۱۸ اسفند ۱۴۰۱، ۲۱:۳۵
کد خبرنگار: 3090
کد خبر: 85052364
T T
۵ نفر

برچسب‌ها

بیش از ۱۰۰ عنوان برنامه به مناسبت روز شهید در همدان تدوین شد

همدان - ایرنا- مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان از برگزاری ۱۰۰ عنوان برنامه در روز شهید و روز جانباز در استان همدان خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مجید صفدریان روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران، شعار امسال روز شهید را «رسم شهادت، راه شهیدان» عنوان و تاکید کرد: روز ۲۱ اسفندماه آئین مهمانی لاله ها در سراسر استان با حضور اقشار مختلف مردم برگزار خواهد شد.

وی به برنامه های روز شهید و روز جانباز اشاره و عنوان کرد: برنامه های روز جانباز از دوم اسفند در همدان آغاز شده است که البته این برنامه ها در طول سال همواره وجود دارد، به عنوان مثال جشن روز جانباز در سالن ابن سینا، سرکشی ائمه جمعه با عنوان «علمداران حماسه»، گلباران مزار جانبازان متوفی، عیادت از جانبازان بستری و تجلیل از جانبازان شاغل در ادارات بخشی از این برنامه ها در هفته منتسب به جانباز بود.

صفدریان، برپایی میز خدمت در نماز جمعه ۱۹ اسفندماه، برپایی نمایشگاه عکس شهدای ترور، سخنرانی خانواده های معظم شهدا در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه، دیدار با خانواده های معظم شهدا با مسئولان استانی با عنوان (سلام شهید)، کاشت نهال به نام و یاد شهدا، دیدار پرسنل بنیاد شهید با نماینده ولی فقیه در استان، اجرای طرح معاینه رایگان، پایش سلامت ایثارگران، رونمایی از سند سجلی ۲ نفر از شهدای عزیز استان را از دیگر برنامه های اجرایی در راستای پاسداشت مقام شهید برشمرد.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران در پاسخ سوال یکی از خبرنگاران درباره افزایش حقوق والدین شهدا نیز گفت: براساس پیشنهاد دولت و مصوبه مجلس، افزایش حقوق والدین در دستور کار قرار دارد اما تاکنون قطعی نشده است.

صفدریان درباره تبدیل وضعیت ایثارگران نیز گفت: همدان جزو استان های پیشتاز در این زمینه بوده است به طوری که خانواده های شهدا و ایثارگرانی که شرایط کار قراردادی داشتند، براساس مصوبه مجلس رسمی شدند.

وی درباره سهمیه استخدامی خانواده های ایثارگران نیز گفت: ۲۵ درصد سهمیه استخدامی دستگاه ها مربوط به خانواده های معظم شهدا است که متقاضیان باید در آزمون های سراسری شرکت کرده و پس از پذیرفته شدن از سهمیه استفاده کنند.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان، تعداد متقاضیان اشتغال را در همدان سه هزار و ۸۰۰ نفر اعلام کرد و ادامه داد: هرساله با فارغ التحصیلی دانشجویان به تعداد این افراد افزوده می شود.

صفدریان با بیان اینکه ۹۰ درصد از خدمات مربوط به بنیاد در حوزه فرهنگی است، تصریح کرد: طرح جمع آوری خاطرات شفاهی والدین، همسران و جانبازان ۷۰ درصد با عنوان «اسناد افتخار» چند سالی است که در کشور آغاز شده و از ابتدای این طرح ۲ هزار و ۵۰۰ خانواده خاطرات خود را ثبت و ضبط کرده اند که امسال نیز تاکنون بیش از ۸۰۰ مورد انجام شده است.

وی ادامه داد: کتابی فاخر از زندگی خانواده های ۲ شهیده و بیشتر در دست تدوین است که به زودی منتشر خواهد شد.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان، راه اندازی سامانه «ایثار من» را خدمتی در راستای خدمات رسانی به ایثارگران معرفی کرد و ادامه داد: این سامانه که در سایت «ایثار» راه اندازی شده بسیاری از خدمات بنیاد را به صورت الکترونیکی به ایثارگران ارائه می کند و ایثارگران با استفاده از تلفن همراه نیز می توانند بسیاری از خدمات را دریافت کنند.

