فرامرز مردانی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس قانون پس از فوت مرتعدار، همسر یا یکی از فرزندان وی میتوانند در مهلت قانونی ۲ سال در صورتی که در محل زندگی کنند و دارای شغل دامداری باشند پروانه چرای دام را به نام خود انتقال دهند اما با توجه به اینکه متقاضیان زیادی وجود داشت که تقاضای انتقال پروانه را داشتند و مدت زمان آن از ۲ سال گذشته بود قانونگذار برای این بند قانونی اصلاحیه قرار داده است.
وی ادامه داد: بر اساس بند اصلاحیه، همسر یا یکی از فرزندان فرد متوفی دارای پروانه چرا میتوانند حداکثر تا ۱۱ مرداد به این ادارهکل مراجعه و در صورت داشتن شرایط لازم پروانه چرا را به نام خود انتقال دهند و پس از این تاریخ با هیچ گونه تقاضایی موافقت نمیشود.
رییس اداره مراتع ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تاکنون ۱۷ هزار و ۵۰۰ پروانه چرا در استان صادر شده است، تصریح کرد: تعدادی از این پروانهها به صورت شورایی است از همین رو در حال حاضر ۲۳ هزار بهرهبردار مجاز در استان ثبت شده است.
مردانی مساحت مراتع استان را یک میلیون و ۱۴ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: بر اساس آخرین گزارشها، ۳.۷ برابر ظرفیت مراتع استان دام چرا میکند.
وی زمان قانونی برای ورود دام به مراتع استان را از ۲۵ اردیبهشت اعلام کرد و گفت: در صورت رعایت نکردن این موضوع جریمه در انتظار دامداران و عشایر خواهد بود.
به گزارش ایرنا، ۸۲ درصد از مساحت چهارمحال و بختیاری را عرصههای منابع طبیعی تشکیل داده است که بر اساس آن ۲۰ درصد مساحت استان جنگل و ۶۲ درصد آن مراتع است.
نظر شما