به گزارش ایرنا، روستای آبرود در ۱۰ کیلومتری تربتحیدریه به طرف شهرستان زاوه قرار دارد که شغل بیشتر ۲ هزار و ۱۵۰ نفر جمعیت آن کشاورزی با محوریت تولید پسته و زعفران است.
بخشی از آب مورد نیاز کشاورزی آبرود از طریق رودخانه دائمی روستا سرچشمه گرفته از ارتفاعات بخش "کدکن" حد فاصل شهرستانهای تربت حیدریه و نیشابور تامین می شود که طی سالهای اخیر و به سبب خشکسالی با کاهش خروجی مواجه است.
همچنین بیشتر چاههای آبرود به سبب خشکسالی با افت ذخایر زیرزمینی و کاهش خروجی مواجه شده و در این بین حتی تامین نیاز آب آشامیدنی اهالی روستا هم به سختی امکان پذیر است.
اهالی آبرود می گویند؛ همچنانکه تشدید خشکسالی باعث تضعیف بنیه کشاورزی و اقتصادی روستا شده است ، کمبود آب آشامیدنی فشار مشکلات بر مردم آبرود را شدت بخشیده است.
یک خانم خانه دار آبرودی که به کار کشاورزی هم مشغول است در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: طی چند سال اخیر و با شروع فصل گرما مشکل کمبود آب آشامیدنی روستا تشدید می شود که آغازی بر دیگر مشکلات اهالی است.
مریم محمدی افزود: کمبود آب باعث بروز مشکلات مختلف مانند تضعیف بهداشت خانواده های اهل آبرود بویژه کودکان شده است.
دهیار آبرود نیز به خبرنگار ایرنا گفت: امسال و برای پنجمین سال پیاپی اهالی روستا با کمبود آب شرب و جیره بندی مواجهند و این در حالیست که بخشی از نیاز آبی شهر تربت حیدریه از منابع حومه آبرود تامین می شود.
علی اکبری افزود: اکنون آب آشامیدنی اهالی آبرود به کمک پمپاژ وارد یک مخزن ذخیره شده و پس از جیرهبندی با فشار نسبتا خوب بین اهالی توزیع میشود.
در همین پیوند معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری تربتحیدریه به خبرنگار ایرنا گفت: جمعی از اهالی روستای آبرود امروز با مراجعه به فرمانداری خواستار رفع مشکل کمبود آب روستا شدند که موضوع در دستور کار قرار گرفت.
سیدعلی موسوی افزود: هیات فنی کارشناسی از فرمانداری و شرکت آبفای تربت حیدریه با حضور در روستای آبرود از نزدیک موضوع را بررسی و رسیدگی خواهند کرد.
همچنین مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب تربت حیدریه به خبرنگار ایرنا گفت: تا چند سال پیش منابع زیرزمینی آبرود تامین کننده بخش زیادی از آب آشامیدنی شهرستان بود که به سبب خشکسالی با افت شدید خروجی مواجه شده است.
علیرضا عباسی افزود: از مجموع ۶ حلقه چاه روستای آبرود که تامین کننده بخشی از آب تربت حیدریه بود؛ ۵ مورد خشک شده است که تاثیر منفی آن دامن گیر اهالی خود روستا در طول خط لوله انتقال شد.
وی با بیان اینکه مشکل کمبود آب آشامیدنی آبرود بصورت موقت و با نصب موتور پمپ برطرف خواهد شد، اظهار کرد: با پایان یافتن طرح انتقال آب جعفرآباد به تربت حیدریه کمبود این شهرستان در سطح شهر و روستاها تا حدود زیادی رفع می شود.
وی گفت: در صورت همکاری مردم حتی با شرایط موجود هم می توان کمبود آب را در تربت حیدریه مدیریت کرد مثلا در بازدیدی که از آبرود داشتم برخی از اهالی روستا ، دامها و حتی درختان و محوطه سرسبز حیاط خانه هایشان را به کمک آب لوله کشی سیراب می کردند که دور از انتظار و انصاف است.
مدیرعامل آبفای تربت حیدریه با یادآوری استمرار خشکسالی و بهار کم بارش امسال خراسان رضوی از عموم مردم خواست نهایت صرفه جویی را در مصرف آب داشته باشند.
تربت حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قطب کشاورزی و اقتصادی خراسان رضوی است.
نظر شما