به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری با طبیعت بکر و سرسبز یکی از مقصدهای گردشگری برای علاقهمندان به طبیعت و دوستداران به سفرهای طبیعت گردی در فصل بهار است.
سفر نوروزی در دل طبیعت، از تالاب چغاخور و گندمان و آبشار بلند دره عشق و آبشار آتشگاه لردگان گرفته تا سواحل رودخانه زایندهرود و جنگلهای زاگرس همگی در بهار جلوهگر میشوند.
چهارمحال و بختیاری در منطقه زاگرس میانی است که در یک سو تالابها و کوههای سربه فلک کشیده و سپیدپوش کلار خودنمایی میکند و در منطقهای دیگر درختان و چمنزارهای وسیع و سرسبز در آن خود نمایی میکند.
چهارمحال و بختیاری دارای بیش از ۸۰۰ جاذبه گردشگری شامل جاذبههای طبیعی، تاریخی و بومگردی است.
از جمله مناطق لذت بخش گردشگری، حاشیه زایندهرود از مناطق دیدنی چهارمحال و بختیاری است.تمام مسیر حاشیه زایندهرود از سامان تا قراقوش (مجاورت سد زایندهرود) دارای مناظر زیبا و چشمنواز است.
این مسیر به دلیل وجود مجموعههای تفریحی در محل پل زمانخان و شرایط اقلیمی مناسب و دسترسی به مرکز استان همواره مورد توجه گردشگران است.
چهار روستای هدف گردشگری از جمله هوره، چلوان، یاسه چای و سوادجان نیز مکان جذاب و مناسب برای میزبانی از گردشگران است.
از دیگر مناطق دیدنی استان روستای دیمه در شهرستان کوهرنگ یکی از سرشاخههای اصلی زایندهرود به شمار میرود.
از دیگر جاذبههای طبیعی این استان، آبشار دره عشق است که در ۷۰ کیلومتری شهر شلمزار در منطقه مشایخ شهرستان کیار قرار دارد.
در کنار این آبشار بخشی از سرشاخههای رود کارون جریان دارد و در اطراف آن انارستانها و شالیزارهای روستای دره عشق و دورک شاهپوری فضای شگفت انگیزی را بوجود آورده است که فصول بهار و تابستان وقت مناسبی برای تماشای این مناطق است که این آبشار که ارتفاع آن به حدود بیش از یکصد متر میرسد.
از ویژگیهای آبشار دره عشق این است که نه از قله یا میان کوه بلکه از دل کوه سرازیر می شود، ضمن آنکه ارتفاع بلندی دارد.
از سوی دیگر ، دره و آبشار آتشگاه لردگان از دیگر جاذبههای طبیعی و معروف این استان است.این آبشار که به آبشار مینیاتوری ایران معروف است یکی از جاذبه های طبیعی استان نیز به شمار می رود.
این منطقه در شهرستان لردگان قرار دارد. در فاصله ۲۰۰ متری دره، ۲ آبشار به نسبت بزرگ وجود دارد که زیبایی و شکوه چشمگیری دارند.
کوههای آهکی اطراف روستای آتشگاه سبب پدید آمدن غارها و چشمه سارهای متعددی در اطراف روستا شده که یکی از این غارها در داخل روستا واقع شده و مورد توجه کوهنوردان و علاقهمندان به ورزش غارنوردی است.
در این استان در آغاز فصل بهار، رودخانه خرسان از جنوب روستا عبور میکند و مزارع و شالیزارهای ساحلی را سیراب میکند.
تفرجگاه های حاشیه رودخانه خرسان چشم اندازهای زیبایی دارد به ویژه در فصل بهار گردشگران زیادی را به خود جذب میکند.
جنگلهای پیرامون روستا با درختان کهنسال بلوط، گردو، بادام کوهی و زالزالک از جمله تفرجگاههای این منطقه است.
از دیگر مناطق دیدنی استان، پارک جنگلی پروز در ۵۰ کیلومتری شهرستان لردگان قرار دارد. در این پارک درختان سربه فلک کشیده و چشمهها طبیعتی خود نمایی میکند.
چهارمحال و بختیاری به تالابهایش معرف است،زیبایی تالاب چغاخور از جاذبه طبیعتگردی استان است.تالاب بینالمللی چغاخور از زیباترین و بزرگتریـن تالابهای کشور است و این تالاب در سایت رامسر ثبت شده است و در نزدیکی شهر بلداجی و در مسیر شهرکرد- خوزستان قرار دارد.
این تالاب بر اساس مطالعه رتبهبندی تالابها رتبه هشتم را در بین ۷۵ تالاب مهم کشور به خود اختصاص داده است. تالاب چغاخور را مرغزاری وسیع در برگرفته است که مساحت آن حدود ۷۰۰هکتار برآورد شده است و این مرغزار در ماههای اردی بهشت تا مهر که سطح آب تالاب روبه کاهش میگذارد از این هم وسیع تر میشود.
این ناحیه، آب و هوایی مرطوب با تابستان های معتدل و زمستان های سرد دارد و از نقاط ییلاقی چهارمحال و بختیاری است.انواع مرغابی، غاز و اردک، آنقوت، چنگر، انواع حواصیل، لک لک سفید، خروس کولی و فلامینگو در این تالاب دیده شده است.
در شهرستان بروجن، تالاب بینالمللی گندمان با ۹۸۰ هکتار وسعت و ۲ هزار و ۲۱۹ متر ارتفاع از سطح دریا جزو ۱۰ تالاب برتر پرندهنگری ایران و مهمترین زیستگاه جانوری کشور برای اسکان دائم پرندگان بومی و تخمگذاری پرندگان مهاجر است. این تالاب در ۷۰ کیلومتری مرکز استان قرار دارد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری گفت: تمامی زیرساختهای لازم برای پذیرش مسافران و گردشگران نوروزی در این استان فراهم شده است.
علیرضا جیلان کرد: بهعلت تقارن ماه مبارک رمضان با نوروز فعالیت این ستاد تا سوم اردیبهشتماه سال آینده ادامه دارد.
وی افزود: ۱۰ کمیته شامل "حملونقل"، "امداد و نجات"، "انتظامی، امنیتی و ترافیک شهری"، "هماهنگی امور شهرداریها و دهیاریها"، "اسکان، نظارت و آمار"، "تنظیم بازار و خدمات رفاهی"، "بهداشتی، سلامت و محیط زیست"، "اطلاعرسانی، تبلیغات، امور فرهنگی و فضای مجازی"، "نظارت بر نمارخانهها و سرویسهای بهداشتی" و "کمپین ۳۰ – ۶۰" اجرای برنامههای نوروز ۱۴۰۲ و خدماترسانی به مسافران و گردشگران ورودی به چهارمحال و بختیاری را بر عهده دارند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: بهمنظور میزبانی از مسافران و گردشگران نوروزی ورودی به استان بیش از ۸۰۰ جاذبه گردشگری شامل ۱۰۸ جاذبه طبیعی، ۶۷۴ جاذبه فرهنگی و تاریخی، هشت اثر دستساز، ۱۲ روستای هدف گردشگری ملی، ۱۵ منطقه نمونه گردشگری مصوب دولت و ۹۰ رشته صنایعدستی و هنرهای سنتی در استان وجود دارد.
وی گفت: هماکنون بیش از سه هزار و ۴۰۰ تخت در هتلها، هتلآپارتمانها، خانههای مسافر، بومگردیها و سایر واحدهای اقامتی زیرمجموعه ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری برای اقامت میزبانی از مسافران و گردشگران نوروزی ورودی به این استان آماده شده است.
جیلان تاکید کرد: ۱۳ هتل، چهار هتلآپارتمان، ۵۰ دفتر خدمات مسافرتی، پنج مرکز تفریحی و سرگرمی، ۵۰ اقامتگاه بومگردی، دو مجتمع گردشگری، یک سایت طبیعتگردی، ۷۱ خانه مسافر، ۵۵ سرویس بهداشتی، دو اردوگاه گردشگری، ۲ مجتمع بینراهی، پنج سفرهخانه سنتی و چهار رستوران بینراهی از مهمترین زیرساختهای گردشگری چهارمحال و بختیاری برای میزبانی از مسافران نوروزی ورودی به استان است.
وی با اشاره به ورود سه میلیون و ۲۴۰ هزار گردشگر به چهارمحال و بختیاری در نوروز ۱۴۰۱ با ۸۱۰ هزار خودرو افزود: میانگین ماندگاری این مسافران ۱.۲ روز بوده است.
به گزارش ایرنا، از ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ تا ۱۵ فروردینماه سال پارسال ۱۰۱ هزار و ۷۳۲ نفر در مراکز اقامتی دارای مجوز زیرمجموعه ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، ستادهای اسکان و سایر اقامتگاههای استان شامل اقامتگاههای موقت، تاسیسات اقامتی وابسته به آموزش و پرورش، میهمانسراهای ادارات، خوابگاههای دانشجویی و سالنهای ورزشی اقامت داشتند.
نظر شما