گلایه ها و انتظارات روستائیان کامه‌علیای تربت‌حیدریه از گردشگران و مسوولان

تربت‌حیدریه - ایرنا - اهالی روستای کامه‌ علیا در تربت‌حیدریه از مناطق هدف گردشگری خراسان رضوی با این اعتقاد که رشد گردشگری در این روستا برای آنها تبعات منفی اجتماعی و اقتصادی بر جای گذاشته است؛ از مسوولان و دستگاههای ذیربط درخواست رسیدگی به مشکلات خود را دارند.

به گزارش ایرنا اهالی روستای کامه علیا می گویند؛ صرفنظر از مشکلات فرهنگی و اجتماعی که توسعه گردشگری برای آنها به دنبال داشته است؛ کم توجهی برخی گردشگران باعث آلودگی و تخریب محیط زیست و صدمه به اراضی کشاورزی و باغات آنها شده است.

دهیار روستای کامه‌علیا از توابع بخش مرکزی تربت‌حیدریه به نمایندگی از اهالی روستا گفت: این روستا در کنار جاده ترانزیتی تربت حیدریه - مشهد از نقاط خوش آب و هوای خراسان رضوی محسوب می شود و علاوه بر مسافران عبوری؛ برخی گردشگران صرفا با هدف بهره مندی از طبیعت خدادادی به این منطقه سفر می کنند.

مهدی محمدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ارتفاعات کامه علیا و حومه آن سرچشمه آب برخی رودخانه های فصلی و دائمی تربت حیدریه است از این روی به مقصدی جذاب برای گردشگران بویژه در تعطیلات تبدیل شده است.

گلایه ها و انتظارات روستائیان کامه‌علیای تربت‌حیدریه از گردشگران و مسوولان

وی اضافه کرد: اهالی کامه علیا مشکلی با توسعه گردشگری و سفر مسافران و گردشگران به این روستا ندارند و حتی از آن استقبال می کنند ولی صدمات جبران ناپذیر ناشی از سفرهای بی رویه موجب نگرانی و زیان روستائیان شده است.

وی اظهار کرد: به عنوان مثال فقط در تعطیلات عید فطر اوایل همین هفته افزون بر هزار و ۲۰۰ خودرو وارد کامه علیا شد که تجاوز آنها به زمین های تازه شخم زده و حریم باغات روستا علاوه بر صدمه دیدن ۵۰۰ اصله درخت مثمر حدود ۲۰۰ میلیون تومان زیان مالی به بخش های مختلف عمومی و خصوصی منطقه خسارت زد.

وی گفت: بی توجهی برخی گردشگران به حقوق عمومی باعث شد در تعطیلات عید فطر جمعی از اهالی کامه علیا از ورود مسافران به روستا جلوگیری کنند که ادامه این وضعیت مورد قبول هیچکس نیست.

گلایه ها و انتظارات روستائیان کامه‌علیای تربت‌حیدریه از گردشگران و مسوولان

دهیار روستای کامه‌علیا همچنین گفت: کمبود زیرساخت ها و امکانات عمومی در روستا نیز باعث شده است نیازهای گردشگران به خوبی پاسخ داده نشود که علاوه بر نارضایتی آنها باعث بروز مشکلاتی برای اهالی می شود.

محمدی افزود: کمبود سرویس بهداشتی، فضای توقف خودروها، صندوق های زباله و مواردی از این دست می بایست با مشارکت دستگاههای ذیربط دولتی و خصوصی ایجاد شود تا علاوه بر رفاه گردشگران ؛ بار مشکلات روستائیان نیز کمتر شود.

وی اضافه کرد: تخریب محیط زیست و انباشت زباله گردشگران و مسافران به معضلی برای اهالی روستای کامه علیا تبدیل شده است.

محمدی جمعیت کامه علیا را ۴۰۰ نفر در قالب ۱۲۰ خانوار اعلام کرد و گفت: علاوه بر محصولات کشاورزی و دامی انواع میوه های باغی نظیر بادام، سیب، گوجه‌ سبز، زردآلو و گلابی در این روستا تولید می شود.

گلایه ها و انتظارات روستائیان کامه‌علیای تربت‌حیدریه از گردشگران و مسوولان

همچنین یکی از اهالی کامه‌علیا به خبرنگار ایرنا گفت: روستائیان به مهمان‌نوازی مشهور هستند اما با توجه به خشکسالی‌ پیاپی سرپا نگه داشتن زمین های کشاورزی و باغات بسیار دشوار و هزینه‌بر است و در چنین شرایطی انتظار نداریم گردشگران به مشکلات ما بی توجه باشند.

علی فربودی افزود: برخی گردشگران به فرهنگ روستا و باورهای عمیق فرهنگی و مذهبی مردم کم توجه هستند بنابراین رفتار آنها باعث بروز ناهنجاری و آسیب های فرهنگی و اجتماعی می شود لذا انتظار داریم شرایط ما را بیشتر درک کنند.

وی خواستار بررسی میدانی مشکلات کامه علیا با حضور مسوولان مربوطه تربت حیدریه شد.

گلایه ها و انتظارات روستائیان کامه‌علیای تربت‌حیدریه از گردشگران و مسوولان

خبرنگار ایرنا در این رابطه نظر رییس اداره حفاظت از محیط زیست تربت‌حیدریه را جویا شد که داود نورمحمدی در پاسخ گفت: گردشگر تعریف خاصی دارد و اساسا به شخصی گفته می شود که بهای استفاده از خدمات دریافتی خود را بپردازد حال آنکه در برخی مناطق همچون کامه علیا نه تنها اینچنین نیست بلکه به اهالی زیان هم وارد می شود.

همچنین بخشدار بخش مرکزی تربت‌حیدریه گفت: کامه علیا در دهستان بالاولایت از جمله روستاهای خوش آب و هوای شهرستان است که به سبب خشکسالی با مشکلاتی نظیر کمبود آب مواجه شده است.


غلامرضا شیبانی در گفتگو با ایرنا افزود: در تربت حیدریه تاکنون سابقه نداشته گردشگران و مسافران این حجم زیاد از خسارت را به یک روستا وارد کنند.

وی اضافه کرد: بخشداری مرکزی تربت حیدریه ضمن برنامه ریزی سرکشی مسوولان از روستاهای شهرستان؛ پیگیر مسائل و مشکلات روستائیان است.

علی محمدی رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت‌حیدریه نیز با بیان اظهارات مشابه گفت: تلاش می کنیم تا علاوه بر رفع مشکلات روستاهای هدف گردشگری ؛ با کمک بخش خصوصی و فعالان حوزه گردشگری زیرساخت ها را توسعه دهیم.

به گزارش ایرنا ؛ جاذبه های گردشگری تربت حیدریه همواره میزبان مجاوران و مسافران از اقصی نقاط خراسان رضوی و دیگر مناطق کشور است.

تربت حیدریه در دالان ارتباطی شرق ایران استان‌های جنوبی و جنوب شرقی کشور همچون هرمزگان، اصفهان، فارس، یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی را به مشهد مقدس متصل می کند و میانگین تردد در کمربندی این شهرستان ۱۰ هزار خودرو در شبانه‌روز است.

حدود ۴۰۰ اثر تاریخی و جاذبه گردشگری در تربت حیدریه وجود دارد که ۹۰ مورد آن در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha