حسین برزگر روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال به واسطه شرایط اقلیمی، بارش برف و پایین بودن دما رشد مجدد درختان نسبت به سال گذشته با ۲۰ روز تاخیر روبرو شد و این موضوع خطر سرمازدگی بهاره را کاهش داد.
وی ادامه داد: هنوز درختان دانهدار، گردو و بخش زیادی از درختان هستهدار شکوفه ندادهاند اما درختان بادام که بیشترین سطح باغات استان را به خود اختصاص داده است در ارقام زودگلده و میان گل با خسارت سرمازدگی روبرو شده است.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: به واسطه نوسانات دمایی در بهار ارزیابی خسارت سرمازدگی تا پایان اردیبهشت ادامه دارد و تا آن زمان به صورت مستمر باید مراقبتها انجام گیرد.
برزگر با بیان اینکه خسارت سرمازدگی به باغات زودگل و میانگلده بادام استان به صورت ۱۰۰ درصدی نبوده است، افزود: سرمازدگی شکل گرفته در بهار امسال به صورت تششعی بوده است و تنها به بخشهایی از باغات استان آسیب وارد کرده است.
وی نصب دستگاههای جلوگیری از سرمازدگی و مولد باد را تجربه موفقی برای کاهش این تهدید عنوان کرد و گفت: امسال تعدادی دستگاه مولد باد خریداری و به صورت آزمایشی در باغات طرح عمان شهرستان سامان نصب شد که از وارد شدن آسیب سرمازدگی جلوگیری کرد.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری خسارت سرمازدگی بهاره باغات استان در سال گذشته را ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: سطح بالایی از باغات استان زیر پوشش بیمه قرار دارد و صندوق بیمه تاکنون ۸۰ درصد خسارتها را به کشاورزان استان پرداخت کرده است.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری ۱۸ هزار و ۲۰۹ هکتار بادامستان با ۲۴ هزار تن تولید و اشتغالزایی ۲۰ هزار نفر دارد.
یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است. از مجموع اراضی این استان ۲۵۰ هزار هکتار معادل ۱۵ درصد سطح زیرکشت اراضی کشاورزی استان است و در حال حاضر ۷۷ هزار بهرهبردار با تولید سالانه یک میلیون و ۹۵۹ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در این استان فعال هستند
نظر شما