این مقام مسئول اظهار داشت: شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به ریاست استاندار و دبیری بنیاد شهید مسائل مربوط به ایثارگران را پیگیری می کند که در سال جاری تعداد پنج جلسه با حضور استاندار و اعضا برگزار شده است.

صفدریان تعداد نخبگان ایثارگر را در سطح استان ۲۰۰ نفر برشمرد و افزود: این افراد در حوزه های مختلف استارتاپی، دانش بنیان و علوم دانشگاهی سرآمد هستند که همگی آنها در سامانه «گنج شاهد» ثبت نامه کرده اند.

وی به پیشینه شکل گیری بنیاد شهید اشاره و عنوان کرد: ۲۲ اسفند سال ۵۸ در پی نیازی که امام راحل تشخیص دادند، دستور تاسیس بنیاد شهید برای خدمات رسانی به بازماندگان شهدا را صادر کردند و در سال ۱۳۸۳ با ادغام بنیاد شهید، امور جانبازان و ستاد رسیدگی به آزادگان نهاد جدید «بنیاد شهید و امور ایثارگران» تشکیل و همان سال با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ۲۲ اسفند به نام روز شهید نامگذاری شد.

کتاب شهدای انقلاب رونمایی می شود

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید نیز در این نشست با بیان اینکه برنامه های روز جانباز و شهید از دوم اسفند در همدان آغاز شده و تا پایان ۲۲ اسفند ادامه دارد، تاکید کرد: تمامی دستگاه‌های اجرایی، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را در دستور کار قرار دهند.

ابوالفضل خلیلی ادامه داد: در سال جاری پویشی با عنوان دیدار با خانواده های شهدا شکل گرفته که این دیدارها با خانواده های شهدا در روز شهید پیش بینی شده است.

وی، توجه به حوزه فیلم و سریال را یکی از اهداف و برنامه های بنیاد شهید عنوان و تصریح کرد: ۲ اثر تئاتر با عنوان «پوتین ها» و «این زمان و آن زمان» به کارگردانی مهدی روزبهانی، سرود شهدای گمنام و مستند شهید جاویدالاثر «محمدرضا پیری» با همکاری صدا و سیما جزو آثار برتر امسال بنیاد شهید بوده است.

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان با بیان اینکه ۱۱ اثر توسط خانواده های ایثارگران در جشنواره فجر امسال نامزد دریافت جایزه بودند، ادامه داد: از این تعداد در سه بخش، سیمرغ بلورین دریافت شده است.

خلیلی با اشاره به رونمایی از کتاب شهدای انقلاب، ادامه داد: کتاب «کوچه پس کوچه های اکباتان» شامل زندگینامه، مشخصات سجلی و وقایع و اتفاقات ۷۵ شهید انقلاب توسط بنیاد شهید تدوین شده ست که در این ایام رونمایی خواهد شد.

گلزار شهدای ساماندهی نشده، نداریم

معاون تعاون بنیاد شهید نیز در این نشست، گفت: در کل استان همدان ۷۴۷ گلزار مطهر شهدا وجود دارد که از این تعداد ۱۰۱ گلزار شهری و ۶۴۶ گلزار روستایی است.

منصور ابراهیمی، تعداد گلزارهای شهدای گمنام را ۵۵ مورد برشمرد و افزود: تعداد هفت هزار و ۴۲۲ مزار شهید در همدان وجود دارد که ۱۵۲ مزار را شهدای گمنام به خود اختصاص داده و چهار هزار و ۴۴۹ مزار در شهرها و ۲ هزار و ۹۷۳ مزار در روستاها قرار دارد.

وی ادامه داد: خوشبختانه در سال های اولیه ادغام مجموعه بنیاد شهید و امور جانبازان کار ساماندهی گلزارهای شهدا آغاز شد و همدان جزو استان هایی است که ساماندهی گلزارهای شهدای آن به پایان رسیده است اما به دلیل شرایط جوی و برودت هوا هرساله با فرسایش قبور مطهر مواجه هستیم که سالانه اعتباری برای این امر در نظر گرفته می شود.

استان همدان هشت هزار شهید، ۱۸ هزار جانباز و یک هزار آزاده را تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha