۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۰:۱۵
کد خبر: 85091058
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

سمنان در تمنای نشاط اجتماعی

۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۰:۱۵
کد خبر: 85091058
سمنان در تمنای نشاط اجتماعی

سمنان - ایرنا - طراحی سیما و منظر شهری متناسب با اقلیم آب و هوایی و آداب و رسوم شهرها علاوه بر استقبال اهالی و سازگاری با منطقه، نشانگر آداب و رسوم بومی و موجب نشاط اجتماعی می‌شود؛ موضوعی که انتظار می‌رود بیش از پیش مد نظر مدیریت شهری سمنان قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شادی یا نشاط اجتماعی بُعد فردی، جمعی و بیرونی دارد؛ بعد فردی در حیطه روانشناختی مورد توجه است اما وقتی بحث از نشاط اجتماعی می‌شود باید به ابعاد بیرونی و اجتماعی این موضوع بیشتر توجه کرد و اگر در سطح میانه شادی و نشاط اجتماعی را تجزیه و تحلیل ‌کنیم یکی از شاخص‌های نشاط و شادی موضوع «شهر» است. وقتی از شهر صحبت می‌کنیم، فرم، قالب، معماری و مبلمان شهری باید مورد توجه قرار بگیرد. از این زاویه شهر می‌تواند مورد توجه باشد.

سیمای شهری در تعریف شخصیت عملکردی فضاها نقش مهمی ایفا می‌کند و در چگونگی روحیه شهر و مردم موثر است و نبود مبلمان مناسب و یا عدم رعایت طراحی خوب نمای ساختمان‌ها و فضای شهری، ضعف در روشنایی شهری و نبود پیاده‌ راه‌ها و فضای سبز مناسب نه تنها منجر به زیبایی بصری نشده بلکه باعث گسیختگی در ساختار فضایی شهر براساس منظر بافت های شهری نیز می‌شود و انتظار مردم دیار دارالمرحمه از شهرداری سمنان این است که فضای شهری شادی را در این شهر ایجاد کند.

بر پایه گزارش و گفته مسوولان مربوطه، سمنان جزو غمگین‌ترین استان‌های کشور است و توجه به زیباسازی فضای شهری نقشی موثر در ارتقای نشاط اجتماعی دارد.

سمنان در تمنای نشاط اجتماعی

شهر سمنان طی چند دهه اخیر با وجود رشد جمعیتی و سرعت ساخت و ساز همچنان در زمینه المان‌های جذاب در مسیر فرهنگ‌سازی و زیباسازی سیمای شهری و روشنایی شهر آن چنان که باید برخوردار نیست و انتظار می‌رود شهرداری با کارشناسان کاربلد این مهم را مورد توجه قرار دهد.

ترکیب‌بندی رنگ‌های شاد در سیمای شهری نقشی مهم در جذابیت شهرها به منظور جذب گردشگران و تقویت نشاط اجتماعی دارد و شهروندان از مسوولان شهری می‌خواهند این رویکرد در شهر سمنان نیز بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.

به نظر شهروندان سمنانی، شهرداری با وجود هزینه های زیادی که صرف زیباسازی می‌کند، اما متناسب با انتظارات مردم طرح نشده و باید بازنگری دراین زمینه شکل بگیرد.

شهروندان یکی از نمونه‌هایی را که به عنوان ضعف در مدیریت شهری می‌داند فقدان روشنایی در ورودی و خروجی شهر و خیابان‌های شهری است، شهروندان همچنین از المان‌ها که به خوبی ساخته نشده‌اند و حتی گاهی تامل در المان‌ها مفهوم و زیبایی را منتقل نمی‌کند که اگر فاخر ساخته می‌شدند جاذبه‌ای برای گردشگری بود گلایه دارند.

شهروندان همچنین از نماهای سنگی و قارچ‌های سنگی که متناسب با فرهنگ مردم سمنان نیز گلایه دارند چرا که بخشی از هویت حقوقی و عمومی شهروندان در حوزه معماری به موضوع منظر شهری باز می‌گردد و البته به همین منظور روند تهیه و بررسی نقشه‌های ساختمانی به تازگی با تغییراتی همراه شده و از جمله آن می‌توان به انجام کنترل نقشه‌های نما و تمرکز این کار در نظام مهندسی اشاره کرد.

اما همچنان برخی افراد به ویژه به برخی افرادی که دستی در آتش دارند با رانت خود و به بهانه گرفتن جواز ساخت و مجوزهای لازم از سال‌های گذشته همچنان خانه‌های خود را به سبک اروپایی و متناقض با فرهنگ ایرانی و اسلامی می‌سازند.

برآیند داده‌ها نشان می‌دهد باید امکانات و سازه‌های بیشتری متناسب با جمعیتی که در آن ساکن شده‌اند برای ایجاد حس شادی و احساس خوشایند بودن در شهر طراحی و اجرا شود اما اهمیت طراحی فضاهای شهری شاد به طور عموم مورد توجه قرار نگرفته و در شهرهایمان با کمبود شدید اماکنی که حس شادی و نشاط را در مردم ایجاد کنند روبه‌رو هستیم علاوه بر این در نمای ساختمان‌ها و معماری شهری نیز توجه کافی نشده است.

سمنان در تمنای نشاط اجتماعی

شهری بدون برخورداری از یک سیمای شهری مناسب کیفیت زندگی مناسبی را ارمغان نخواهد آورد و از آنجایی که سمنان دارای قابلیت های گردشگری وتوریستی است و با عنایت به تأثیراتی که این شهر در شرق کشور دارد سیماسازی شهری به مقوله اقلیم، فرهنگ و موقعیت خود و شهری و ساماندهی آن کمتر پرداخته شده است.

سمنان که دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

بر پایه سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ کشور، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع افزون بر ۷۰۲ هزار نفر جمعیت دارد که از این شمار، ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.

شهر سمنان دارای سه منطقه شهرداری است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha