به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از نشریه آمریکایی نیوزویک، پرچم فنلاند روز سهشنبه بهعنوان سیویکمین عضو پیمان آتلانتیک شمالی طی تشریفاتی در مقر این سازمان در بروکسل به اهتزاز درآمد.
فنلاند اکنون در کنار استونی، لتونی، لیتوانی و لهستان، بخشی از خط مقدم ائتلاف ناتو با روسیه است.
ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو پیش از این گفته بود روز پیوستن فنلاند به ناتو برای امنیت این کشور، کشورهای نوردیک (دانمارک، فنلاند، سوئد، ایسلند و نروژ) و در کل برای این ائتلاف روز خوبی خواهد بود.
پنجاه و یکمین قدرت نظامی جهان
پایگاه رتبه بندی جهانی توان نظامی (The Global Firepower)، ارتش فنلاند را در رتبه پنجاه و یکم جهان قرار داده است. اما دکترین نظامی منحصر به فرد فنلاند، آن را قادر میسازد بیشتر از توانش ظاهر شود.
فنلاند بیش از کل ذخیره آلمان و فرانسه، توپخانه جنگی در اختیار دارد. قدرت نظامی این کشور بر استفاده از توپخانه متحرک و همچنین استفاده از واحدهای نظامی کوچک با مهارت بالا در برابر نیروهای متهاجم با تعداد بیشتر متمرکز است.
۶ میلیارد دلار بودجه نظامی سالانه فنلاند، ۲۳ هزار نیروی مسلح دائمی این کشور را تامین میکند اما سیستم خدمت اجباری عمومی مردان در این کشور، آن را قادر میسازد تا ارتش خود را به حدود ۲۸۰ هزار پرسنل در زمان جنگ افزایش دهد. این تعداد از میان ۹۰۰ هزار نیروی ذخیره که به طور منظم آموزش میبینند، انتخاب میشوند.
همچنین تعداد اندکی از نیروهای نظامی فنلاند به عنوان بخشی از ائتلاف غرب در افغانستان حضور داشتند که آنها را از حیث دارا بودن تجربه نظامی در جایگاه برتری قرار میدهد.
بر اساس این گزارش، روسیه سنگ بنای ایدئولوژی و سیستم نظامی فنلاند را تشکیل می دهد.
دفاع از مرز ۸۰۰ مایلی (حدود ۱۳۰۰ کیلومتر) با روسیه برای فنلاند در اولویت قرار دارد و تمام ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار شهروند ساکن این کشور به خوبی از خطر امکان حمله نظامی روسیه آگاه هستند.
تانکها و توان توپخانهای
فنلاند حدود ۲۳۹ تانک جنگی دارد که گفته میشود ۱۷۹ عدد از آنها آماده نبرد هستند. از این تعداد، ارتش فنلاند از هر یک از تانکهای لئوپارد «۲ ای ۴» و «۲ ای ۶» ساخت آلمان حدود ۱۰۰ فروند در اختیار دارد.
همچنین از میان هزاران خودروی زرهی دیگر فنلاند، ارتش این کشور بیش از ۱۰۰ خودروی جنگی پیاده نظام (IFV) «سیوی-۹۰» ساخت سوئد که در حال حاضر در کنار تانکهای لئوپارد آلمانی در فهرست تسلیحات ارسالی غرب به اوکراین است را نیز در انبار خود ذخیره دارد.
هلسینکی در انبار مهمات خود بیش از ۱۰۰ توپ خود پیشران دارد که از جمله آنها می توان به ۳۹ توپ جنگی «کِی۹ تاندر» ساخت کره جنوبی اشاره کرد. فنلاند همچنین ۲۹ سامانه موشکی پرتاب چندگانه «ام ۲۷۰» را در اختیار دارد که این نیز از جمله سلاحهای ارسالی به اوکراین در جنگ با روسیه است.
توان نظامی دریایی و هوایی
ناوگان هوایی ارتش فنلاند از ۵۵ فروند هواپیمای جنگی «هورنت اف/ای-۱۸» ساخت آمریکا، مجهز به مهمات پیشرفته آمریکایی از جمله موشک کوتاه برد هوا به هوای «ایم-۹ سایدوایندر» و موشک کروز هوا به زمین «ایجیام-۱۵۸» تشکیل میشود.
قرار است از سال ۲۰۲۶ تا ۲۰۳۰ میلادی، تمام جنگندههای اف/ای-۱۸ فنلاند با ۶۴ فروند جنگنده اف-۳۵ آمریکایی تعویض شود.
همچنین فنلاند با ۲ هزار و ۷۶۰ مایل (حدود ۴ هزار و ۴۴۲ کیلومتر) خط ساحلی در دریای بالتیک که اکنون با الحاق این کشور و پیشنهاد عضویت سوئد میتوان آن را «دریاچه ناتو» در نظر گرفت، دوازدهمین نیروی دریایی بزرگ جهان را در اختیار دارد. ناوگان دریایی این کشور، ۸ قایق موشکی و ۱۰ کشتی جنگی مین روب را شامل میشود.
پایگاههای نظامی ناتو در فنلاند
این گزارش میافزاید: فنلاند اکنون دیگر باید استقلال و بیطرفی نظامی خود کنار بگذارد.
متی پسو محقق ارشد در موسسه امور بین الملل فنلاند با بیان اینکه اکنون حضور نیروهای نظامی از کشورهای عضو ناتو در تمرینات ارتش این کشور از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، افزود: ارتش فنلاند نیاز دارد در زمینه پذیرش نیرو از کشورهای متحد تمرین کرده و آموزش ببیند.
وی با اشاره به دلیل درخواست عضویت فنلاند در ائتلاف ناتو خاطر نشان کرد: درک فزاینده ای در کشور وجود داشت که فنلاند در کنار داشتن نیروهای نظامی توانمند، به دلیل جمعیت کمی که دارد از نظر تعداد نیرو با محدودیت روبهرو باشد.
پسو ادامه داد: ما به ذخیره وسیعتری از قابلیتهای نظامی احتیاج داریم که اکنون [با عضویت در ناتو] فنلاند میتواند به طور بالقوه از آن استفاده کند.
به اعتقاد این محقق فنلاندی، با وجود عضویت هلسینکی در ائتلاف پیمان آنتلانتیک شمالی بعید است که در سالهای اولیه عضویت فنلاند شاهد حضور قابل توجه ناتو در خاک این کشور باشد.
نظر شما