معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری روز دوشنبه در همین خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: از سال ۹۹ تا سالجاری ۴۱ مورد نمونهبرداری از سیب زمینی تولیدی از استان انجام گرفته شد که بر اساس آن غلظت باقیمانده نیترات در این محصول بر اساس روش استاندارد بینالمللی 6 هزار و iso۶۳۵ آنالیز شد و نتایج نشان داده که غلظت نیترات در ۱۰۰ درصد نمونههای دریافتی پایینتر از حد مجاز استاندارد ملی ایران است.
سیروس بیکبکان افزود: این استان همواره در تولید محصولات سالم پیشتاز بوده است به صورتی که در نمونهگیریهای کشوری در سالجاری از یک هزار و ۶۸۸ نمونه شامل ۷۹۱ نمونه سیبزمینی، ۳۹۷ نمونه پیاز، ۳۲۱ خیار و ۱۷۹ نمونه هندوانه انجام گرفت که بر اساس آن میزان غلظت نیترات در این محصولات رصد شد و نتایج نشان داده که غلظت نیترات در ۱۰۰ درصد نمونههای دریافتی محصول سیب زمینی استان پایینتر از حد مجاز استاندارد ملی ایران است.
وی تصریح کرد: تمامی اراضی زیر کشت سیبزمینی مجهز به سیستمهای آبیاری نوین است و در سالجاری چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از راضی استان زیر کشت سیبزمینی رفت.
به گزارش ایرنا، نیترات در گیاهان به طور طبیعی در ساقه، و برگ ذخیره میشود و در صورتی که کود نیترات در زمان مناسب استفاده شود نیترات بیش از حد استاندارد در غده گیاه تجمع پیدا نمیکند و عواملی مانند محیط، دوره نوری، حرارت، شدت نور، مقدار آب محیط و مقدار آب محیط، مقدار و نوع کود مصرفی بر میزان تجمع نیترات در گیاهان اثرگذار است.
نظر شما