به گزارش خبرنگار ایرنا، بومگردی سفری لذت بخش به دل طبیعت و دنیای فارغ از هیاهوی زندگی شهری است، معماری زیبای خانههای روستایی، غذاهای محلی و آرامش یک شب خوابیدن در اقامتگاههای بوم گردی فرصتی بی نظیر برای علاقه مندان گردشگری و حس زیستن به سبک سنتی را فراهم کرده است.
مسافران در اقامتگاههای بومگردی علاوه بر بهره گرفتن از مناظر و زیباییهای طبیعی، با آداب و رسوم و سنتهای گذشتگان، صنایع دستی، لباس و حتی خوراک خاص هر منطقه آشنا میشوند.
صفا و صمیمت میزبانی سنتی در خانههای قدیمی، سفرههایی با غذاهای سنتی و بومی، محیط آرام و امن، اسباب و لوازم ساده و بیآلایش و به دور از تشریفات، تشکهای پنبهای و لحافهای گلدوزی شده همه آن چیزی است که می بایست در اقامتگاههای بومگردی فراهم شود.
چندسالی است که ایجاد، راهاندازی و میزبانی اقامتگاههای بومگردی رایج شده و علاوه بر استقبال و توجه گردشگران از سوی دولت و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز مورد حمایت قرار گرفته است.
این خانهها مملو از فرهنگ بومی، زندگی توام با آداب، سنن و داستان های محلی و غذاهای لذیذ با مواد بومی است که همراه با شنیدن موسیقی محلی عرضه میشوند و در عین حال هزینه اقامت در آنها بسیار ارزانتر از واحدهای اقامتی رسمی در شهرها است.
هوشمندی گردشگران و گرایش رو به رشد آنان برای تجربه فرهنگهای بومی و محلی موجب شده است آنان هرچه بیشتر خواستار نزدیک شدن به شرایط زیست طبیعی و بومی، استفاده از غذاهای سنتی و تجربه زندگی به سبک قدیم باشند.
به همین سبب اقامتگاههای بومگردی مهمترین و بهترین ظرفیت برای استفاده از این فرصت و خواست گردشگران با هدف توسعه اقتصادی و پیشرفت محسوب میشود.
استفاده همزمان از ظرفیتهای زیست محیطی و فرهنگی در کنار درآمدزایی برای ساکنان یک منطقه از جمله فوایدی است که در بحث بومگردی مورد توجه قرار گرفته است، به طوریکه گردشگران علاقمند به جای رزرو هتل ترجیح میدهند که از اقامتگاههای بومی استفاده کنند.
مازندران با دارا بودن بیش از سه هزار روستا علاوه بر اینکه محل سکونت دائمی نیمی از جمعیت استان است در این مناطق ظرفیت های فوق العاده ای برای جذب مسافران وگردشگران وجود دارد به طوریکه بنا به اعلام اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیشتر از ۲۵ درصد مسافرانی که به این استان می آیند در روستاها اقامت می کنند.
افزایش ۹۷ درصدی اقامت مسافران نوروزی در بوم گردی های مازندران
اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران میزان استفاده مسافران در نوروز امسال از این فضاهای اقامتی را چشمگیر دانست و اعلام کرد: به نسبت مدت مشابه پارسال ۹۷ درصد افزایش حضور مسافران در اقامتگاه های بوم گردی استان رقم خورده است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: از اول تا ۱۴ فروردین ماه که پایان فعالیت این ستاد است بیش از ۲۰ میلیون نفر شب اقامت مسافران در این استان انجام شد.
مهران حسنی افزود: روستاهای استان نیز بخش قابل توجهی از حضور مسافران را به خود اختصاص داده اند که بیشتر از ۲۵ درصد مسافران به روستاهای استان می روند.
وی ادامه داد: در همین راستا وجود اقامتگاههای بوم گردی در روستاهای مازندران برای بسیاری از مسافران جذابیت های خاص خود را دارد و آنها را به سمت حضور در این مناطق کشانده است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران اضافه کرد: در این مدت ۱۲۰ هزار و ۸۱۶ مسافر به تعداد حدود ۵۰۰ هزار نفر شب اقامت در بوم گردی های این استان اقامت نوروزی خود را سپری کردند که این رقم به نسبت مدت مشابه سال های قبل افزایش و رشد چشگیری داشته است.
وی تعداد اقامت مسافران نوروزی پارسال در اقامتگاه های بوم گردی مازندران را حدود ۶۱ هزار نفر اعلام کرد.
حسنی در خصوص جذابیت اقامت در بوم گردی های مازندران توضیح داد: با توجه به اینکه تمامی واحدهای بوم گردی این استان در روستاها و بدور از هیاهوی محیط های شهری قرار دارند اقامت در آنها تداعی کننده حس خوب و آرامش برای مسافران است و آنها را به این سمت سوق داده است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران افزایش ظرفیت اقامتگاه های بوم گردی با راه اندازی واحدهای جدید و تغییر سبک و ذائقه مردم به استفاده از فضاهای اقامتی سنتی را اصلی ترین در افزایش میزان اقامت در این فضاها عنوان کرد.
حسنی همچنین به میزان اقامت مسافران نوروزی در خانه مسافران این استان اشاره و تصریح کرد : در این ایام بیش از ۶ میلیون نفر اقامت مسافران در این اماکن داشتیم.
وی تعداد خانه مسافرهای دارای پروانه فعالیت در استان مازندران را حدود پنج هزار واحد اعلام کرد.
نظر شما