به گزارش خبرنگار ایرنا، حسن قاسم پور روز پنجشنبه با اعلام این خبر اظهار کرد : برنامه عملی حفاظت از پلنگ ایرانی، خرس قهوهای و غاز پیشانی سفید کوچک در استان اردبیل از چندی پیش آغاز شده و در حال اجراست.
وی اظهار کرد: در همین راستا برنامههای آموزشی برای گروههای هدف از جمله جوامع بومی و محلی، عشایر، زنبورداران و گردشگران به صورت چهره به چهره در راستای اهمیت حفاظت و حراست از گونههای شاخص جانوری برگزار شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل بیان کرد: برای حفظ تنوع زیستی علاوه بر حفظ و مدیریت زیستگاه گونهها نیازمند مشارکت جوامع محلی و احساس مسئولیت عمومی در قبال محیط زیست هستیم، چرا که جوامع محلی به عنوان مدیران بلافصل زیستبومهایی هستند که در آن زندگی میکنند.
قاسم پور با اشاره به اجرای برنامه عملی حفاظت از سه گونه شاخص حیات وحش استان اردبیل اضافه کرد: برنامه عملی حفاظت از ماهی قزل آلای خال قرمز نیز تدوین و برای تصویب به سازمان حفاظت از محیط زیست ارسال شده و با تصویب آن به مرحله اجرا درخواهد آمد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل ادامه داد: سوم مارس به عنوان روز جهانی حیات وحش نامگذاری شده است و شعار امسال روز جهانی حیات وحش "همکاری و مشارکت در حفاظت از حیات وحش" انتخاب شده که نشان دهنده لزوم توجه همگانی به این موضوع است.
قاسمپور گفت: تنوعزیستی، شالوده حیات بشر را تشکیل داده و همواره در تأمین نیازهای بشر نقش اساسی داشته است به طوری که در طول حیات بشر گونه های گیاهی و جانوری به منظور تأمین نیازهای غذایی مورد توجه انسان قرار گرفته است.
وی افزود: امروز تخریب زیستگاه و افت کیفیت آنها، خشکسالی، کشاورزی و توسعه ناپایدار، برداشت بیش از حد، شکار و صید غیر قانونی و قاچاق حیات وحش از بزرگترین تهدیدها برای حیات وحش و تنوع زیستی است.
این کارشناس محیط زیست اظهار کرد: در مجموع ۴۵۶ هزار هکتار از مساحت استان اردبیل تحت حفاظت محیط زیست است که از این میزان ۱۷۴ هزار هکتار از مساحت استان جزو مناطق حفاظت شده و ۲۸۲ هزار هکتار منطقه شکار ممنوع میباشد.
قاسم پور با اشاره به فعالیت ۶۶ محیط بان در ادارات و نمایندگیهای محیط زیست در ۹ شهرستان استان اردبیل بیان کرد: با توجه به اینکه این تعداد نیروی انسانی برای حفاظت از محیط زیست استان کافی نیست، حفاظت و حراست از محیط زیست و حیات وحش و نگهداری آن برای نسلهای آینده وظیفه همگانی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل از دوستداران محیط زیست خواست تا در صورت مشاهده هر گونه تخلف زیست محیطی، موارد را از طریق شماره ارتباطات مردمی ۱۵۴۰ گزارش دهند.
به گزارش ایرنا، سه منطقه حفاظت شده در محدوده استان اردبیل واقع است، منطقه حفاظت شده آقداغ به مساحت ۹۳ هزار و ۸۰۰ هکتار در شهرستان خلخال ، منطقه حفاظت شده مغان در محدوده بیلهسوار و پارسآباد مغان به مساحت ۳۵ هزار هکتار و منطقه حفاظت شده نئور به مساحت چهار هزار و ۲۰۰ هکتار که بخشی از منطقه وسیع حفاظت شده لیسار استان گیلان است.
کوه سبلان از ارتفاع سه هزار و ۶۰۰ متر به بالا و غار یخگان در محدوده شهرستان خلخال نیز جزو آثار طبیعی ملی ثبت شده استان اردبیل هستند.
همچنین پنج منطقه شکار ممنوع در استان برای حفظ گونهها از خطر انقراض مشخص شده است، منطقه شکار ممنوع شورابیل در اردبیل با ۲۰۰ هکتار مساحت، گندیمن در مشگینشهر با ۳۰ هزار هکتار، دربند مشکول در گیوی با ۲۳ هزار هکتار، انزان در مشگینشهر به مساحت ۴۲ هزار و ۵۰۰ هکتار و خروسلو در بیلهسوار به مساحت ۱۶ هزار و ۶۰۰ هکتار نیز جزو مناطق شکار ممنوع ثبت شده است.
۳۶۴ گونه مهرهدار شامل ۲۶۱ گونه پرنده، ۴۷ گونه پستاندار، ۲۹ گونه خزنده، هشت گونه دوزیست و ۱۹ گونه ماهی و آبزی تا کنون در این استان شناسایی شده است که ۳۰ درصد از مجموع گونههای کشور را شامل میشود و از این میان ۱۷ گونه در معرض خطر انقراض قرار دارند.
نظر شما