خانه محیط زیست در دانشگاه رازی کرمانشاه راه‌اندازی شد

کرمانشاه- ایرنا- بزرگترین خانه محیط زیست کشور با حضور جمعی از مسوولان، دانشگاهیان و فعالان محیط زیست روز دوشنبه در دانشکده هنر و معماری دانشگاه رازی کرمانشاه افتتاح شد.

به گزارش ایرنا، دبیر شورای راهبری مدیریت سبز دانشگاه رازی در این مراسم گفت: خانه محیط زیست استان کرمانشاه که در فاز ۲ دانشکده هنر و معماری دانشگاه رازی راه اندازی شد، یکی از بزرگترین خانه‌های محیط زیست کشور است.

دکتر «سعید مرادی» افزود: راه اندازی خانه‌های محیط زیست یک برنامه کشوری در استان‌ها است که توسط سازمان حفاظت محیط زیست انجام می‌شود. در این راستا، سازمان حفاظت محیط زیست کرمانشاه به واسطه همکاری و فعالیت‌های محیط‌ زیستی دانشگاه رازی، محل راه اندازی خانه محیط زیست استان به دانشگاه محول شد.

وی اظهار داشت: از این پس خانه محیط زیست دانشگاه محلی برای هم اندیشی و هم افزایی سازمان‌های مردم نهاد محیط زیستی خواهد بود و برنامه‌های ارزشمندی برای حفاظت از محیط زیست انجام خواهد شد.

دکتر مرادی، ارتقاء فرهنگ و سواد محیط زیست را از اهداف مهم خانه محیط زیست دانست و ابراز امیدواری کرد با همکاری دانشگاه، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمانهای مردم نهاد و اقشار مردم شاهد تحقق این مهم باشیم.

خانه محیط زیست در دانشگاه رازی کرمانشاه راه‌اندازی شد

رییس دانشگاه رازی کرمانشاه هم در این مراسم گفت: ایران یکی از کشورهایی است که به رغم برخورداری از منابع طبیعی خدادادی ارزشمند اما از لحاظ پوشش گیاهی و جنگلی وضعیت مناسبی ندارد.

دکتر «محمدنبی احمدی» با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ افزود: مقام معظم رهبری در باره علت کاشت سه نهال به شعار امسالِ روز درختکاری با عنوان «هر ایرانی سه نهال»، اشاره کردند و فرمودند: اگر بر اساس شعار انتخاب شده، هر ایرانی سه نهال بکارد، برنامه دولت برای کاشت یک میلیارد نهال، از سال ۱۴۰۲ و در طول چهار سال محقق خواهد شد.

وی با اشاره به فواید محیط زیست برای انسان‌ها و سایر موجودات گفت: امروز جنگ ابرقدرت‌ها و سایر کشورها بر سر منابع انرژی است. در این راستا، آب به عنوان یکی از شاخص‌های حفظ محیط‌ زیست مطرح است و اگر با برنامه هدفمند در راستای حفظ محیط‌ زیست قدم برداریم به مدیریت مصرف آب نیز کمک می‌شود.

رییس دانشگاه رازی همچنین اشاره‌ای به ضعف در صنعت گردشگری و وضعیت اکوتوریسم کشور داشت و افزود: اکوتوریسم می‌تواند در رونق اقتصادی بسیار راهگشا باشد و از شاخص‌های آن نیز محیط زیست است.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه همواره در راستای اجرای برنامه‌های محیط زیستی و ترویج فرهنگ محیط زیست در بین مردم به ویژه دانشجویان پیشقدم بوده است، گفت: محیط زیست متعلق به شخص یا نهاد خاصی نیست بلکه یک حقوق عامه است و همه ما باید به محیط زیست توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

دکتر احمدی اظهار داشت: محیط زیست یک میراث گرانبهای الهی است و ما باید به نحوی از این میراث استفاده و نگهداری کنیم تا آیندگان نیز بتوانند از آن بهره‌مند شوند.

خانه محیط زیست در دانشگاه رازی کرمانشاه راه‌اندازی شد

در ادامه مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه نیز با قدردانی از تلاش دست‌اندرکاران راه اندازی خانه محیط زیست، در سخنانی اظهار داشت: ایجاد خانه‌های محیط زیست گامی در راستای تحقق شعار سازمان حفاظت محیط زیست (محیط زیست مردم پایه، هوشمند و فناورانه) است.

«احد جلیلیان»، خانه‌های محیط زیست را مکانی برای مشارکت، حضور آگاهانه، داوطلبانه و مؤثر شهروندان در موضوعات زیست محیطی دانست و افزود: این مهم می‌تواند در بهبود وضعیت محیط زیست شهری و ارتقای توسعه پایدار کمک شایانی نماید.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با تعامل خوب و بسیار مناسبی که اداره کل حفاظت محیط زیست استان با دانشگاه رازی دارد، در راستای ترویج فرهنگ محیط زیست و حفاظت از محیط زیست گام‌های مثمرثمری برداشته شده است.

جلیلیان گفت: افتتاح خانه محیط زیست دانشگاه رازی پنجاه و هشتمین و بزرگترین خانه محیط زیست کشور است که با مشارکت بخش مدیریت سبز دانشگاه رازی به بهره برداری رسید.

خانه محیط زیست در دانشگاه رازی کرمانشاه راه‌اندازی شد

شایان ذکر است؛ تندیس خانه محیط زیست استان کرمانشاه که به دست دانشجویان رشته هنر و معماری دانشگاه رازی ساخته شده است، در خانه محیط زیست استان کرمانشاه مستقر در دانشگاه رازی نصب شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha