ایرج الماسی روز جمعه همزمان با سالروز تاسیس امور اراضی کشور در هفتم بهمن ماه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال حدود هشت هزار نقطه تصرف غیر مجازاراضی استان توسط سامانه پایش هوشمند و همچنین عوامل گشت ۱۳۱ شناسایی شده است.
وی اظهار کرد: در همین راستا با هماهنگی دستگاه قضایی و پشتیبانی نیروی انتظامی و نیز حضور دستگاه های خدمات رسان بیش از پنج هزار و ۴۰۰ نقطه به مساحت پنج هزار و ۱۵۲ هکتار اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی اجرا و اعاده به وضع سابق در آن اتفاق افتاد.
الماسی یادآور شد: از سال ۱۳۹۵ تا سال ۱۴۰۰ در این استان از پلاک مشمول رفع تداخلات اراضی ملی با مستثنیات تنها ۴۰ پلاک رسیدگی شده بود که طی ۱۰ ماه گذشته ۶۴ پلاک دیگر نیز رسیدگی و ابلاغ شده که تاکنون در مجموع ۱۵۰هزار هکتار از اراضی ملی و غیرملی تثبیت شده است.
سازمان امور اراضی کشور در هفتم بهمن ماه سال ۱۳۷۱ با ادغام تشکیلات سازمان اصلاحات ارضی و ستاد مرکزی هیأتهای هفت نفره، تاسیس شد.
سازمان امور اراضی کشور از این تاریخ به عنوان سازمانی مستقل و وابسته به وزارت کشاورزی (و پس از ادغام وزارت جهاد کشاورزی) با تنوعی از وظایف و ماموریت های حاکمیتی در حوزه زمین فعالیت می کند.
«حفظ کاربری، یکپارچگی، ساماندهی و توسعه اراضی» حوزه های اصلی ماموریتی سازمان در جهت مدیریت بر اراضی کشاورزی و واگذاری اراضی برای طرحهای کشاورزی و غیرکشاورزی است.
مدیریت زمین و به خصوص اراضی کشاورزی و نیز پیشینه ای تاریخی در کشور دارد و مسوولیت دولت در بخش کشاورزی و چگونگی اداره امور اراضی کشاورزی همواره تحت تاثیر دیدگاه حکام و سیاستگزاران از دیرباز در مجموعه تشکیلاتی کشور، انعکاس و تبلور داشته است.
بر این اساس می توان گفت سازمان امور اراضی کشور به عنوان سازمانی برآمده از دو نهاد انقلابی هیاتهای هفتنفره واگذاری زمین و جهاد سازندگی از جمله مولودهای موثر جمهوری اسلامی ایران در راستای حمایت از روستاییان و کشاورزان و رشد و بالندگی کشاورزی و توسعه اقتصادی کشور بوده است.
بی شک تحقق سیاستهای های دولت خدمتگزار برای حفظ، یکپارچگی، توسعه و ساماندهی اراضی کشاورزی، مرهون اقدامات دلسوزانه و جهادی و تعهد و تخصص تک تک همکاران در سرتاسر کشور و در همه این دوران پر فراز و نشیب چندین ساله است.
نظر شما