نادر تقیزاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه کل اراضی مجتمعهای گلخانهای استان یک هزار و ۷۰۴ هکتار است، افزود: از این میزان ۱۳۹ هکتار گلخانه در مناطق مختلف استان به بهرهبرداری رسیده و ۶۰۰ هکتار هم در چند سال اخیر به سرمایهگذاران واگذار شده است.
وی افزود: اشتغالزایی در گلخانههای استان در سالهای اخیر با سرمایهگذاری بخش خصوصی مورد توجه قرار گرفته و به ازای هر هکتار گلخانه هشت تا ۱۰ نفر فرصت شغلی ایجاد میشود.
تقیزاده تولیدات گلخانهای استان اردبیل در سال جاری را ۱۰ هزار تن شامل فلفل، گوجه فرنگی، خیار و گل رز اعلام کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در عین حال تامین گاز مصرفی شهرک گلخانهای مغان، پرداخت نشدن تسهیلات بانکی از محل بند الف تبصره ۱۸ به سرمایهگذاران و افزایش قیمت سازههای گلخانهای را از جمله مشکلات موجود در احداث گلخانهها ذکر کرد.
تقیزاده گفت: برای رفع مشکلات در احداث گلخانه ضروری است تسهیلات بانکی به گلخانهداران با بهره کمتر پرداخت شود و با همکاری دستگاههای مربوطه توسعه کشت اراضی گلخانهای، صادرات محصولات تولیدی گلخانهها و زنجیره تولید در مجتمعهای گلخانهای هم در دستور کار قرار بگیرد.
وی با اشاره به میزان واگذاری گلخانه به سرمایهگذاران بخش خصوصی در استان افزود: در سال جاری بیش از ۴۰۰ هکتار اهلیت سنجی برای احداث گلخانه صورت گرفته و به ستاد مرکزی ارسال شده و تاکنون ۴۰ هکتار اراضی برای سرمایهگذاری به بخش خصوصی واگذار شده است و بقیه هم در حال واگذاری است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین با اشاره به نقش و اهمیت توسعه شهرکهای کشاورزی به خصوص مجتمعهای گلخانهای در تولید و اشتغال پایدارو مدیریت مصرف آب گفت: قیمت تمام شده واگذاری و ساخت گلخانه بسیار بالاست و برای حمایت از سرمایهگذار این بخش، باید بازنگری جدی در سیاستهای حمایتی انجام شود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در منطقه مغان قیمت هر هکتار زمین برای احداث گلخانه ۱۰ میلیارد ریال و هزینه احداث سازه گلخانهای در این میزان ۱۵۰ میلیارد ریال است.
تقیزاده افزود: اگر قیمت تمام شده احداث گلخانه و هزینههای تولید احداث و گلخانهای حداقل به نصف کاهش یابد، بسیاری از مشکلات این بخش حل شده و توسعه گلخانهها تسریع میشود.
وی بیان کرد: در کنار شهرکهای گلخانهای، گلخانههای کوچک مقیاس نیز باید مورد حمایت و توجه جدی قرار گیرد چرا که با سرمایه اندک، باعث افزایش میزان اشتغال و تولید میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین بر آموزش کارگران، کارفرمایان و ناظران فنی کشاورزی در خصوص به روز کردن اطلاعات و تجهیزات از فرآیند تولید تا صادرات محصولات گلخانهای تاکید کرد.
به گزارش ایرنا، استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران است.
۴۳.۶ درصد از مساحت این استان شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربریهاست.
مساحت اراضی زراعی استان اردبیل ۷۷۸ هزار هکتار است که ۵۱۵ هزار هکتار آن به صورت دیم و ۲۲۵ هزار هکتار آن نیز به صورت آبی کشت میشود و در ۳۹ هزار هکتار از اراضی این استان نیز باغ احداث شده است.
سالانه بالغ بر چهار میلیون تن محصول کشاورزی در استان اردبیل تولید میشود که معادل چهار درصد مجموع محصولات تولید شده کشور است.
نظر شما