۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۷:۵۷
کد خبر: 85461952
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۶۳ درصد از شبکه توزیع برق خراسان رضوی کابل «خودنگهدار» شد

تربت حیدریه - ایرنا - معاون هماهنگی شرق شرکت توزیع برق خراسان رضوی گفت: تاکنون حدود ۶۳ درصد از شبکه فشار ضعیف توزیع برق این استان از مسی به کابل‌های «خودنگهدار» با مزایای بسیار تبدیل شده است.

به گزارش ایرنا، سعید شریفی روز سه‌شنبه در بیست و نهمین همایش علمی تخصصی HSE به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۲ هزار و ۴۰۰ کیلومتر از شبکه سیم مسی توزیع برق استان خراسان رضوی پارسال با کابل‌های خودنگهدار جایگزین شد.

وی بیان کرد: هدف گذاری امسال برای تبدیل ۲ هزار و ۸۰۰ کیلومتر از شبکه توزیع برق خراسان رضوی به کابل‌های خودنگهدار است که بخشی از هزینه‌ها با فروش سیم‌های مسی و بخشی دیگری هم با سایر منابع تامین می‌شود.

معاون هماهنگی شرق شرکت توزیع برق خراسان رضوی ادامه داد: در بسیاری از شهرهای استان تبدیل سیم‌های مسی به کابل خودنگهدار به مرز ۸۰ تا ۹۰ درصد رسیده است، در شهرستان مه ولات تنها حدود ۲۰ کیلومتر برای تبدیل از سیم مسی به کابل خودنگهدار باقی مانده است و در شهر گلبهار نیز این طرح پایان یافته است.

وی با اشاره به عملیات تبدیل سیم‌های مسی در تربت حیدریه به کابل‌های خود نگهدار، گفت: تعداد روستاهای این شهرستان بیشتر بوده و به همین دلیل زمان بیشتری برای به سرانجام رسیدن این طرح لازم است، تاکنون حدود ۱۴۵ کیلومتر از طول شبکه توزیع برق در تربت حیدریه تبدیل شده است و امید می رود در افق چندسال آینده این کار در استان به پایان برسد.

شریفی اظهار کرد: تبدیل شبکه های سیمی به خودنگهدار چهار مزیت اصلی دارد که مهمترین مزیت آن کاهش خاموشی و حوادث در شبکه های توزیع است و چون سیم های مسی بدون روکش بوده از حوادث جوی متاثر می شوند.

وی بیان کرد: سیم های مسی با کوچکترین باد، طوفان و شرایط نامساعد جوی دچار مشکل شده که پیامد آن قطعی برق مشترکان است، اما کابل های خودنگهدار این مشکل را ندارند و افزایش رضایتمندی مشترکان را با کاهش نرخ خاموشی بدنبال دارند.

معاون هماهنگی شرق شرکت توزیع برق خراسان رضوی ادامه داد: مزیت دیگر آن کاهش تلفات فنی ناخواسته است، چون کابل های خودنگهدار دارای روکش هستند تلفات برق کاهش می‌یابد و اهمیت این مزیت در مکان هایی که درخت وجود دارد بیشتر نمایان می شود.شبکه های لخت سیم مسی در ارتباط با درخت تلفات و به عبارتی دیگر نشتی برق دارند.

وی افزود: مزیت دیگر تبدیل سیم های مسی به کابل های خودنگهدار کاهش سرقت است، سرقت سیم های مسی برق در سالهای اخیر به دلیل افزایش قیمت مس و ارزشمند شدن رخ داده است.

شریفی گفت: برای جلوگیری از بروز این گونه حوادث انسانی سیم های مسی به کابل های خودنگهدار تبدیل می‌شود، این کابل ها از جنس آلومینیوم بوده و ارزش اقتصادی مس را برای سارقان ندارد، بنابراین شبکه از دست سارقان در امان خواهد ماند.

استفاده از کابل خودنگهدار به عنوان یکی از انواع سیم و کابل مزایای بسیار زیادی دارد. این محصولات سبب کاهش اتلاف انرژی می شوند و قیمت آنها نیز بسیار مقرون به صرفه تر از کابل های مسی است. به همین دلیل خطر به سرقت رفتن آن ها نیز کاهش پیدا می کند.

طول شبکه توزیع برق خراسان رضوی ۴۲ هزار کیلومتر است که همه شهرستانهای استان به جز مشهد و طرقبه شاندیز را زیر پوشش دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha