید است و شاید به همین راحتی هم حل نشود. لذا این انتظار از آقای خسروپناه که در کوتاه مدت بتواند مسائل را حل و فصل کند، شاید انتظار صحیحی نباشد.
وی ادامه داد: عمومی ترین و جدی ترین مسئله ای که اعتقاد دارم مسئله اکنون کشور است، مساله نظام تعلیم و تربیت به صورت عمومی و آموزش و پرورش به شکل خاص است. اگر از تمام ظرفیت کشور و دبیرخانه شورا، بتوان برای حل مسائل آموزش و پرورش و در سطح بالاتر سازمان و نظام تعلیم و تربیت در حوزه فرهنگ استفاده کرد، بخشی از مشکلات کشور حتی در حوزه های اقتصادی، ایجاد شغل و مسائلی شبیه به این حل خواهند شد. با سوابقی که از آقای خسروپناه می شناسیم به نظرم این مسئله برای وی مهم باشد.
حفظ رشد علمی کشور در خدمت حل مسائل قرار گیرد
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی حفظ رشد علمی کشور را از دیگر مسائل مهم جامعه دانست که باید به آن توجه ویژه شود و افزود: حفظ رشد علمی باید اتفاق بیفتد و در خدمت حل مسائل کشور قرار گیرد.
وی اظهار داشت: با سوابقی که درباره دکتر خسروپناه عرض کردم، امید می رود بتوانیم ریل گذاری و تعیین سازوکارها و فرایندهای لازم را برای اینکه پیشرفت علمی به حل بیشتر مسائل کشور کمک کند، شاهد باشیم. در حوزه هنر هم مسائلی وجود دارد که به نظر می رسد با حضور وی امکان بهتری برای حل آن مسائل فراهم شود.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه استاد تمام فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، عضو شورای اسلامی شدن دانشگاه های شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو شورای تحول و ارتقای علوم انسانی این شورا است.
خسروپناه بهمن ماه سال ۱۳۴۵ در شهر دزفول متولد شد و در شهرهای دزفول، یزد و شهر مقدس قم به تحصیلات حوزوی پرداخت و در سال ۱۳۶۸ دروس خارج فقه و اصول را در حوزه علمیه قم آغاز کرد و ۱۲ سال از محضر استادانی همچون آیت الله وحید خراسانی، آیت الله فاضل لنکرانی، آیت الله جعفر سبحانی، آیت الله ناصر مکارم شیرازی بهره برد. خسروپناه همچنین تحصیل دروس تخصصی کلام اسلامی را در کنار دروس خارج فقه و اصول در سال ۱۳۷۰ آغاز کرد و در سال ۱۳۷۴ در مقطع دکترای کلام اسلامی با رتبه اول فارغ التحصیل شد و پایان نامه خود را با عنوان انتظارات بشر از دین تدوین کرد.
تحصیل تفسیر قرآن و فلسفه و عرفان و بهرهمندی از محضر استادانی همچون آیتالله تدین نژاد، آیتالله حسن زاده آملی، آیتالله جوادی آملی، آیتالله مصباح یزدی، آیتالله سبحانی و آیتالله انصاری شیرازی یکی دیگر از بخشهای تحصیلی دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی است که از سال ۱۳۶۴ تا سال ۱۳۸۵ ادامه داشته است.
خسروپناه از سال ۱۳۷۰ در کنار تحصیل در بخش پژوهش هم فعال بوده و مدیریتهای پژوهشی و اجرایی نیز برعهده داشته است.
تدریس دروس حوزوی و دانشگاهی در مدارس حوزه علمیه دزفول، قم، موسسه امام صادق(ع)، مؤسسه امام خمینی(ره) و جامعه الزهراء(س) و همچنین در دانشگاه های تربیت معلم دزفول، شهید چمران اهواز، شهید بهشتی و علوم پزشکی شهید بهشتی، علامه طباطبائی، تربیت مدرس، دانشگاه تهران، دانشگاه علوم اسلامی رضوی مشهد، دانشگاه فردوسی مشهد و مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران از دیگر فعالیت های وی است.
دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی مولف ۶۵ کتاب در زمینه فرهنگی، فلسفی، کلامی و فقهی است. خسروپناه مدرس خارج فقه نظامات اجتماعی حوزه علمیه قم، مدیریت گروه فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، ریاست هیات اندیشه ورز دینی قرارگاه فرهنگی اجتماعی قرب بقیه الله (عج)، ریاست دبیرخانه هیات حمایت از کرسیهای نظریهپردازی نقد و مناظره و ریاست کمیته فرهنگی و اجتماعی کمیسیون بررسی و تأمین نیازهای دینی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام را در کارنامه فعالیت های خود ثبت کرده است. معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی نیز از دیگر مسوولیت های وی است.
حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه همچنین در حال حاضر امام جمعه موقت دزفول است. از سوابق مدیریتی وی می توان به رئیس دبیرخانه هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی نقد و مناظره، جانشین مرکز مطالعات و پژوهش های فرهنگی حوزه علمیه قم، سرپرست معاونت پژوهشی حوزه علمیه قم، رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران نیز اشاره کرد.
حجتالاسلام سید سعیدرضا عاملی از ۱۲ دی ماه ۱۳۹۷ تاکنون مسوولیت دبیری شورای عالی انقلاب فرهنگی را برعهده داشت.
شورای عالی انقلاب فرهنگی مرجع عالی سیاست گذاری، تعیین خط مشی، تصمیمگیری، هماهنگی و هدایت امور فرهنگی، آموزشی وپژوهشی کشور در چهارچوب سیاست های کلی نظام محسوب میشود و تصمیمات و مصوبات آن لازم الاجرا و در حکم قانون است.
این شورای عالی با مأموریت تصحیح و ارتقای فرهنگ و سازماندهی امور فرهنگی برای حفظ استقلال و تحکیم و تعمیق تدین و فرهنگ دین باوری و درجهت تحقق تمدن نوین اسلامی فعالیت میکند.
تهیه و تدوین سیاستها و طرحهای راهبردی کشور در زمینههای مختلف فرهنگی از جمله در حوزههای زنان، تبلیغات، اطلاعرسانی، چاپ و نشر، بی سوادی، دانشگاهها، برقراری روابط علمی و پژوهشی و فرهنگی با سایر کشورها، همکاری حوزه و دانشگاه، فعالیتهای دینی و معنوی، تهاجم فرهنگی و سایر حوزههای فرهنگی مربوطه از جمله وظایف سیاستگذاری این شورا محسوب میشود.
همچنین تعیین ضوابط تأسیس مراکز علمی و آموزشی و تعیین ضوابط گزینش مدیران، استادان و دانشجویان از جمله وظایف این شورا است. بررسی و تحلیل شرایط فرهنگی ایران و جهان، بررسی الگوهای توسعه و پیامدهای فرهنگی آن، بررسی وضع فرهنگ و آموزش کشور و نیز نظارت بر اجرای مصوبات شورا از جمله وظایف نظارتی شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
رییس شورای اطلاع رسانی دولت ۲۱ دی ماه اعلام کرد: «به پیشنهاد اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی و موافقت رهبر معظم انقلاب اسلامی، رئیسجمهور در حکمی حجتالاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه را بهعنوان دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی منصوب کرد.»
نظر شما