به گزارش ایرنا، جمعیت هلال احمر در راستای انجام یکی از مهمترین وظایف خود مبنی بر آموزش همگانی و اجتماع محور، حساس سازی آحاد مردم به ویژه کودکان و نوجوانان و ارتقای سطح آمادگی آنان در برابر مخاطرات را به عنوان اولویت محوری در دستور کار قرار داده است.
بنابراین علاوه بر برنامه ملی « دادرس» که یکی از برنامه های اثرگذار جمعیت هلال احمر محسوب می شود، توجه به اصول آموزش همگانی برای جریان سازی و نیل به جامعه ای تاب آور در مواجهه با مخاطرات همچنین حرکت به سوی فعالیت های مبتنی بر نیاز محلی ضروری به نظر می رسد.
با توجه به حضور طیف گسترده دانش آموزان در مدارس، معاونت پیش دبستانی و دانش آموزی سازمان جوانان هلال احمر با همکاری اداره کل آموزش های پایه و همگانی معاونت آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر، طرحی با نام همتا «هر مربی، تربیت ۱۱۲ عضو آماده» بر اساس الگوی آموزش همتایان در مدارس اجرا می کند.
معاون جوانان جمعیت هلال احمر در این باره به ایرنا گفت: در گام نخست این طرح، مربیان با انتخاب ۱۱۲ نفر از دانش آموزان آماده ای که تمایل به عضویت در جمعیت هلال احمر دارند نسبت به تیم سازی و ارائه آموزش سرفصل های تعیین شده اقدام می کنند.
مریم پاک بین با بیان اینکه این طرح بر اساس استانداردهای آموزش از طریق همتایان برنامه ریزی شده دارای تقویم مشخصی است اضافه کرد: سه ماه پایانی سال گذشته نسبت به عضوگیری براساس هر مربی ۱۱۲ نفر و آموزش های کلی آمادگی در مخاطرات اقدام شد.
معاون جوانان جمعیت هلال احمر همدان ادامه داد: سه ماه اول سال ۱۴۰۲ آموزش تکمیلی اعضا و مربیان طرح، سه ماه دوم سال جاری برنامه های اردویی و آموزشی ویژه اعضا و سه ماه سوم و چهارم آموزش و عضوگیری به صورت شبکه ای از طریق اعضا به همتایان صورت می گیرد.
پاک بین تاکید کرد: مربی در سه ماه سوم و چهارم این طرح نقش هدایتگر و تسهیلگر را ایفا می کند که شیوه نامه اجرایی و سرفصل ها در اختیار آنها قرار می گیرد.
وی اهداف اجرای طرح همتا را شبکه سازی آموزش همگانی دانش آموزان بر اساس الگوی آموزش همتایان،حساس سازی و آشنایی کودکان و نوجوانان با مخاطرات، ارتقای سطح آمادگی در برابر مخاطرات شایع، ارتقای سطح آمادگی محلی در برابر مخاطرات با ایجاد تیم های مدرسه محور و زمینه سازی عضویت علاقه مندان در جمعیت هلال دانست.
معاون جوانان جمعیت هلال احمر همدان همچنین سرفصل ها و موضوعات اصلی این طرح را شامل دوره آمادگی در برابر مخاطرات و کمک های اولیه با رویکرد مبتنی بر نیاز محلی دانست.
پاک بین توضیح داد: سرفصل دوره های یاد شده براساس کتاب «مدیریت آموزش همگانی در جمعیت هلال احمر» و به تشخیص متولیان و مجریان طرح، پس از ارزیابی و مخاطب سنجی از میان سرفصل های پیشنهادی انتخاب می شود.
وی گفت: شعب هلال احمر موظف به هماهنگی با مدارس و سازمان آتشنشانی به منظور اجرای بهینه این برنامه هستند.
معاون جوانان جمعیت هلال احمر همدان افزود: در طرح همتا هر مربی باید ۱۱۲ دانش آموز را در قالب چهار دوره ۲۸ نفره به مدت حداقل ۲ ساعت آموزش دهد.
پاک بین اضافه کرد: نام نویسی دانش آموزان در سامانه "اعضاء و داوطلبان" به صورت گروهی قبل از آموزش،
توسط مربیان و با هماهنگی حوزه جوانان صورت پذیرد.
وی بیان کرد: مربیان هم از بین مربیان پایه ، دارای گواهینامه مربیگری و مجوز تدریس مورد تأیید معاونت آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر که دارای دسترسی در سایت خادم برای بارگذاری نمرات نهایی هستند انتخاب می شوند.
به گزارش ایرنا از ۴۳ مخاطره طبیعی جهان ۳۴ مورد در ایران و ۲۴ مورد در استان همدان رخ داده است که مهمترین آنها در این استان به ترتیب اولویت خشکسالی، سیل، زلزله، یخبندان و کولاک است.
نظر شما