به گزارش خبرنگار ایرنا، جعفر معینیان روز سهشنبه در آیین افتتاح طرح «یاریگران زندگی در روستا» در سالن ورزشی روستای خیرآباد سمنان با حضور سردار اسکندر مومنی دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری افزود: کشف سههزار و ۳۰۰ کیلوگرم انواع موادمخدر و دستگیری سههزار و ۵۰۰ متهم در زمینه موادمخدر از تلاشهای انجام شده در استان سمنان است.
وی تصریح کرد: راهاندازی مرکز موقت نگهداری معتادان متجاهر و ساماندهی ۶۲۸ معتاد متجاهر از ابتدای آغاز طرح طرح جمعآوری معتاد متجاهر تاکنون از دیگر اقدامات در حوزه مبارزه با مواد مخدر در استان سمنان است.
وی تخصیص زمین مرکز ماده ۱۶ و اقدامات در خصوص عملیات اجرایی احداث این مرکز را از دستاوردهای برنامههای دولت سیزدهم در استان سمنان دانست و افزود: از زمان آغاز فعالیت دولت سیزدهم جایگاه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان از رتبه ۳۰ به رتبه اول در کشور ارتقاء یافت.
معینیان با یادآوری اینکه ۲۲ تشکل مردم نهاد در این استان در حوزه درمان، پیشگیری و صیانت از جوانان در مبارزه با موادمخدر فعال است، ابراز داشت: ۱۲۶ مرکز درمانی دولتی و خصوصی در استان سمنان به ۲۵ هزار شهروند برای رهایی از دام اعتیاد خدماترسانی کردند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان سمنان گفت: ۴۲۰ هزار نفر در زمینه پیشگیری با هدف مبارزه با اعتیاد و فرهنگسازی در این زمینه در بین اقشار مختلف و محلات شهری، روستایی، و کاری، آموزش دریافت کردند.
وی با اشاره به اینکه امضای تفاهمنامه همکاری با حوزه علمیه خواهران از جمله اقدامات در مسیر مبارزه با اعتیاد در استان سمنان است، افزود: ۵۰۰ بهبود یافته از دام اعتیاد از ابتدای امسال تاکنون آموزشهای مهارتی از سوی اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان سمنان دریافت کردند.
معینیان یادآور شد: برای بهرهگیری از ظرفیت دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستا در طرح یاریگران زندگی در روستا و مبارزه با اعتیاد تفاهمنامه همکاری با دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سمنان امضا شد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان سمنان ادامه داد: ۸۰ درصد جمعیت استان شهرنشین و ۲۰ درصد جمعیت روستانشین هستند و استان دارای جمعیت قابل توجه دانشآموزی و دانشجویی است که ضرورت توجه به مسایل مراقبتی برای جلوگیری از گرایش این نوجوانان و جوانان به مصرف موادمخدر را در استان سمنان دوچندان کرده است.
ریشه اعتیاد در خدافراموشی و خودفراموشی است
رییس کل دادگستری استان سمنان نیز با بیان اینکه سن اعتیاد روبه کاهش است، گفت: خودفراموشی و خدافراموشی به عنوان عوامل اصلی اعتیاد باید مورد توجه قرار گیرد.
محمد جعفر عبدالهی افزود: مبارزه با مواد مخدر طی ۴۰ سال گذشته با اهتمام ویژه دنبال میشود، اما با وجود جانفشانی و جانبازی افراد در جبهه مبارزه با مواد مخدر، توفیق در حدانتظار نبود و این نشان از حجم هجمه به جوانان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.
وی با اشاره به نزدیکی ایران با منشا تولید مواد مخدر در خارج از مرزها، افزود: مواد مخدر در کشور به ارزانی در اختیار جوانان قرار میگیرد و هدایت جامعه در زمینه مبارزه با اعتیاد نیازمند همراهی بیش از پیش رسانه است.
عبدالهی تصریح کرد: طرح «یاریگران زندگی» طرحی منحصربهفرد و موثر در مبارزه با موادمخدر است و امید است با همراهی بخشهای مختلف و ترویج فرهنگ زندگی سالم توفیق حاصل شود.
رییس کل دادگستری استان سمنان گفت: دادگستری استان با برخورد قاطع، جدی و ضبط اموال قاچاقچیان به دنبال مبارزه با موادمخدر است.
ضرورت ایجاد مراکز ویژه در شاهرود و دامغان
فرمانده کل انتظامی استان سمنان نیز در این آیین گفت: ایجاد مرکز ماده ۱۶ در شهرستانهای شاهرود و دامغان ضروری است.
سرهنگ جلیل موقوفهئی افزود: برخورد جدی با قاچاقچیان مواد مخدر از جمله برنامههای نیروی انتظامی استان سمنان در مبارزه با موادمخدر است.
فرمانده کل انتظامی استان سمنان تاکید کرد: برخورد با خرده فروشان موادمخدر و تنگ کردن عرصه برای این افراد که جوانان را به تباهی میکشانند، با اهتمام ویژه دنبال میشود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار اسکندر مومنی دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری در آیین افتتاح طرح «یاریگران زندگی» در روستای خیرآباد سمنان حضور یافت.
طرح «یاریگران زندگی در روستا» با هدف خودمراقبتی و یاریرسانی دانشآموزان نسبت به یکدیگر برای پیشگیری از اعتیاد بین این گروه از جامعه برنامهریزی شده تا بتوانند با همراهی و همفکری در برابر این بلای خانمانسوز و آسیبهای اجتماعی ایمن بمانند.
نظر شما