پایین‌ترین میزان نرخ بیکاری در کشور؛ حساب استان سمنان را از دیگران جدا کنید

سمنان- ایرنا- استان سمنان، با کاهش نرخ بیکاری به پنج و هفت دهم درصد، کمترین نرخ بیکاری و بالاترین میزان اشتغالزایی را در کشور کسب کرد و رکورد ١٨ ساله خود را شکست.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دولت سیزدهم با برنامه نظام جامع پایش، زیست‌بوم ملی اشتغال کشور و راه‌اندازی سامانه‌های جست‌وجوی شغل، فضای کسب‌وکار را بهبود بخشید و حل معضل بیکاری را دنبال کرد. به طوری که نرخ بیکاری در فصل زمستان ۱۴۰۱ به کمترین میزان در ۱۸ سال اخیر رسید و اعلام شد که استان سمنان برای اولین بار طی یک دهه اخیر، نرخ بیکاری پنج و هفت دهم درصد و زیر هفت درصد را تجربه کرد که بسیار ارزشمند است‌ و از این نظر در رتبه نخست کشور قرار دارد.

طبق جدیدترین داده‌های مرکز ملی آمار ایران پس از استان سمنان، استان‌ ایلام با ۶ و هشت دهم درصد در رتبه دوم، کمترین نرخ بیکاری زمستان ۱۴۰۱ را دارد و سپس استان‌های بوشهر، خراسان جنوبی و کهگیلویه و بویراحمد به طور مشترک نرخ بیکاری هفت و سه دهم دارند.

نرخ بیکاری استان سمنان در زمستان ۱۴۰۰ عدد هفت بود که در زمستان ۱۴۰۱ با یک و سه دهم درصد کاهش به پنج و هفت دهم درصد رسید.

همچنین نرخ مشارکت اقتصادی زمستان ۱۴۰۱ در استان سمنان نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰ با سه دهم درصد افزایش به ۳۶ و هشت دهم درصد رسید.

نسبت اشتغال استان سمنان در زمستان ۱۴۰۱ نیز با هفت دهم درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰ به ۳۴ و هفت دهم درصد افزایش یافت.

کاهش نرخ بیکاری در کنار افزایش نرخ مشارکت اقتصادی نشان‌دهنده کاهش شمار بیکاران و اضافه شدن جمعیت شاغلان در استان سمنان است.

بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می‌دهد که سال ١۴٠١، بخش خدمات استان سمنان با ۵۱ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داد و این در حالی است که بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می‌دهد که تابستان ١۴٠١ در کشور هم بخش خدمات با ٥٠.٤ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داد. بخش صنعت با ٣٣.٨ درصد و کشاورزی با ١٥.٨ درصد در رتبه بعدی قرار دارند.

بر پایه آخرین گزارش‌ها، ۱۷ درصد سهم اشتغال استان سمنان مربوط به بخش کشاورزی است و بخش صنعت و معدن ٣٧ درصد از اشتغال استان و ۲۲ درصد از تولید ناخالص این استان را به خود اختصاص داده است؛ بقیه سهم اشتغال این استان در بخش خدمات است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، تقویت زیرساخت‌های اشتغالزایی در استان سمنان با راهبردهای مختلف مانند احیای واحد تولیدی راکد و تلاش برای افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی تا جایی موفق بوده است که رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان چندی پیش تصریح کرد: استان سمنان با کمبود بین ۱۵ تا ۲۰ هزار نیروی کار مواجه است و تامین نیروی انسانی از نیازهای مهم واحدهای تولیدی استان است.

استان سمنان به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور می‌تواند بازوی توانمند برای استان‌های همجوار در کاهش نرخ بیکاری باشد.علی‌اصغر جمعه‌ای افزوده بود: واحدهای صنعتی استان به دلیل کمبود نیروی کار متخصص نسبت به جذب نیرو از استان‌های همجوار نیز اقدام می‌کنند و این گفته نشان می‌دهد استان سمنان قطب صنعتی شرق کشور است که با توجه بیش از پیش دولت سیزدهم می‌تواند در زمینه کاهش نرخ بیکاری در کشور نقش آفرین باشد.

استان سمنان به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور شامل قم، اصفهان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گلستان و مازندران می‌تواند بازوی توانمند برای استان‌های همجوار در کاهش نرخ بیکاری باشد.

پایین‌ترین میزان نرخ بیکاری در کشور؛ حساب استان سمنان را از دیگران جدا کنید

سمنان دارای رتبه اول اشتغالزایی کشور به نسبت جمعیت

استاندار سمنان گفت: ١۶ هزار و ٣٩٣ فرصت شغلی و بیمه‌شده جدید سال ١۴٠١ در استان ایجاد شد و سمنان رتبه اول کشور در شاخص تحقق تعهد اشتغال نسبت به جمعیت را به خود اختصاص داد.

