به گزارش خبرنگار ایرنا، شب قدر شب ارتباط خداوند با انسان است. زمانی که قرآن را بر پیامبرش حضرت محمد(ص) نازل کرد. اهمیت و ارزش شب قدر بین مسلمانان جهان بسیار بالاست و بهمین دلیل این شبها را تا صبح بیدار مانده و به پرستش و راز و نیاز با پروردگار می گذرانند.
مراد از قدر، تقدیر و اندازهگیری است و شب قدر شب اندازهگیری است و خداوند متعال در این شب حوادث یکسال را تقدیر می کند و زندگی، مرگ، رزق، سعادت و شقاوت انسانها و اموری ازاین قبیل را در این شب مقدر میگرداند.
در بعضی از روایات منقول از ائمه اطهار علیهم السلام شب قدر مردد بین نوزدهم و بیست و یکم و بیست و سوم ماه رمضان است ودر برخی دیگر از انها مردد بین شب بیست و یکم و بیست و سوم ودر روایات دیگری متعین در شب بیست و سوم است.
تعیین نکردن یک شب به جهت تعظیم امر شب قدر بوده تا بندگان خدا با گناهان خود به آن اهانت نکنند.
شب قدر منحصر در شب نزول قرآن و سالی که قرآن درآن نازل شد نیست بلکه با تکرار سال ها، آن شب نیز تکرار می شود.
یعنی درهر ماه رمضان شب قدری است که درآن شب امور سال آینده تقدیر می شود چرا که نزول قرآن بهطور یکپارچه در یکی از شبهای قدر چهارده قرن گذشته ممکن است ولی تعیین حوادث تمامی قرون گذشته و آینده درآن شب بی معنی است.
طبق آیهای از قرآن کریم شب قدر از هزار ماه که در آن شب قدری وجود ندارد، برتر و بالاتر است. ائمه اطهار «علیهم السلام» در مقام تفسیر و تبیین آیات قرآن، دلیل این برتری حیران کننده را، برتری پرستش و انجام عمل صالح برای بندگان در این شب دانستهاند.
اگر لحظهای درنگ کنیم و کمی با خود بیاندیشیم خواهیم دید که در بین ۳۶۵ شب سال تنها شبی از شبهاست که اینچنین مورد عنایت و توجه قرار گرفته و چنان اثراتی بر آن مترتب شده است. بنابر این با اندکی تأمل به این نتیجه خواهیم رسید که باید این فرصت را غنیمت شمرد چرا که در این شب پرخیر و برکت فرصتی بسیار استثنایی آن هم در ماه میهمانی خدا برای ما فراهم شده است که میتوانیم با توجه و همتی که بکار میبندیم بهره بسیار زیادی ازآن ببریم.
نظر شما