اصلاح الگوی کشت چرخه معیوب تولید محصولات کشاورزی را بهبود می بخشد

ایلام - ایرنا - عضو هیات مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی وزارت جهاد کشاورزی گفت: اصلاح الگوی کشت یکی از مهمترین برنامه های وزارتخانه است تا تولید کشاورزان بر اساس نیازسنجی بازار، مدیریت شده و عقلایی باشد و از فرایندهای معیوبی چون اشباع بازار از یک محصول با کمبود یک محصول جلوگیری شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالرضا مسلمی روز سه شنبه در آیین اکرام و معارفه مدیران قدیم و جدید تعاون روستایی استان ایلام افزود: در راستای اصل ۴۴ قانون اساسی و در دولت جدید استفاده از توان و ظرفیت تشکل ها محور فعالیت های وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.

وی افزود: ساختار تشکل نیاز به بازنگری، بازسازی و ارتقای بهره وری و توانمندسازی دارد و این بازنگری ها به تعاونی های تولید برای رسیدن به مرز پایداری کمک می کند.

مسلمی ادامه داد: واگذاری زنجیره تولید محصولات کشاورزی در زیربخش های مختلف به تعاونی ها و تشکل ها از جمله برنامه های وزارت جهاد کشاورزی است و در حال حاضر چرخه تامین، توزیع و عرضه مرغ، تخم مرغ و گوشت قرمز توسط تشکل های تعاون روستایی در حال انجام است.

وی اضافه کرد: زنجیره های تولید تا عرضه مسوولیت سنگینی بر عهده تشکل هاست و برای بهبود فرایند امور، این تشکل ها باید از نو ایجاد و نوسازی شوند.

وی با بیان اینکه تشکل ها محور اصلی و اجرایی طرح الگوی کشت هستند، یادآور شد: باید تشکل ها نقش پررنگ تری در بازار و تامین کالاهای اساسی و معیشتی مردم باید داشته باشند.

مسلمی گفت: امنیت غذایی محور اصلی امنیت اجتماعی و تولید در کشور و مورد دغدغه مقام معظم رهبری و دولت سیزدهم است، چراکه چالش در تولید، تامین و یا توزیع برخی اقلام مهم و راهبردی نظیر گندم، دانه های روغنی و مواد پروتئینی کشاورزی به یک ابراز و دستاویز سیاسی برای معاندان تبدیل شده و به همین منظور تامین امنیت غذایی از اولویت های وزارتخانه محسوب می شود.

عضو هیات مدیره سازمان تعاون روستایی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: علاوه بر تقویت شبکه سازی باید از انحلال شبکه های توسعه روستایی به ویژه شبکه های دارای اعضای زیاد جلوگیری و مشارکت اعضا گسترده شود.

وی تاکید کرد: خدمت رسانی به کشاورزان و بهره برداران باید در زندگی این قشر مولد ملموس باشد و کشاورزان در راس هرم دریافت خدمات شبکه ها و تشکل ها باشند.

به گفته مسلمی ، ایلام سهم قابل توجهی در تولید محصولات کشاورزی دارد و باتوجه به پتانسیل مرزی بودن باید از قابلیت این مرز برای صدور محصولات کشاورزی به عراق و دیگر کشورهای منطقه بیشتر شود.

به گزارش ایرنا، در این آیین که با حضور جمعی از اعضای تشکل ها و تعاونی های تعاون روستایی انجام گرفت، محمدناصر ناصری جای خود را به حمیدرضا شکری داد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha