به گزارش خبرنگار ایرنا، این موزه و خانه صنایع دستی در زمینی به مساحت ۴۰۰ متر مربع با زیربنای ۴۰۰ متر مربع و با ۴۰ میلیارد ریال اعتبار در ۲ طبقه و ۶ ماه (۱۸۰ روز) ساخته شده است.
این طرح با حمایت خیرین، شرکت تعاونی حرا آباد با عضویت(دهیاری و شورا به عنوان سرمایهگذار) به تعداد ۱۳۰ نفر و با هدف تقویت گردشگری، حوزه صنایع دستی و مردم شناختی افتتاح شده است.
زندگی سنتی مردم روستای گردشگری سهیلی جزیره قشم و سایر روستاهای غرب این جزیره مانند لباس های محلی، گلابتون دوزی، کیف دوزی، روبان دوزی، سوزن بافی ها و توربافی در بخش مردم شناسی این موزه به نمایش عمومی گذارده شده و در بخش دریانوردی نیز برخی از ادوات صیادی، انواع شناورها دست ساز چوبی و وسایل دریانودی قدیمی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
موزه مردم شناسی و خانه صنایع دستی روستای سهیلی جزیره قشم مجموعه ای ارزشمند از میراث فرهنگی وتاریخی مردم سرزمین عجایب هفتگانه را به نمایش گذاشته است.
این روستا دارای یک اسکله چند منظوره که تعداد ۹۰ شناور کوچک صیادی با ۲۷۰ نفر شاغل و ۱۳۰ فروند شناور قایق، آلاچیق در ۲ مدل دارای سوئیت و بدون سوئیت همچنین یک فروند لنج گردشگری ویژه گردشگران که تعداد ۳۹۰ نفر اشتغال دارند.
تعداد ۳۰ غرفه فعال در اسکله با تعداد ۹۰ نفر فعالیت خدماتی، همچنین روستا دارای ۱۸ واحد بوم گردی و اقامتگاه و رستوران محلی است که سال گذشته میزبان تقریبی ۴۰۰ هزار گردشگر بوده است.
با توجه به ایجاد اشتغال در این روستا حرکت جمعیتی معکوس بوده و از حالت مهاجرت از روستا تبدیل به روستای مهاجر پذیر شده است.
روستای سهیلی قشم با دارا بودن نزدیک به ۲ هزار و ۳۰۰ نفر جمعیت (۵۵۰ خانوار) که هم اکنون تعداد ۹۴۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال بکار دارند همگام با توسعه گردشگری توانسته سهم بسزایی در توسعه ابعاد مختلف گردشگری پایدار در جزیره قشم را پایه گذاری کند.
حفظ و حراست از میراث ناملموس برگزاری کلاسهای آموزشی بوم گردی، نگهداری ترویج و توسعه جنگل های حرا (مانگرو) و نظایر آن تنها بخشی از فعالیتهای این روستا در جهت توسعه پایدار گردشگری مسوولانه در سالهای اخیر در جزیره قشم نگین خلیج فارس است.
شناخت جاذبه های طبیعی مانند کوه سموران (بام سهیلی)، جنگل های حرا (مانگرو)، موقعیت توپوگرافی روستا از عواملی هستند که در ایجاد مشاغل جدید نظیر اقامتگاههای بومگردی پخت و سرو غذاهای بومی (میراث ناملموس)، گسترش و تولید صنایع دستی نظیر گلابتون دوزی، کیف، روبان دوزی، صنایع دستی دریایی و نظایر آن نقش داشته است و باعث پیشرفت اقتصاد سالم در بین مردم این روستا شده است.
در آیین افتتاح موزه مردم شناسی و خانه صنایع دستی روستای سهیلی جزیره قشم محمد محمد حسینی فرماندار قشم، حجت الاسلام غلامرضا حاجبی امام جمعه قشم، شیخ محمد صالح امینی امام جمعه اهل سنت روستای طبل از توابع شهرستان قشم، نرگس غلام پور مدیر کل امور روستایی استانداری هرمزگان، هادی شریفزاده بخشدار حرا، عبدالمجید صلغی سهیلی دهیار روستای گردشگری و جمعی از جامعه محلی این روستا حضور داشتند.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیره های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب های خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما