محمدرضا عباسی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از آنجا که آب بخش قابل توجهی از نواحی شرقی اصفهان شور و برای کشاورزی کاربردی ندارد، میتوان آن را برای توسعه مزارع پرورش ماهی بکار برد؛ آبهای شور نامتعارف به ویژه در شهرستان ورزنه برای پرورش ماهی آب شور بخصوص قزل آلا بکار برده میشود و قابلیت افزایش آبزیانی دیگر مانند نوعی خاویار نیز وجود دارد.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی اصفهان خاطرنشان کرد: شهرستانهای دیگر مانند هرند نیز که با پدیده خشکسالی روبه روست نواحی مناسبی برای توسعه این صنعت محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت تعاونی تولید آبزیان در شرق اصفهان( شرکت آبزی پروران حیات شفق ورزنه) نیز در این ارتباط گفت: این مجموعه با ۳۰۰ پرورش دهنده و تولید سالانه چهار هزار تن ماهی قزل آلا آب شور رتبه نخست استان را در اختیار دارد.
حسن قاسمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره گسترش این صنعت افزود: تکمیل زنجیره تولید این صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است برای مثال تولید خوراک ماهی و بسته بندی در همین منطقه برای عرضه مناسب ضرورت دارد.
وی اضافه کرد: بازچرخانی آب بطور مدار بسته به عنوان یک اصل در استخرهای پرورش ماهی هزینه زیادی دارد، لذا باید برای این بخش تسهیلات در نظر گرفته شود تا میزان وابستگی مزارع پرورش ماهی به آب به حداقل برسد اگرچه آب مصرفی، کاربردی در کشت و کار هم ندارد.
مدیرعامل شرکت تعاونی تولید آبزیان در شرق اصفهان تصریح کرد: سرمایه در گردش فعلی مزارع تولیدی پاسخگوی هزینهها نیست به ویژه در خرید نهادهها همواره به مشکل برمیخوریم.
قاسمی اظهارداشت: ۹۰ درصد تولید ماهی شرق اصفهان مختص شهرستان ورزنه است که اشتغالزایی ۴۰۰ نفر بطور مستقیم و ۲۰۰ نفر بطور غیر مستقیم را در پی داشته است.
در استان اصفهان بالغ بر یکهزار و ۸۰۰ واحد تولید و پرورش ماهی خوراکی و تزیینی وجود دارد.
نظر شما