۱۲ فروشگاه و مرکز عرضه صنایع دستی نوروز در استان سمنان فعال است

سمنان - ایرنا - سرپرست معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: ۱۲ فروشگاه و مرکز مجاز عرضه صنایع دستی، نوروز پذیرای گردشگران در ۲ شهر سمنان و شاهرود است.

سمانه سلطانی پور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ابراز کرد: ۱۰ فروشگاه مجاز عرضه صنایع دستی در داخل شهرهای سمنان و شاهرود، و ۲ مرکز فروش در شهرستان شاهرود شامل یک مرکز در روستای ابر و یک مرکز در بخش بسطام، در نوروز فعال خواهد بود.

وی بیان کرد: پنج فروشگاه صنایع دستی در داخل شهر سمنان در نقاط مختلف شهر مانند میدان ارگ، بلوار شهید نوروزی نزدیک پل شهید محب شاهدین، کاروانسرای جهان بانی یا سرای نقش جهان قومس در منطقه کهنه دژ، و بازار تاریخی سمنان، در نوروز پذیرای گردشگران است.

وی تصریح کرد: پنج فروشگاه انواع صنایع دستی مربوط به استان سمنان در شهر شاهرود در نوروز ۱۴۰۲ برای ارائه خدمات فعال است.

سلطانی‌پور تاکید کرد: رونق فروش صنایع دستی به عنوان صنعتی ارزان قیمت، اما با ارزش افزوده بالا و موثر در اشتغالزایی، نیازمند تامین بازار فروش در سایه توجه به نوآوری و خلاقیت در تولید است.

وی یادآور شد: در کنار فعالیت فروشگاه‌های عرضه صنایع دستی، راه‌اندازی بازارچه موقت فروش دست‌سازه‌های هنرمندان استان سمنان در نقاط مختلف استان برنامه‌ریزی شد و پس از جمع‌بندی نقاط در نظر گرفته شده برای راه‌اندازی بازارچه‌های موقت اطلاع‌رسانی می‌شود.

سرپرست معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: استان چهار هزار و ۵۰۰ هنرمند در ۵۲ رشته صنایع دستی دارد که با توجه به تنوع و حفظ اصالت و همچنین تناسب با نیازهای روز، ظرفیت زیادی برای سرمایه‌گذاری، فروش و معرفی به عنوان هنر برتر استان دارد.

رشته های مطرح صنایع دستی استان سمنان مانند سفال و سرامیک، گلیم‌بافی، منبت و معرق چوب، گوهرتراشی، زیورآلات سنتی، چاپ قلمکار، نساجی سنتی، سوزن‌دوزی سنتی، نمدمالی، قلم‌زنی، بافت‌های داری و چرم‌دوزی است و دست‌سازه‌های هنرمندان این رشته ها در بازار عرضه می شود.

بیشتر بخوانید: بازارچه‌ها، بهترین کمک برای رونق فروش صنایع دستی سمنان

به گزارش خبرنگار ایرنا، ۳۰ فن و مهارت مربوط به صنایع دستی مناطق مختلف استان سمنان در قالب میراث ناملموس ثبت ملی است.

۲ شهر کلاته‌خیج و مهدیشهر جزو خانواده شهرهای ملی صنایع دستی کشور هستند که اکنون کارگاه‌های فعال صنایع دستی در این مناطق موجب اشتغالزایی خوبی شد.

گلیچ روستای چاشم در شهرستان مهدیشهر، مهارت خرسک بافی روستای افتر در شهرستان سرخه، دست‌بافته‌های سنتی امیریه در دامغان، و سفالگری و قالی‌بافی در سمنان، از جمله صنایع دستی استان سمنان، و مفرش بافی در روستای پاده آرادان، قالی خودرنگ سنگسری در مهدیشهر، مهارت فن لاک تراشی در منطقه کالپوش میامی، دوخت کیسه مراد در شاهرود، از جمله میراث معنوی و ناملموس استان سمنان است که در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.

استان سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

بر پایه سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ کشور، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع افزون بر ۷۰۲ هزار نفر جمعیت دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha