نهج البلاغه، برگزیدهای از گفتهها و نوشتههای ادبی امیرمومنان(ع) است که سید رضی اواخر قرن چهارم قمری آنها را جمع آوری کرده است. این کتاب توسط گروهی از علما به دلیل محتوای غنی همچنین بلاغتش، به «اخ القرآن» برادر قرآن نامگذاری شده است. برخی از ادیبان عرب، فصاحت و بلاغت نهجالبلاغه را ستودهاند.
شاید کافی باشد به این جمله جرج جرداق فیلسوف و اندیشمند مسیحی توجه کنیم که در سال دو هزار میلادی گفت، بیش از ۲۰۰ بار نهج البلاغه را مطالعه کرده و هر بار ﮐﻪ خطبه ها، نامه ها و حکمت های امیرمومنان را خوانده، ﻧﮕﺮش ها ﻭ ﺍفق های ﺟﺪﯾﺪﯼ ﺍﺯ ﻋﻠﻮﻡ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺑﺮﺍی او ﺁﺷﮑﺎﺭ شده است.
امام خمینی (ره) در وصیت نامه سیاسی الهی خود نوشت: ما مفتخریم که کتاب نهج البلاغه که بعد از قرآن بزرگترین دستور زندگی مادی و معنوی و بالاترین کتاب رهایی بخش بشر است و دستورات معنوی و حکومتی آن بالاترین راه نجات است، از امام معصوم ما است.
آیت الله خامنه ای، مقام معظم رهبری نیز به مردم سفارش کردند: با نهجالبلاغه انس پیدا کنید. نهجالبلاغه، خیلی بیدار کننده و هوشیار کننده و خیلی قابل تدبر است. در جلساتتان با نهج البلاغه و کلمات امیرالمؤمنین صلوات الله و سلامه علیه انس پیدا کنید.
هنوز دیر نیست. از امروز می توان مطالعه کتاب نهج البلاغه را آغاز کرد اما دست نگه دارید. چون خواندن نهج البلاغه از ابتدا تا انتهای آن کار هر کسی نیست و حتی بسیاری دانشمندان هنوز نتوانسته اند عمق برخی کلمات امیر را دریابند. برخی تصور می کنند برای مطالعه کلام امیر باید از ابتدای آن که خطبه هاست، شروع به مطالعه کرد.
سی امین نمایشگاه بین المللی قران کریم با شعار می خوانمت تا ۲۶ فروردین از ساعت ۱۷ تا ۲۴ برپاست.
نظر شما