به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد هادی ایمانیه، در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه شیراز افزود: جالب اینکه این شایعات توسط سلبریتی هایی مطرح می شود که در دام برخی کشورهای همسایه گرفتار هستند که تاریخ اسلام را با آن شدت تخریب کرده و ما را متهم می کنند که بنا داریم اطراف حرم شاهچراغ را تخریب کنیم.
وی ادامه داد: بنای ما این است که اطراف حرم مطهر از وضعیت امروز که مورد گلایه بسیاری از ساکنین این محدوده نیز هست خارج شود و معابر و ظواهر و بسیاری از فضاهای فرهنگی، مساجد و زائرسراهای آن سامان یابد.
او اظهار داشت: ما هیچ تصمینی برای افزودن فضا به حرم های مطهر احمدی و محمدی را نداریم و فقط یک قسمت کوچک در شرق حرم مطهر سید علاالدین حسین (ع) افزوده خواهد شد که در این فضا نیز ساختمانی وجود ندارد.
استاندار فارس بیان کرد: بنابراین بنای استان و مدیریت استان این است که این ۵۷ هکتار به شکل آبرومندی ساماندهی شود و اطراف حرم نسبت به وضعیت امروز به مراتی شایسته تر شود.
فارس و شیراز پیشتاز انقلاب
استاندار فارس، با اشاره به پیشتازی فارس و شیراز در پیروزی انقلاب اسلامی گفت: در شیراز، انقلاب در روز بیست و یکم بهمن و یک روز زودتر از تهران و بسیاری از شهرهای کشور به پیروزی رسید و سه شهر استان از جمله شیراز جزو ۱۲ شهری بودند که در دوران انقلاب حکومت نظامی در آن اعلام شد.
ایمانیه افزود: در حادثه ۱۵ خرداد هم شیراز از جمله شهرهایی بود که در خط مقدم نهضتی که امام راحل آغاز کرده بود قرار داشت و امروز هم در بسیاری از حرکت های جهادی، اقتصادی و علمی، شیراز و فارس پیشتار و جلودارند.
وی، ضمن گرامیداشت یاد شهدایی که از خرداد ۱۳۴۱ تا امروز در اعتلای اسلام و نام ایران اسلامی به شهادت رسیدند ادامه داد: انقلاب اسلامی با درایت و رهبری امام راحل و درایت و رهبری رهبر معظم انقلاب شاید جزو معدود نهضت ها و انقلاب هایی در دنیا بود که به شعارهای اولیه خود که اصلی ترین آن شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی به شکل جدی پایبند بود و پایبند ماند.
استاندار فارس، در عرصه استقلال سیاسی کشور ما مشهور است به اینکه نه در دام شرق افتاد و نه در دام غرب و آنقدر مقاومت کرد که شرق که در آن زمان به معنای شوروی بود از هم پاشید و به چند کشور تبدیل شد و آن معنا دیگر وجود ندارد و اردوگاه غرب نیز که امروز در شرایطی به مراتب متزلزل تر و ضعیف تر از ۴۴ سال قبل قرار دارد.
ایمانیه افزود: قبل از انقلاب، کشور برای کوچکترین فعالیت اقتصادی به خارج وابسته بود اما در همین استان فارس در حوزه درمان به رغم افزایش سه برابری جمعیت استان نسبت به اوایل انقلاب در بسیاری از خدمات سلامت شاهد افزایش ۱۰۰ برابری هستیم.
او اظهار داشت: در بحث افزایش خدمات رسانی و توجه به روستاها هم شاهد تحولات بسیار چشمگیری بوده ایم و روستاهایی که قبل از انقلاب از نظر آب، برق، گاز، خدمات سلامت، جاده ها، معابر بسیار مشکل داشتند امروز به سمتی می رویم که روستای بدون گاز نداشته باشیم که امیدواریم این اتفاق سال آینده محقق شود و هیچ روستای فاقد گازی در فارس نداشته باشیم.
وی بیان کرد: در بحث آبرسانی نیز نهضت آبرسانی به روستاها در حال به نتیجه رسیدن است و در همین سال جاری با تلاش بسیج سازندگی و آبفای شیراز و استان کار آبرسانی به ۳۷۰ روستای دارای مشکل و تنش آبی را آغاز شد که از این تعداد ۲۰۰ روستا به اتمام رسیده و امیدواریم تا پایان امسال ۱۷۰ روستای باقیمانده هم تمام شود.
استاندار فارس افزود: در ادامه نیز خود را آماده می کنیم که در سال ۱۴۰۲ باقیمانده روستاهای فاقد آب آشامیدنی سالم استان را آبرسانی کنیم.
ایمانیه گفت: در بحث بهداشت و درمان نیز تقریبا روستایی در فارس نداریم که نیاز به خانه بهداشت داشته و در آنجا ایجاد نشده باشد، خانه های بهداشت اولین خدمات سلامت را به روستائیان ارائه می دهند و در صورت لزوم به پزشک خانواده روستایی ارجاع می دهند.
وی ادامه داد: در حوزه برقرسانی نیز امیدواریم که کار برقرسانی به روستاهای بالای پنج خانوار استان ظرف مدت ۶ ماه آینده پایان یابد.
او گفت: در حوزه راه روستایی نیز فعالیت های خوبی انجام شده و در همین مدت ۶ ماه اخیر افزون بر ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار متر مربع آسفالت روستایی انجام شده که این کاری بی نظیر است.
ایمانیه افزود: در بحث اشتغال در بحث پرداخت تسهیلات قرض الحسنه بانکی تحت عنوان تبصره ۱۶ با همکاری کمیته امداد، بنیاد مستضعفان، بنیاد علوی و ستاداجرایی فرمان امام و گروه های جهادی بسیج سازندگی اقدامات خوبی در حال انجام است که عمده این وام ها به مشاغل خرد به ویژه در روستاها تعلق می گیرد.
استاندار فارس گفت: توجهی که به روستاها در این ۴۴ سال و به ویژه در یک و نیم سال فعالیت دولت سیزدهم شده بی نظیر است و امیدواریم بتوانیم با اقداماتی که در روستاها در حال انجام است نه تنها از مهاجرت روستائیان به حاشیه شهرها جلوگیری کنیم بلکه مهاجرت معکوس را هم که شروع آن در چند ماه اخیر اتفاق افتاده رغم بخورد.
ایمانیه، با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه بهداست و درمان به ویژه در یک و نیم سال گذشته افزود: امیدواریم با تداوم این فعالیت ها و اقدامات هیچ شهرستان بدون تخت بیمارستانی کافی نداشته باشیم.
او اضافه کرد: به جز شیراز که همچنان دچار کمبود تخت بیمارستانی است که دلیل اصلی آن هم رغبتی است که برای مراجعه به مراکز درمانی شیراز وجود دارد.
وی ادامه داد: در همین ارتباط در ۲ ماه گذشته کلنگ احداث بیمارستان محمد رسول الله با ظرفیت ۱۴۰۰ تخت که ۴۰۰ تخت آن مخصوص کودکان است به زمین زده شده و در دهه مبارک فجر امسال نیز شاهد آغاز عملیات اجرایی احداث بیمارستان حضرت فاطمه زهرا (س) با ظرفیت ۷۰۰ تخت در منطقه کمیل آباد شیراز بودیم.
ایمانیه افزود: همچنین تکمیل هرچه سریع تر بیمارستان خاتم الانبیاء و اعصاب و روان هم در دستور کار قرار دارد و بیمارستان رسول اعظم (ص) نیز با توافقی که خیرین با بنیاد شهید و ایثارگران کشور داشته اند تکمیل و تجهیز خواهد شد و امیدواریم با تکمیل این تخت ها، شیراز هم از کمبود تخت های بیمارستانی رهایی پیدا کند.
او گفت: در عرصه آب نیز کار انتقال آب خلیج فارس به استان شروع شده که در یک پروسه حداکثر سه ساله به شیراز و مرودشت و در یک پروسه پنج ساله به آباده خواهد رسید.
استاندار فارس اضافه کرد: با اجرای این طرح انتقال آب امیدواریم نگرانی که در ۹ سال خشکسالی وجود داشته برطرف شود.
