به گزارش خبرنگار ایرنا،طلوع آفتاب زیبا و دلچسب بیست و دومین روز بهمن ماه ۱۴۰۱ همراه با آسمانی آبی رنگ و شفاف نوید روزی بزرگ در تاریخ شیراز را میداد.
ساعت که از ۷ و نیم گذشته بود کم کم چهره شهر تغییر یافت و حال و هوای دیگری پیدا کرد،شیرازی ها اغلب بصورت خانوادگی از نوزاد کالسکه سوار گرفته تا کودک و پیر و جوان در خیابان های اطراف مسیر راهپیمایی شیراز مشاهده می شدند مردمی که در چهل و چهارمین جشن تولد انقلابشان برای خلق حماسه ای دیگر لحظه شماری می کردند.
از همان ساعات نخستین صبح و حتی ۲ ساعت مانده به زمان رسمی شروع راهپیمایی در شیراز دسته های مختلف مردم به چشم می خوردند که گروه گروه به سمت مسیرهای مشخص راهپیمایی در حال حرکت بودند،که یکی از این افراد در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در این خصوص که چرا این قدر زود به سمت محل حرکت راهپیمایی امروز آمدهاید ، گفت: کار خیر و نیک را نباید تاخیر انداخت.
هرچه عقربه های ساعت به ۹ صبح نزدیکتر می شد بر تعداد گروه ها و دستههای مردمی به سمت محل شروع مراسم راهپیمایی در شیراز افزوده می شد تا اینکه حوالی ساعت ۹ و نیم سیل جمعیت در میدان امام حسین (ع) شیراز به حدی زیاد بود که مردم در مسیرهای منتهی به این محل در ازدحام جمعیت متوقف مانده بودند.
راهپیمایی ۲۲ بهمن در شیراز از محل میدان امام حسین (ع) با سرود جمهوری اسلامی و دعای فرج آغاز شد و سیل جمعیت به سمت چهارراه ۱۵ خرداد (پارامونت) حرکت کرد.
ویلچرسواران باغیرت
یکی از صحنه های جذاب این راهپیمایی حضور یادگاران و جانبازان ویلچرسوار هشت سال دفاع مقدس که به سختی خود را به این محل رسانده بودند که نشان از تداوم روحیه ایستادگی این افراد در حفاظت از آرمانهای انقلابشان داشت.
شور ،شوق و امید را می توان در چهره های آرام این یادگاران دوران دفاع مقدس مشاهده کرد و امیدی که در دل و جانشان موج می زد.
رجزخوانی دهه هشتادیها
حضور نوجوانان و کودکان در این راهپیمایی چشمگیر بود به نحوی که این حس را در هر مخاطبی تداعی می کرد که این کشور در آینده به دست کسانی خواهد افتاد که هرچند که زمان شکل گیری این انقلاب را ندیده و حتی حال و هوایشان با بزرگترهایشان نیز تفاوت دارد ولی درک خوبی از آرمانهای انقلاب اسلامی دارند و در بزنگاههای مهم وارد میدان خواهند شد.
رجزخوانی نوجوانان دهه هشتادی در قالب سرود و شعرخوانی در حاشیه این راهپیمایی که لبخندی از سر قوت قلب بر لبان مخاطبان می نشاند نیز از حاشیه های جالب این راهپیمایی بود.
سلفی با پرچم سه رنگ
بسیاری از حاضرین در این راهپیمایی با پرچم سه رنگ کشورشان که در دست داشتند عکس سلفی می گرفتند که این رویداد پیر و جوان هم نمی شناخت و اینکه آنها با پرچمشان عکس یادگاری می گرفتند.
مردم شیراز سومین حرم اهل بیت علیه سلام که چهارم آبان ماه امسال و ۱۰۸ روز پیش در حرم مطهر شاهچراغ(ع) و در پی حادثه تروریستی کوردلانه دهها شهید و مجروح در خون غلطیده از زن و مرد گرفته تا کودک میانسال تقدیم این انقلاب کرده و سرتیتر اخبار دنیا شده بودند در ۲۲ بهمن امسال نیز جهانی را خیره و نظاره گر حرکت تاریخ ساز خود ساختند.
جراید انقلابی در مسیر راهپیمایی
نصب جراید و مطبوعات زمان مبارزات انقلابی و بهمن ماه ۵۷ یکی دیگر از جذابیت های راهپیمایی ۲۲ بهمن در شیراز بود که توجه بسیاری را به خود جلب کرده بود.
نقش رسانه و مطبوعات کاغذی در پیروزی انقلاب اسلامی از روزنامه ها گرفته تا اعلامیههای امام خمینی که بصورت شبانه نشر و در بین مردم پخش می شد بر کسی پوشیده نیست.
در زمانه ای که ارتباطات گسترده و شبکه های اجتماعی کنونی وجود نداشت،رویدادها و وقایع روزمره بصورت ارتباط چهره به چهره بین اشخاص با یکدیگر و یا از طریق روزنامه های کاغذی و اعلامیه های مکتوب در جامعه نشر داده می شد.
پلاکاردها و اشعار نوشته شده بر پوسترهای در دست مردم در این راهپیمایی نیز در نوع خود جذاب بود.
تصویر حاج قاسم سلیمانی و درج جمله تاریخی او که مرد این میدان ما هستیم برای شما از عکس نوشته های جالبی بود که در دست بسیاری از راهپیمایان دیده می شد.
پارچه نوشتههای حاوی شعارهایی ازجمله مطیع امر رهبریم،ایران استوار،۴۴ سال افتخار ازجمله این موارد بود.
اوج جمعیت راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ در شیراز را می شد در خیابان لطفعلی خان زند مشاهده کرد،جایی که مردم از هرگروه و قشری خود را به این مکان رسانده بودند و با در دست داشتن تصاویری و تمثال هایی از امام راحل (ره)، مقام معظم رهبری،حاج قاسم سلیمانی و پرچم های جمهوری اسلامی ایران، سرود پیروزی سر می دادند.
در راهپیمایی ۲۲ بهمن شیراز برخی جوانان،نوجوانان و کودکان نیز به چشم می خوردند که علاوه بر آنکه پرچم مقدس جمهوری اسلامی را روی دوش خود انداخته بودند، نقش این پرچم مقدس را روی صورتشان نیز نقاشی کرده و جلوه ای زیبا به مراسم بخشیده بودند.
اجرای سرود ۱۳۵۷ نفری توسط دانش آموزان با لباس های متحد الشکل، از دیگر برنامه های جالب توجه مراسم راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن شیراز بود.
حضور اقشار مختلف جامعه ازجمله کارگران،ورزشکاران،فرهنگیان،آتش نشانان و ... با لباس های متحد الشکل از دیگر نکات جالب توجه راهپیمایی امروز بود که زیبایی خاصی به مراسم بخشیده بود.
در طول برگزاری این راهپیمایی بالگردهای هوانیوز ارتش و هلال احمر با پرواز بر فراز آسمان شیراز مسیرهای راهپیمایی را گلباران کردند.
چهارراه پیروزی محل پایانی راهپیمایی ۲۲ بهمن در شیراز بود که مردم حماسه ساز شیراز پای سخنرانی آیت الله سید احمد خاتمی امام جمعه موقت تهران نشستند و در پایان نیز بیانیه پایانی این مراسم قرائت شد.
فریادهای پیاپی مردم شیراز با سردادن شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل اتحاد و همبستگی آنها را نشان داد و تیر خلاصی بر فتنه انگیزی چند ماهه اخیر استکبار و همدستان سلطت طلب خارج نشینشان بود.
نظر شما