حسین ایزدی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طبق هماهنگی های صورت گرفته ستاد اجرایی خدمات سفر نوروزی مبنی بر برپایی نمایشگاه های صنایع دستی در ورودی شهرستان های مازندران حدود ۲۵ نمایشگاه در استان برپا شد تا هنرمندان بتوانند محصولات و تولیدات خود را به مسافران عرضه کنند.
وی ادامه داد: هنرمندان مازندران در ۸۸۵ غرفه این نمایشگاه از ۲۸ اسفند مبادرت به عرضه و فروش محصولات خود کردند و توانستند از محل فروش آنها درآمد کسب کنند.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت : در این مدت ۸۰۰ هزار مسافر نوروزی از نمایشگاه های صنایع دستی استان بازدید کردند.
وی با اشاره به اینکه در انتخاب محل برپایی این نمایشگاه ها سعی شده با لحاظ کردن مساله دسترسی راحت مسافران به این فضا، مکان مورد نظر به گونه ای باشد که آنها بتوانند از خدمات نمایشگاه ها براحتی استفاده کنند.
به گفته ایزدی به همین منظور این نمایشگاه ها در ورودی هر شهر برپا شد تا مسافران در هنگام ورود به هر منطقه ای این امکان و فرصت برای آنها فراهم شود تا هنر دست مازندرانی ها را ببینند.
وی اظهار داشت: بیشترین علاقمندی مسافران و فروش صنایع دستی در این نمایشگاه به هنرهای سفال، سرامیک، صنایع چوبی و حصیربافی اختصاص یافته است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران از افزایش میزان فروش محصولات صنایع دستی و نیز درآمدزایی در این بخش طی روزها خبرداد و گفت : با توجه به احتمال حضور بیشتر مسافران در تعطیلات باقی مانده فروش صنایع دستی نیز افزایش می یابد.
وی با اشاره به اینکه از ۲۹۰ رشته صنایع دستی مصوب جهانی ۲۵۰ رشته در ایران فعال است، گفت : همچنین از این تعداد ۸۷ رشته صنایع دستی در مازندران فعال است که ۱۷ رشته صنایع دستی بومی و مخصوص این استان است.
ایزدی گفت: حصیربافی، نمدمالی، لاک تراشی، کوپ بافی و چادر شب بافی از رشته های صنایع دستی مختص مازندران هستند که هنرمندان در این زمینه به فعالیت می پردازند.
به گفته وی در حال حاضر تعداد هنرمندان صنایع دستی دارای پروانه تولید از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران ۱۲ هزار نفر است که از این تعداد حدود هشت هزار نفر فعال و در این عرصه فعالیت می کنند و مابقی افراد صنایع دستی به عنوان شغل ثانویه آنها محسوب می شود.
نظر شما