۲۲ اسفند ۱۴۰۱، ۱۷:۰۷
کد خبر: 85056127
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رژیم صهیونیستی در بن بست؛ سقوط نزدیک است

۲۲ اسفند ۱۴۰۱، ۱۷:۰۷
کد خبر: 85056127
رژیم صهیونیستی در بن بست؛ سقوط نزدیک است

دمشق – ایرنا – اعتراضات گسترده و تعمیم آن به اقشار مختلف جامعه صهیونیستی در سرزمین های اشغالی در کنار تقویت روز افزون مقاومت فلسطینی شرایط ویژه ای را برای مقامات تل آویو رقم زده به حدی که سران این رژیم راهی برای خروج آن تصور نمی کنند.

به گزارش دفتر منطقه ای ایرنا در دمشق، در روزها و هفته های اخیر، ده‌ها شهر از شمال تا جنوب فلسطین اشغالی از جمله تل آویو، حیفا، قدس اشغالی، بئر السبع، ریشون لتسیون و هرتزلیا صحنه تظاهرات علیه کابینه راست افراطی "بنیامین نتانیاهو" بوده اند و شرایط سختی را به بی بی تحمیل کرده اند.

این اعتراضات در سایه جدال شدید بین ائتلاف کابینه راست افراطی به ریاست نتانیاهو و جناح اپوزیسیون به ریاست "یائیر لاپید" نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی و به دلیل طرح اصلاح قضایی کابینه بی بی برگزار شده است.

سران اپوزیسیون رژیم صهیونیستی، اصلاحات قضایی کابینه نتانیاهو را برای تضعیف دستگاه قضایی این رژیم و تلاش نتانیاهو برای جلوگیری از محاکمه خود به خاطر سه پرونده فساد مالی و رشوه خواری می دانند و معتقدند که این اقدامات کابینه، رژیم صهیونیستی را به سمت درگیری و جنگ داخلی و فروپاشی تدریجی سوق خواهد داد.

این شرایط اوضاع سختی را به نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی تحمیل کرده به حدی که وی بارها با حمله به مخالفان خود، آنها را به تلاش برای سرنگونی کابینه‌اش متهم کرده است.

نتانیاهو طی متنی در توییتر اعلام کرده که «چهار ماه قبل ما شاهد برگزاری انتخابات پارلمانی بودیم و در این انتخابات کابینه ما موفق به کسب مجوز از اسرائیلی‌ها برای اداره امور شد، اما از همان زمان اپوزیسیون هیچگاه خواستار مذاکره با ما نبوده و به جای آن درصدد ایجاد هرج و مرج و تضعیف کابینه جدید و حتی سرنگون کردن آن است.

کارشناسان مسایل منطقه و حتی کارشناسان صهیونیست نیز شرایط فعلی در سرزمین های اشغالی را بسیار بغرنج و حتی بعضا در مرحله سقوط رژیم جنایتکار صهیونیستی ارزیابی می کنند و در همین راستا روزنامه عبری "هاارتص" به نقل از کارشناسان (صهیونیست) نوشته که «همگی به این نظر واحد رسیده‌اند که اسرائیل امروز در یک بن بست سیاسی قرار گرفته است».

هاآرتص می نویسد، صدها نفر از یهودیان آمریکایی در اعتراض به سفر "بتسلئیل ساموتریچ" وزیر دارایی اسرائیل در مقابل هتلی که قرار است او در آنجا سخنرانی کند، دست به تظاهرات خواهند زد.

این خبر در حالی منتشرمی شود که قبل از آن نیز این رسانه در گزارشی تحلیلی نسبت قرار گرفتن اسرائیل در شرایط تجزیه ابراز نگرانی کرده بود.

این رسانه پر مخاطب صهیونیستی در مقدمه گزارش خود با طرح سوالی می‌پرسد، «آیا حجم شکاف در اسرائیل بزرگتر از آن چیزی شده که طرف‌های مختلف توانمندی بستن آن را داشته باشند؟ آیا به جای تلاش جهت وحدت، باید به سوی تجزیه پیش برویم؟ اینها مواردی است که بسیاری از مسئولین عالی‌رتبه سابق اسرائیل در حال بررسی آن هستند و در مورد اینکه آیا باید به دنبال تشکیل فدراتیو یا تقسیم اسرائیل به ایالت‌های مختلف می‌اندیشند».

هاارتص در ادامه تاکید می‌کند که، گرچه کارشناسان هنوز نتایج گزارش خود را آماده انتشار در معرض افکار عمومی نمی‌دانند، اما قصد دارند، گفتمان‌های عمومی را در رابطه با گزینه‌های ممکن جهت جایگزینی ساختار فعلی اسرائیل برگزار کنند، زیرا همگی به این نظر واحد رسیده‌اند که اسرائیل امروز در یک بن بست سیاسی قرار گرفته است.

در ادامه این گزارش آمده است، فوریه گذشته بود که پایگاه خبری "وای نت"، مقاله‌ای از مورخ مشهور اسرائیلی "یووال نوح هراری" استاد برجسته تاریخ دانشگاه عبری قدس منتشر کرد که در آن او چهره‌ای تاریک از شرایط اسرائیل ترسیم و به مخاطبانش خبر داد به فکر ترک اسرائیل است.

هاارتص به نقل از هراری و بدون اشاره به اشغال سرزمین فلسطین توسط صهیونیست ها افزود: «من دچار ناامیدی دردناکی هستم، زیرا تمامی فاکتورهای فروپاشی برای ما تجمیع شده‌ است، اسرائیل براساس تعادل بین یهودیت و دموکراسی شکل گرفت، اما اکنون این تعادل با سرعت سرسام آوری در حال از بین رفتن است».

در همین راستا توصیف "رووین رویلین" رئیس سابق رژیم صهیونیستی درخصوص در خصوص تاسیس این رژیم جالب است، وی معتقد است که اسراییل از چهار قبیله تشکیل شده است، اما ما شاهد سرعت شدید رشد دو قبیله از آنها می باشیم؛ یهودیان افراطی و صهیونیست‌های دین گرا با سرعت سرسام آوری رشد پیدا کرده‌اند، کسانی که به فرزندانشان اصول دموکراسی را تعلیم نمی‌دهند و همین امر می‌تواند باعث تضعیف اسرائیل به عنوان یک ساختار لیبرال شود.

رژیم صهیونیستی در بن بست؛ سقوط نزدیک است

مهاجرت معکوس پاشنه آشیل رژیم صهیونیستی

در کنار گسترش اختلافات در میان احزاب صهیونیست و شعله ور شدن اعتراضات در سرزمین های اشغالی، مهاجرت معکوس به پاشنه آشیل رژیم موقت صهیونیستی تبدیل شده است و حدود یک سوم از صهیونیست‌های مهاجر ساکن فلسطین اشغالی اعلام کرده اند که در حال تدارک برای مهاجرت معکوس یا به فکر انجام آن هستند.

براساس نتایج نظرسنجی که دیروز (یکشنبه) توسط رادیو و تلویزیون سراسری رژیم صهیونیستی (کان) منتشر شد، حدود یک سوم از صهیونیست‌ها اعلام کرده اند، گزینه مهاجرت از "اسرائیل" را بررسی، فرزندان خود را به انجام آن تشویق یا آنکه به طور بالفعل در حال انجام این مهم هستند.

در این نظر سنجی تاکید شده که شرایط در اسرائیل آزار دهنده شده است و اسرائیلی‌ها تحولات جمعیتی و ایدئولوژی را می‌بینند که به شدت آنها را به وحشت انداخته است؛ افزایش نسبت حریدی‌ها در جمعیت اسرائیل حتی در صورت عدم اجرای برنامه تضعیف قوه قضائیه هم امری بسیار نگران کننده است.

به گفته ترتیب دهندگان این نظر سنجی، نتایج آن از طریق تحلیل پرسش نامه‌هایی که بین حدود ۲۰۰۰ صهیونیست ساکن (فلسطین اشغالی) انجام گرفته و تحلیل نهایی آن توسط پرفسور "کامل فاکس" انجام گرفته است.

مهاجرت معکوس و سراشیبی سقوط

پیش از این، فرار و مهاجرت معکوس از فلسطین اشغالی اقشار عادی را شامل می شد، اما امروزه این معضل به دارندگان مدارک بالای دانشگاهی، متخصصان و اکثر اقشار ساکن این سرزمین نیز رسیده است.

بر اساس آماری که چندی پیش اداره مرکزی آمار رژیم صهیونیستی منتشر کرده، از سال ۱۹۴۸ تا پایان سال ۲۰۱۵ بیش از ۷۲۰ هزار نفر از یهودیان مهاجر وارد شده به فلسطین اشغالی از این منطقه خارج و دیگر به آن باز نگشته‌اند.

بر اساس آمار منتشر شده، صهیونیست ها برای اولین بار از سال ۲۰۰۹ با تراز منفی مهاجرت مواجه شدند به نحوی که در سال ۲۰۱۸ میلادی شمار یهودیانی که ترجیح دادند بقیه عمر خود را خارج از فلسطین اشغالی ادامه دهند و از این سرزمین خارج شدند ۱۶ هزار ۷۰۰ نفر اعلام شد در حالی که شمار رسمی افرادی که از نقاط مختلف جهان به فلسطین اشغالی منتقل شدند، تنها ۸ هزار و۵۰۰ نفر اعلام شد.

بر اساس نتایج تحقیقات انجام شده چهار سال پیش در فلسطین اشغالی، نسبت یهودیانی که از فلسطین اشغالی مهاجرت می کردند، ۲ از هزار بود است در حالی که شمار مهاجران به فلسطین اشغالی در همان سال حداکثر به ۱ در هزار می رسید که بنابر آمار غیر رسمی در حال حاضر خیلی بیشتر است.

از نکات قابل توجه در آمار منتشر شده آن است که حدود نیمی از کسانی که مهاجرت از فلسطین اشغالی را به ادامه بقا در آن ترجیح دادند، متولدین این سرزمین بودند در حالی که نیمی دیگر یهودیان در خارج از آن به دنیا آمده بودند و در این میان ۶۴ درصد از اروپا، ۲۵ درصد از آمریکای شمالی و استرالیا و ۱۱ درصد هم از آسیا و آفریقا به این سرزمین اشغالی آماده بودند.

بنابر اعلام روزنامه صهیونیستی جروزالیم پست در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ به نقل از دفتر آمار مرکزی رژیم صهیونیستی درخصوص جمعیت یهودیان و غیر یهودیان در سرزمین های اشغالی، حدود ۹ میلیون نفر در این منطقه زندگی می کنند که حدود ۶.۶۵ میلیون نفر یهودی (و اکثراً مهاجر) هستند که ۷۴ درصد از کل جمعیت فلسطین اشغالی را شامل می شوند.

براساس نوشته این روزنامه در همان سال، تعداد جمعیت یهودیان اسرائیل در ده سال اخیر یک میلیون نفر افزایش یافته است، در مقابل شمار عرب های ساکن در سرزمین های اشغالی که شامل مسلمانان و مسیحیان و دروزی ها می شود، ۱ میلیون ۸۷۸ هزارو ۶۰۰ نفرعنوان شده که حدود ۲۱ درصد جمعیت فلسطین اشغالی را شامل می شود.

روزنامه صهیونیستی جروزالیم پست می افزاید، تعداد جمعیت عرب ها در فلسطین اشغالی در ده سال اخیر حدود ۴۰۰ هزار نفر افزایش یافته است؛ بین سال های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸، تعداد جمعیت عرب ها در سرزمین های اشغالی حدود ۲۱ درصد افزایش یافت در حالی که جمعیت یهودیان در مقابل ۱۷.۵ درصد افزایش یافته بود.

به اعتقاد کارشناسان صهیونیست، بزرگترین نگرانی که مراکز تصمیم گیری اسرائیل را به وحشت انداخته آن است که در سایه روند مهاجرت معکوس از یک سو و افزایش شمار فلسطینیان، جمعیت فلسطینی ها و صهیونیست های مهاجر در سال ۲۰۲۰ در سرزمین های اشغالی با یکدیگر مساوی شده است.

درباره علت این مهاجرت معکوس از سرزمین های اشغالی، رسانه های رژیم صهیونیستی دلایل مختلفی را ذکر می کنند؛ از پرداختن به گرانی معیشت در فلسطین اشغالی نسبت به بقیه نقاط دنیا تا فراهم بودن فرصت های شغلی یا تحقیقاتی در دانشگاه های مختلف جهان و البته اعتراف به نقش مقاومت که اوضاع امنیتی و سیاسی رژیم صهیونیستی را به شدت متزلزل کرده است.

به اعتقاد کارشناسان صهیونیست، عملیات گروه های مقاومت فلسطین و انتفاضه مردم فلسطین نقش مهمی را در رسیدن این تعداد از صهیونیستها به تصمیم قطعی خروج از فلسطین اشغالی داشته به نحوی که می توان گفت صرفه نظر از توجیه های رژیم صهیونیستی اکثر مهاجران برای جستجوی امنیت از سرزمین فلسطین فرار کرده یا به تعبیری فراری داده شده اند.

همچنین یکی دیگر از دلایل مهاجرت معکوس در سرزمین های اشغالی، تبعیض بین یهودیان آفریقایی تبار و یهودیان سفید پوست به ویژه اتیوبی تبارها می باشد.

در سایه این گسست داخلی، رژیم اسرائیل همچنان در وضعیت اجتماعی سست و شکننده ای به سرمی برد که این رژیم را با خطر نابودی در صورت یک دست نشدن بافت جمعیتی به علت درگیری ها و تناقض های شدید آن روبرو خواهد کرد.

"امیلیا لیپلیش"، استاد روانشناسی دانشگاه عبری قدس در کتاب خود به نام "صدای فقر جدید در اسرائیل" که با استناد به گفتگوهایش با شماری از زنان و مردان صهیونیست نوشته شده، معتقد است، امروز بسیاری از اسرائیلی ها خود را فقیرتر از گذشته می دانند.

در بخشی از این کتاب آمده است، امروز جریان هایی در جامعه در حال شکل گیری است که می گویند ما فقط برای زنده ماندن به اسرائیل نیامده ایم، بلکه می خواهیم زندگی کنیم، در حالی که هر روز تعداد بیشتری در اسرائیل احساس بدبختی می کنند.

روزنامه صهیونیستی معاریو نیز در شماره ۳۰ می سال جاری (۹ خرداد ماه) خود اعتراف کرده که این روزها تعداد بیشتری از کسانی که فرودگاه بن گوریون را ترک می کنند، دیگر قصدی برای بازگشت به آن ندارند و تعداد بسیار کمی از آنها مجدداً این فرودگاه را به چشم خواهند دید.

با روی کار آمدن کابینه افراطی نتانیاهو شرایط مهاجرت معکوس در سرزمین های اشغالی تشدید شده و یهودی ها برای زنده ماندن، راهیِ دیگر کشورها می شوند و "وعده صادق" که همان نابودی شرّ می باشد، در حال وقوع است و با یاری خدا در زمانی نه چندان دور شاهد فروپاشی رژیم اشغالگر صهیونیستی و نابودی آن خواهیم بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha