۱۱ اسفند ۱۴۰۱، ۱۱:۱۹
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 85045203
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۶ هزار هکتار اراضی خراسان‌شمالی آماده تجهیز به سامانه آبیاری نوین است

بجنورد- ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: مطالعه بر روی ۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان انجام شده و این زمین‌ها آماده اجرای سامانه آبیاری نوین است.

محمد محمدزاده روز پنجشنبه در حاشیه افتتاح طرح‌های آب و خاک شهرستان فاروج که با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی انجام شد به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بر اساس برآوردهای انجام شده هر کیلومتر تجهیز اراضی کشاورزی به سامانه آبیاری نوین ۸۰ میلیون تومان اعتبار نیاز دارد که باید اعتبارات ویژه‌ای به این بخش کشاورزی استان اختصاص یابد.

وی تصریح کرد: بیشتر طرح ها قابل مطالعه در این استان بزرگ و به صورت تجمیعی هستند که بیش از یک هزار هکتار مساحت دارند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: ۸۵ درصد هزینه های اجرای طرح‌های آبیاری نوین توسط دولت و ۱۵ درصد نیز با مشارکت بهره‌برداران تامین می شود با این وجود سهم مشارکت کشاورزان در این طرح اندک است و در اجرای این کامل این سامانه خلل وارد می کند.

وی بیان کرد: قیمت سازه در اجرای طرح‌های آبیاری نوین در سال‌های اخیر افزایش یافته است و بهره برداران در تامین ۱۵ درصد هزینه های اجرای این طرح نیز مشکل دارند.

تجهیز ۳۸ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی به آبیاری نوین

محمدزاده در ادامه افزود: تاکنون ۳۸ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی این استان مجهز به سامانه های آبیاری نوین شده و ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار نیز در دست اقدام است که امیدواریم تا پایان سال به ۴۱ هزار هکتار برسد.

وی یادآور شد: با توجه به تامین ۸۵ درصد هزینه طرح های آبیاری نوین توسط دولت پیشنهاد می شود که سازمان جهاد کشاورزی در این طرح بعنوان کارفرما و کشاورز صرفا سهم مشارکت خود را پرداخت کند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: با توجه به ماهیت طرح های آبیاری نوین استان که نیاز به اجرای زیر ساخت از جمله خط انتقال، استخر، شبکه برق و ایستگاه پمپاژ دارد، اعتبارات استانی پاسخگوی نیازها نیست و بهره برداران نیز توان تامین ندارند.

وی گفت: به دلیل فاصله زیاد منابع آب تا اراضی کشاورزی، اجرای خط انتقال آب از منبع تا ابتدای اراضی کشاورزی از نیازهای اساسی و موثر در افزایش راندمان انتقال آب در استان است که ردیف ملی نداشته و از اعتبارات استانی تامین می شود که نیاز استان در این خصوص بیش از ۲ هزار کیلومتر است که تامین آن از ردیف های ملی تامین شود.

بتنی کردن چهار هزار و ۵۰۰ کیلومتر از کانال‌های کشاورزی

محمد زاده در بخش دیگری از سخنانش افزود: بتنی کردن ۱۱ هزار کیلومتر از کانال های بخش کشاورزی این استان در دستور کار قرار دارد و تاکنون چهار هزار و ۵۰۰ کیلومتر از کانال های کشاورزی استان بتنی شده است و مابقی نیز نیاز به اعتبار دارد.

وی اضافه کرد: از محل سفر رییس جمهور به استان ۲ هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی اختصاص یافت که از مجموع این میزان ۸۰۰ میلیارد تومان ویژه برای طرح های آب و خاک است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه کشاورزان اینک ۹۰۰ میلیون متر مکعب آب در دسترس برای کشت و کار دارند افزود: سالانه بیش از یک میلون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در بخش زراعی، باغی و دامی تولید می شود.

وی به خشکسالی های اخیر و کاهش منابع آبی اشاره کرد و گفت: ئباید از توان و ظرفیت بخش خصوصی نیز برای اجرای طرح ها در بخش آب و خاک اسفاده کرد.

خراسان شمالی در اقلیم خشک و نیمه خشک قرار دارد و متوسط بارندگی ۲۶۲ میلیمتر است.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در سفر۲ روزه به خراسان شمالی از طرح های آب و خاک استان بازدید خواهند کرد.

خراسان شمالی در سال‌های اخیر با خشکسالی مواجه است و اجرای طرح های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی این خطه در اولویت قرار گرفت و به همین منظور در چند سال گذشته حدود ۴۰ هزار هکتار اراضی استان به سامانه آبیاری نوین تجهیز شده و راندمان آبیاری را از ۳۷ درصد به ۴۵ درصد افزایش داده که با اجرای طرح های آبیاری نوین راندمان آبیاری متوسط تا ۷۵ درصد افزایش یافته است. ‌

براساس آمارها حجم آب مصرفی بخش کشاورزی خراسان شمالی سالانه یک میلیارد و ۵۴ میلیون متر مکعب است که این میزان برابر ۸۸ درصد مصرف آب قابل استحصال از منابع آبی استان است.

خراسان شمالی با یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند. بیشترین شاغلان استان در بخش کشاورزی اشتغال دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha