محمدرضا عباسی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به طور میانگین، پیش از این سالانه ۱۰ هزار تن انواع ماهیان خوراکی در استان تولید می شد، اما این رقم امسال به هشت هزار تن کاهش یافت.
وی اضافه کرد: کاهش بارندگیهای سال گذشته و به خصوص خشکی طولانی مدت رودخانه زایندهرود سبب افت تولید در این خطه شده است.
مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی اصفهان ادامه داد: اگرچه این صنعت آب بر نیست و آب مصرفی مجدد به چرخه برمیگردد اما برای تولید آن باید منابع کافی آب در اختیار داشت.
عباسی خاطرنشان کرد: در استان اصفهان انواع ماهیان گرم آبی مانند کپور، آمور، بیگ هد و فیتوفاگ در استخرهای ذخیره آب کشاورزی با دمای بالای ٢٠ درجه سانتی گراد و سرد آبی مانند قزل آلا تولید میشود.
وی گفت: ماهی قزل آلا در این استان در دو بخش آبهای شیرین یا آبهای شور نامتعارف که کاربردی در مزارع کشاورزی ندارد، پرورش داده میشود.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با بیان اینکه تولید ماهی در آبهای شور قابلیت توسعه دارد، خاطرنشان کرد: برای مثال انواع گونههای خاویاری را میتوان تولید کرد که این زمینه کاری در سالهای گذشته آغاز شده است و در شهرستانهای آران و بیدگل و کاشان امسال در کنار پرورش ماهی خاویاری و استفاده از گوشت آن حدود ۴۰ کیلوگرم خاویار تولید شد.
عباسی ادامه داد: افزایش مزارع تولید و پرورش ماهی نیازمند همکاری متولیان آب است تا بتوان منابع آبی کافی را در اختیار داشت و در راه تولید آبزیان به کار برد.
در استان اصفهان بالغ بر یکهزار و ۸۰۰ واحد تولید و پرورش ماهی خوراکی و تزیینی وجود دارد.
نظر شما