سیدمحمدرضا هاشمی افزود: استان سمنان رتبه سوم تحقق رشد اقتصادی و امنیت سرمایه‌گذاری در سال ۱۴۰۱ را بر اساس ابلاغ مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی از آن خود کرد.

وی یادآور شد: استان سمنان با تحقق بیش از ۱۴۰ درصد تعهد اشتغال در سال ۱۴۰۱، رتبه دوم کشور در عمل به تعهد اشتغالزایی را به دست آورد.

وی ادامه داد: پرداخت وام از محل تبصره ۱۸، عملیاتی‌کردن مصوبات سفر و موفقیت در برگشت‌نخوردن حتی یک ریال از اعتبارات در کنار احیای واحدهای راکد، از دیگر افتخارات استان سمنان در سال گذشته است.

استاندار سمنان با بیان اینکه این استان ظرفیت تحقق شعار سال مبنی بر مهار تورم و رشد تولید را دارد، گفت: در سال جدید علاوه بر اقدامات در حوزه راه اندازی واحدهای راکد، افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی به صورت ویژه در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان اینکه بیش از یکهزار و ۷۲۰ واحد تولیدی در استان سمنان وجود دارد، افزود: ۵۰درصد واحد تولیدی استان کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت تولید فعالیت دارند که باید رفع مشکلات واحدهای تولیدی مانند مشکل در تامین مواد اولیه و نیروی انسانی چاره‌اندیشی شود.

استاندار سمنان تاکید کرد: مدیران‌ دستگاه‌های اجرایی استان نسبت به تحقق شعار سال، عمل به منویات رهبر معظم انقلاب و توجه به تاکیدات رییس جمهور به ویژه در بخش اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری اهتمام ویژه داشته باشند.

پایین‌ترین میزان نرخ بیکاری در کشور؛ حساب استان سمنان را از دیگران جدا کنید

تحقق ۱۵۱ درصدی اشتغال در استان سمنان سال ۱۴۰۱

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان گفت: ۱۵۱ درصد تعهد اشتغال سال ١۴٠١ این استان با پیگیری و همکاری دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی محقق شد.

جعفر کاشانی ابراز کرد: با پیگیری های انجام شده و همکاری دستگاه‌های اجرایی استان پارسال ۱۶ هزار و ۲۲۶ فرصت شغلی در بخش خصوصی در استان سمنان ایجاد شد، که معادل ۱۴۴ درصد از کل تعهد اشتغال سال ۱۴۰۱ استان سمنان می باشد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان افزود: با احتساب اشتغال ایجاد شده در بخش دولتی و خصوصی در مجموع ۱۵۱ درصد تحقق برنامه اشتغال در استان رقم خورد.

وی تصریح کرد: بیشترین درصد تحقق اشتغال به ترتیب مربوط به شهرستان‌های سرخه، شاهرود و دامغان بود.

پایین‌ترین میزان نرخ بیکاری در کشور؛ حساب استان سمنان را از دیگران جدا کنید

تلاش‌ها برای اشتغالزایی در استان سمنان/ ایجاد ۴۸ مرکز جوار کارگاهی

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان سمنان با تاکید بر ضرورت تبدیل مهارت‌آموزی به فرهنگ عمومی و گفتمان غالب در جامعه گفت: ۴۸ مرکز جوارکارگاهی و بین کارگاهی در کنار صنایع و بنگاه‌های اقتصادی استان مهارت‌های فنی و حرفه‌ای ارایه می‌کنند.

سید حسین شاهچراغ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ابراز کرد: اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان سمنان در راستای ارتقای مهارت نیروی کار شاغل و نیز تامین نیروی کار ماهر مورد نیاز صنعت استان سمنان به دنبال توسعه مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای بین‌کارگاهی و جوار کارگاهی است.

وی تصریح کرد: توسعه مراکز جوارکارگاهی و بین کارگاهی در استان سمنان نیازمند مشارکت بنگاه‌های اقتصادی به ویژه در شهرستان گرمسار به عنوان قطب صنعتی استان است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان سمنان گفت: آموزش مهارت محور در راستای جذب کارآموزان به بازار کار تاثیر بیشتری دارد و باید به آموزش سفارش‌محور بیشتر از تقاضامحور (متناسب با نیاز جامعه) پرداخته شود.

وی بیان کرد: ارتقای مهارت با هدف کاهش هزینه‌های جانبی تولید، استفاده بهینه از امکانات آموزشی برای شاغلان، و صیانت از نیروی کار، از جمله مواردی است که در آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مورد توجه است.

شاهچراغ با تاکید بر توسعه چتر آموزشی در دولت سیزدهم گفت: برای ارتقای مهارت کارگران و شاغلان بنگاه‌های اقتصادی آموزش‌های جوارکارگاهی و بین کارگاهی ارایه می‌شود تا کارجویان از نزدیک با دستگاه‌ها و نوع فعالیت کارگاه‌ها در رشته‌های مختلف آشنا شوند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان سمنان اظهار کرد: مراکز جوارکارگاهی از لحاظ تجهیزات آموزشی، مستقل از جریان خط تولید است، اما مرکز آموزش بین کارگاهی در بین ۲ واحد تولیدی، به‌منظور آموزش مهارت‌های شغلی توسط صنایع بزرگ ایجاد می‌‎شود؛ مراکز آموزش جوارکارگاهی تحت نظارت کارخانه و در قالب استانداردهای مهارت‌آموزشی سازمان فعالیت می‌کنند.

پایین‌ترین میزان نرخ بیکاری در کشور؛ حساب استان سمنان را از دیگران جدا کنید

راهبردهای اشتغالزایی استان سمنان در سال ۱۴۰۲

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان بیان کرد: توسعه و تقویت چهار زنجیره ارزشی راهبردی شامل زنجیره ارزشی خودرو، زنجیره فناوری اطلاعات و ارتباطات، صنایع خلاق در بخش‌های مختلف مانند سفال، سرامیک و صنایع‌دستی و زنجیره کشاورزی نوین و شیلات از راهبردهای استان سمنان در سال ۱۴۰۲ است.

توسعه و تقویت چهار زنجیره ارزشی راهبردی شامل زنجیره ارزشی خودرو، زنجیره آی‌سی‌تی و فناوری اطلاعات و ارتباطات، صنایع دستی خلاق و زنجیره کشاورزی نوین و شیلات از راهبردهای استان سمنان در سال ۱۴۰۲ است.

محمدرضا صادقی افزود: ۳۵ شرکت قطعه‌ساز خودرو در استان سمنان فعال است و طبق گزارش‌ها ۵۰ درصد ناوگان حمل ونقل عمومی کشور در استان سمنان تامین می‌شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان بیان کرد: شرکت اتوبوس‌سازی عقاب افشان سمنان طی قرارداد با وزارت کشور متعهد به ساخت۲هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس است.

وی با اشاره به تقویت و توسعه زنجیره و فعالیت در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات افزود: پارک فاوا در سمنان تکمیل شد و آماده بهره‌برداری است.

صادقی اظهار کرد: پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات(فاوا) در شاهرود نیز در دست ساخت است.

وی یادآور شد: طبق آخرین بررسی‌ها ۱۶۰ شرکت فعال در حوزه آی سی تی در استان سمنان وجود دارد و پیگیری اجرای شهر هوشمند در سمنان به منظور تامین بازار فروش برای محصولات آی‌سی‌تی در دستور کار است.

وی با اشاره به معرفی استان سمنان به عنوان نماینده ایران در اتحادیه بین‌المللی شهرهای در امتداد جاده ابریشم ابراز کرد: تکمیل زنجیره تولید و تامین بازار برای صنایع خلاق مانند سفال و سرامیک باید با اولویت پیگیری شود.

صادقی با بیان اینکه کشاورزی نوین و شیلات از دیگر خوشه‌های ارزشی مورد توجه در استان سمنان است، افزود: با حمایت صندوق کارآفرینی امید توسعه شیلات در وسعت۲۰۰ هکتار و ۳۰ استخر در دست اجرا است که با تکمیل این طرح، ظرفیت استان در زمینه پرورش آبزیان مانند ماهی و میگو به ۲ برابر خواهد رسید.

صادقی با تاکید بر اینکه افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی از دیگر اولویت‌ها در استان سمنان است، افزود: فروش فرآورده‌های کشاورزی در این استان از ۷۲۰ هزار تن در سال ۱۴۰۰ با ۷۰ هزار تن افزایش به ۷۹۰ هزار تن در سال ۱۴۰۱ رسید.

به گزارش خبرنگار ایرنا، صنایع استان سمنان نیز با سرمایه گذاری ۱۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومانی برای ۵۸ هزار نفر اشتغالزایی داشتند و طبق گزارش‌ها با رویکرد دولت مردمی آیت الله رئیسی و دولتمردان و مسوولان استان سمنان، رشد اقتصادی استان با احیای بالغ بر ۸۰ واحد تولیدی و صنعتی راکد موجب شد تا نرخ بیکاری استان پس از سالها در تابستان سال ۱۴۰۱ به ۶ و یک دهم درصد کاهش یابد و با داده‌های جدید مرکز ملی آمار ایران و رسیدن نرخ بیکاری این استان در زمستان ۱۴۰۱ به پنج و هفت دهم، این مهم بیش از پیش نمود یافته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha