مسعود گنجی در گفتوگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، اظهار داشت: دانشگاهها با توجه به نیاز دانشجویان خوابگاه در اختیار آنها قرار می دهد. اولویت برای خانمهای دانشجو است و البته به آقایانی که تقاضا داده باشند، با توجه به امکانات دانشگاهها خوابگاه داده می شود.
چهار سطح خوابگاهی/اجارهبها از ۶۷ تا ۱۶۳ هزار تومان متغیر است
رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در مورد وضعیت خوابگاه ها و اجارهبهای آنها توضیح داد: خوابگاه های دانشگاه های دولتی در چهار سطح هستند؛ البته چندان تفاوتی از نظر قیمت و امکانات داخلی ندارند و بر اساس مواردی مانند نزدیکی به مترو و وسایل حمل و نقل عمومی، دسترسی به امکانات شهری و دوری یا نزدیکی به دانشگاه سطحبندی می شوند.
وی در مورد اجارهبهای این خوابگاه ها نیز گفت: حداقل اجارهبهای خوابگاه ها ماهانه ۶۷ هزار تومان و حداکثر آن ۱۶۳ هزار تومان است؛ اجاره ماهانه خوابگاه های سطح یک و دو ۱۶۳ هزار نفر و خوابگاه های سطح سه و چهار نیز ۶۷ هزار تومان است.
رییس صندوق رفاه دانشجویان ادامه داد: در حال حاضر حدود ۲۲۴ هزار نفر در خوابگاه های ملکی، حدود ۳۴ هزار نفر در خوابگاه های استیجاری و حدود ۱۶ هزار نفر هم در خوابگاه های خودگردان دانشگاه ها مستقر هستند.
گنجی یادآور شد: صندوق رفاه دانشجویان، برای ودیعه اجاره خوابگاه های استیجاری به دانشگاه ها کمک می کند و خوابگاه های خودگردان، خوابگاه هایی است که دانشگاه ها اجاره می کنند، هزینه آن را از خود دانشجویان دریافت می کنند و صندوق رفاه به دانشگاه ها بابت آن کمکی نمی کند.
رییس صندوق رفاه دانشجویان اظهار داشت: بخشنامه ای را ابلاغ کرده ایم که دانشجویان واجد شرایط و متقاضی خوابگاه برای ترم جدید با ورود به سامانه صندوق درخواست خود را ثبت کنند. ثبت نام از روز چهارم اردیبهشت ماه آغاز شده است.
جزئیات افزایش مبلغ وامهای دانشجویی/افزایش سالی یکبار
گنجی درباره افزایش وام دانشجویی گفت: وامهای دانشجویی شامل وام تحصیلی، شهریه، ضروری و ودیعه مسکن توسط صندوق رفاه دانشجویان به دانشجویان تعلق میگیرد که امیدواریم امسال رشد خوبی را در زمینه وام تحصیلی داشته باشیم و اهتمام صندوق این است که شهریه دانشجویان با نرخ واقعی که دانشجو پرداخت میکند، همخوانی داشته باشد و دانشجویان بتوانند شهریه را با وام تسویه کنند.
رییس صندوق رفاه دانشجویان اظهار داشت: سالی یکبار مبلغ وام های دانشجویی افزایش می یابد. در تابستان این میزان افزایش تعیین می شود تا در ترم اول سال تحصیلی آینده که از پاییز آغاز می شود، این افزایش اعمال شود.
وی درباره درصد افزایش وام ها گفت: سعی ما بر این است که اغلب وام ها را به ویژه وام ودیعه مسکن متاهلی را افزایش دهیم. در حال رایزنی با مجلس شورای اسلامی هستیم و هر چقدر بتوانیم بودجه بگیریم، طبق همان مبلغ وام ها را افزایش خواهیم داد.
مبلغ وام ودیعه مسکن در شهرهای مختلف
گنجی گفت: در حال حاضر به دلیل اینکه هنوز مشخص نشده است که برای قانون حمایت از جوانی جمعیت چه مقدار بودجه در نظر گرفته می شود، منتظر هستیم تا به محض اینکه قانون جهت اجرا ابلاغ شد و جداول آن بیرون آمد، بر اساس آن و مبلغی که در اختیار ما قرار خواهند داد، این افزایش را اعمال کنیم.
وی با بیان اینکه وام ودیعه مسکن فقط به متاهلان تعلق نمیگیرد و به هر دانشجوی متقاضی داده می شود، افزود: ودیعه مسکن متاهلی برای شهر تهران ۳۵ میلیون تومان، برای هشت شهر بزرگ یعنی مشهد، تبریز، قم، کرج، شیراز، کرمانشاه، اصفهان و اهواز ۳۰ میلیون تومان و سایر شهرها ۲۵ میلیون تومان وام پرداخت می کنیم.
بازپرداخت وام ودیعه مسکن بعد از فارغ التحصیلی
رییس صندوق رفاه دانشجویان درباره شرایط بازپرداخت وام ودیعه مسکن گفت: بعد از پایان تحصیلات یک فرجه ۹ ماهه به دانشجویان داده می شود که وام دریافتی را برگردانند. البته اینگونه نیست که زمان بازپرداخت وام بی حساب و کتاب باشد و مثلا دانشجویی دوره تحصیلش از حد قانونی فراتر رود و بعد از آن بخواهد وام را بازپرداخت کند.
گنجی افزود: بر اساس آیین نامه آموزشی، دانشجویان در مقاطع مختلف یک فرجه قانونی دارند که باید در آن مدت تحصیلات خود را به اتمام برسانند و فارغ التحصیل شوند. در مورد وام های دانشجویی نیز ما به این آیین نامه و فرجه تحصیلی دانشجویان استناد می کنیم.
وام تحصیلی به تمام مقاطع تحصیلی تعلق میگیرد
گنجی درباره مبلغ وام تحصیلی دانشجویان نیز گفت: مبلغ وام برای کاردانی، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است، برای کارشناسی ارشد پیوسته، ناپیوسته و دکترای حرفه ای ۳ میلیون تومان و برای دکتری تخصصی پیوسته و ناپیوسته ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین شده است که اگر دانشجویان متاهل باشند می توانند تا دو برابر وام تحصیلی را در مقاطع مختلف دریافت کنند.
وی تاکید کرد: دانشجویان در هر ترم می توانند برای دریافت وام تحصیلی درخواست بدهند و اگر متاهل باشند دو برابر به آنها وام تعلق می گیرد.
وام شهریه
رییس صندوق رفاه دانشجویان درباره وام شهریه برای دانشجویان شهریه پرداز نیز گفت: مبلغ وام شهریه برای دانشجویان مقطع کاردانی، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته و دکترای حرفهای ۳ میلیون تومان و برای دانشجویان دکترای تخصصی پیوسته و ناپیوسته ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان درنظرگرفته شده است.
وام ضروری شامل ۱۴ مورد است
گنجی درباره وام ضروری دانشجویان گفت: وام ضروری دانشجویی، به دانشجویان دورههای کاردانی تا دکتری تعلق میگیرد که این وام شامل ۱۴ مورد است. به عنوان مثال وام ازدواج که به دانشجویانی که در طول تحصیل ازدواج می کنند داده می شود، وام تولد فرزند دانشجوی متاهل، وام برای خرید لوازم کمک آموزشی و حوادث و اتفاقاتی مانند فوت پدر و مادر یا همسر، وقوع سانحه و تصادفات و ابتلا به بیماریهای خاص.
وی ادامه داد: مبلغ این وام بر اساس ضرورت پیش آمده و بنا بر نظر دانشگاه های مختلف، متفاوت است.
نظر شما