ایمانیه افزود: همچنین کوشش جدی همکاران ما در آب منطقه استان نیز بر این است که سدهای احداث شده در استان به سرعت مورد بهره برداری قرار گیرند تا منابع آبی مربوط به بارش های امسال ذخیره شده و نگرانی جدی مردم استان بابت خشکسالی برطرف شود.
وی افزود: علاوه بر این، جریانی نیز تحت عنوان استفاده از شبکه فاضلاب شهرهای بزرگ و استفاده از پساب آن برای تامین آب گلخانه ها و صنعت شکل گرفته تا آب مربوط به چاه، سد و رودخانه به آشامیدن اختصاص یابد و از پساب برای صنعت و گلخانه استفاده شود.
استاندار فارس اضافه کرد: خط دوم انتقال آب از سد درودزن به شیراز نیز مراحل نهایی را طی می کند که امیداوریم در اردیبهشت سال آتی به بهره برداری برسد و تابستان سال ۱۴۰۲ را مردم بدون دغدغه پشت سر بگذارند.
وی افزود: آزادراه شیراز – اصفهان را نیز امیدواریم بتوانیم یک خط آنرا از شیراز به اصفهان در نوروز امسال زیر بار ترافیک ببریم و علت اینکه احتمال دارد خط اصفهان به شیراز در این مقطع مورد استفاده قرار نگیرد نگرانی بابت ایجاد ترافیک در منطقه گویم است که در حال تدبیر هستیم تا با ایجاد بزرگراهی تحت عنوان تنگ خیاره که در سه قطعه هشت کیلومتری در حال اجرا است این نگرانی نیز برطرف شود.
او اظهار داشت: در خصوص آزادراه شیراز – بوشهر که طول مسیر را۱۲۰ کیلومتر کاهش می دهد نیز توافق نامه اولیه را با بخش خصوصی و هلدینگ خلیج فارس منعقد کرده ایم که به زودی مشغول طراحی خواهند شد و عملیات اجرایی نیز از سال آینده آغاز می شود.
وی بیان کرد: قطار شیراز – بوشهر هم به ۱۰ قطعه تقسیم شده که پیمانکاران در چهار قطعه مشغول کار هستند و در سه قطعه نیز به مناقصه رفته و پیمانکار هم مشخص شده که به زودی فعالیت در این سه قطعه نیز آغاز خواهد شد.
او افزود: در حوزه پارکهای علم و فناوری نیز فعالیت این پارک ها در شیراز و ۲ شهرستان دیگر توسعه یافته و در یک ماه گذشته موافقت شد که ۲۰ هکتاردیگر به پارک علم و فناوری شیراز افزوده شود.
ایمانیه گفت: علاوه بر این، در شهرک صنعتی شیراز هم ۲۰ هکتار برای شرکتهای دانش بنیان پیش بینی شد که زمین با قیمت مناسب و تسهیلات با اقساط طولانی مدت در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار خواهد گرفت.
استاندار فارس، در خصوص جمع آوری معتادان متجاهر هم گفت: طی این مدت با همکاری دستگاه قضایی، نیروی انتظامی، بهزیستی و شهرداری شیراز تلاش های خوبی در جهت جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر انجام شد که هم اینک افزون بر ۹۵ درصد آنها جمع آوری شده و سامان یافته اند.
استاندار فارس: ساماندهی پیرامون حرم شاهچراغ (ع) به معنای تخریب نیست
۲۱ بهمن ۱۴۰۱، ۱۴:۴۳
کد خبر:
85026020
شیراز- ایرنا- استاندار فارس، ضمن اشاره به شایعات مطرح شده پیرامون تخریب خانه های تاریخی اطراف حرم مطهر شاهچراغ (ع) گفت: بنای ما ساماندهی محدوده ۵۷ هکتاری اطراف حرم مطهر است و این ساماندهی به معنای تخریب نیست.
اخبار مرتبط
-
مدیر کل راه و شهرسازی فارس :
بافت تاریخی شیراز هویت ماست و کسی به دنبال تخریب آن نیست
شیراز- ایرنا- مدیر کل راه و شهرسازی فارس، با اشاره به مباحث مطرح شده در خصوص تخریب خانههای…
نظر شما