صید بیش از ۷۰ درصد ماهیان سطح زی ریز هرمزگان در قشم

قشم - ایرنا - رییس شیلات شهرستان قشم از صید بیش از ۷۰ درصد ماهیان سطح زی ریز استان هرمزگان در صیدگاه های این ماهیان در جنوب این جزیره خبر داد.

علیرضا گلشنی زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: شهرستان قشم با صید حدود ۶۷ هزار تُن از مجموع ۹۲ هزار تُن صید ماهیان سطح زی ریز استان هرمزگان در سال، بیش از ۷۰ درصد صید این ماهیان را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به اینکه عمده ترین صیدگاه های این ماهیان در جنوب این جزیره و از رمچاه تا سَلَخ به طول ۱۰۰ کیلومتر نوار ساحلی است، افزود: بیش از ۵۰۰ صیاد و ماهیگیر با ۶۶ فروند شناور در این زمینه مشغول به فعالیت هستند.

رییس شیلات شهرستان قشم توضیح داد: جزیره قشم دارای یکی از بزرگترین نوارهای ساحلی است و از دیرباز تاکنون شغل عمده مردم این جزیره به ویژه جامعه محلی آن مرتبط با شیلات و صنایع وابسته به آن بوده و هست.

به گزارش ایرنا، آب های جنوب قشم، بندر جاسک، بندر لنگه و پارسیان از صیدگاه های اصلی ماهیان سطح زی ریز در استان هرمزگان است.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌ های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.

جزیره قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.

این جزیره که بزرگ‌ ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فرا ساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی‌ های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از راهبردی ترین جزایر ایران و خلیج فارس است.

از سوی دیگر، ویژگی‌ های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.

منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می‌ شود.

این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه‌ ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بین‌المللی شرق - غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.

اهداف و محورهای اصلی فعالیت‌ های این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی‌ بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک‌ های انرژی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha