به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن عسکری روز شنبه در دیدار با استاندار سمنان افزود: استان سمنان تعداد سه هزار و ۱۵۵ حلقه چاه فعال در زمینههای کشاورزی، شرب ، صنعت ، خدمات و سایر دارد.
وی با اشاره به تجهیز ۲ هزار و ۲۲۷ چاه فعال آب استان سمنان به کنتور هوشمند، ابراز داشت: سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۹۳ چاه آب به کنتور هوشمند مجهز شد و ۳۲ کنتور هوشمند آب توسط شرکت سهامی آب منطقه ای استان در سال ۱۴۰۱ خریداری شد که فرآیند نصب آن در اردیبهشت ۱۴۰۲ پیگیری میشود.
عسکری خاطرنشان کرد: اعتبار کل طرح های شرکت آب منطقه ای استان سمنان بالغ بر ۲۵۰ میلیارد تومان است که مبلغ ۱۰۲ میلیارد تومان تخصیص یافته است که ۴۲ درصد از رقم اعتبارات را شامل می شود.
به گفته وی، افزایش تخصیص سد کالپوش به میزان ۲ میلیون مترمکعب و در مجموع از ۶ به هشت میلیون مترمکعب در سال شامل یک میلیون مترمکعب در سال تخصیص شرب روستایی و یک میلیون مترمکعب در سال تخصیص کشاورزی برای منطقه کالپوش و اخذ تخصیص برای تامین آب مورد نیاز معادن واقع در مناطق جنوب شاهرود ، دامغان و فرومد به میزان ۱.۲ میلیون مترمکعب در سال، از اقدامهای شرکت آب منطقه ای سمنان است.
وی بیان کرد که اختصاص ۳۰۶ هزار مترمکعب معادل ۱۹ لیتر بر ثانیه به ۱۰ معدن، تخصیص ۴۰۰ هزار مترمکعب معادل ۲۵ لیتر در ثانیه به منظور تامین آب صنایع و خدمات و تخصیص ۴۲۰ هزار مترمکعب در سال معادل ۲۱ لیتر در ثانیه به منظور تامین آب آشامیدنی، برای بخش تولید و بخش آشامیدنی اجرایی شد.
مدیرعامل آب منطقه ای سمنان به ذخایر آبی سدهای استان سمنان اشاره و اضافه کرد: سد دامغان ۱۱.۷ و سد مجن ۲ میلیون مترمکعب ذخیره آب دارد.
میانگین بارندگی بلندمدت استان سمنان در سال بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیمتر، در کشور ۲۵۰ میلیمتر و تبخیر در استان سمنان بالاتر از شاخص کشوری است و این موضوع نشان از بحران کمآبی در سمنان است.
۲۱ درصد آب مورد نیاز استان سمنان از منبع چشمه و قنات، ۱۷ درصد از محل آبهای سطحی و ۶۲ درصد از محل حفر چاههای عمیق و نیمه عمیق تامین میشود و به بیانی دیگر ۸۰ درصد نیاز آبی استان سمنان را منابع زیرزمینی تامین میکنند و تنها هفت و هفت دهم درصد مساحت استان سمنان قابلیت تغذیه سفره آبهای زیرزمینی دارد.
استان سمنان سالانه ۱۳۳ میلیون متر مکعب کسری آبهای زیرزمینی و سه و ۲ دهم میلیارد مترمکعب کسری مخزن انباشته دارد و صرفهجویی ۱۷۸ میلیون مترمکعبی آب در سند سازگاری با کمآبی استان تا سال ۱۴۰۵ هدفگذاری شده است.
نظر شما