حسن کریم پور روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: کابل خودنگهدار به عنوان یکی از انواع سیم و کابل دارای مزایای بسیاری از جمله کاهش اتلاف انرژی، مقرون به صرفه تر از کابل های مسی و کاهش سرقت آنها است.
وی بیان کرد: یکهزار و ۵۴۵ کیلومتر از شبکه سیمی به کابل خودنگهدار در خراسان رضوی پارسال با هزینه ۳۰۰ میلیارد تومان انجام شده است، در این راستا ۵۰ میلیون تومان از هزینه اجرای طرح تبدیل سیم به کابل در هر کیلومتر از شبکه برق استان از محل منابع داخلی و منابع حاصل از فروش سیم مسی تامین اعتبار شد.
وی هدفگذاری امسال شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی را تبدیل ۲ هزار و ۳۰۰ کیلومتر از شبکه سیمی به کابل خودنگهدار ذکر کرد و افزود: در این زمینه برای ۶ شهرستان استان بیش از ۱۰۰ کیلومتر هدفگذاری شده و سهم بقیه شهرستانها نیز از این طرح افزایش داشته است.
معاون مهندسی و نظارت شرکت توزیع برق خراسان رضوی بیان کرد: طبق برنامه ریزی انجام گرفته امسال باید ۸۰۰ میلیارد تومان طرح تبدیل سیم مسی به کابل خودنگهدار در خراسان رضوی به مرحله اجرا برسد که از این میزان ۲۷۶ میلیارد تومان از محل منابع داخلی و منابع حاصل از فروش سیم مسی تامین می شود.
کریم پور اضافه کرد: اجرای طرح تبدیل سیم مسی به کابل خودنگهدار باید در شهرستانهایی با میزان سرقت سیم مسی زیاد، به جد دنبال و اجرا شود، در خصوص بقیه شهرستانها نیز تضمینی مبنی بر عدم تغییر وضعیت آنها در سرقت سیم مسی وجود ندارد و ممکن است سال آینده در زمره شهرستانهای پرسرقت قرار گیرند.
استفاده از کابل خودنگهدار به عنوان یکی از انواع سیم و کابل مزایای بسیار زیادی دارد. این محصولات سبب کاهش اتلاف انرژی می شوند و قیمت آنها نیز بسیار مقرون به صرفه تر از کابل های مسی است. به همین دلیل خطر به سرقت رفتن آن ها نیز کاهش پیدا می کند.
طول شبکه توزیع برق خراسان رضوی ۴۲ هزار کیلومتر است که همه شهرستانهای استان به جز مشهد، طرقبه شاندیز را زیر پوشش دارد.
نظر شما