جبرئیل رمضانی روز پنجشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا افزود: شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین در چهار ناحیه در دست اجرا قرار گرفته که در صورت تامین اعتبار لازم در زمان مقرر به بهره برداری میرسد.
وی اظهار کرد: ناحیه عمرانی اول در سطح پنج هزار و ۵۰۰ هکتار، ناحیه عمرانی دوم در سطح ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار، ناحیه عمرانی سوم در سطح ۱۱ هزار هکتار و ناحیه عمرانی چهارم هم در سطح ۱۰ هزار هکتار در دست اجرا است.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای اردبیل ادامه داد: از ناحیه عمرانی اول عملیات اجرایی یک هزار و ۵۰۰ هکتار به اتمام رسیده از ناحیه عمرانی دوم چهار هزار هکتار اجرا شده و از ناحیه عمرانی سوم و چهارم هم کانال اصلی، ایستگاههای پمپاژ اصلی و بخشی از شبکه کار شده ولی قابل بهره برداری نیست.
وی افزود: پیشرفت فیزیکی شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین به ۸۵ درصد رسیده و تا کنون برای اجرای این شبکه ۱۷ هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
رمضانی با تاکید بر تسریع در اتمام طرح سیفون درهرود گفت: سیفون دره رود بعنوان شاهرگ اصلی تامین آب در ابتدای شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین واقع شده که با همت و تلاش مهندسان و متخصصان بخش آب در حال تکمیل است.
وی بیان کرد: این بخش از طرح آبیاری و زهکشی خداآفرین به منظور انتقال آب از سدهای خداآفرین و قیزقلعه سی اجرا میشود که با اتمام این پروژه ۶۰ مترمکعب بر ثانیه آب به شبکه مذکور قابل انتقال خواهد بود.
این مقام مسئول ادامه داد: کانال اصلی خداآفرین در منطقه مغان در طول مسیر ۹۲ کیلومتری خود تعداد ۶ دستگاه سیفون دارد که از این تعداد، سیفون دره رود به طول ۲ هزار۱۶۰ متر با ظرفیت ۶۰ مترمکعب بر ثانیه و با استفاده از پنج رشته لوله فولادی به قطر ۲ هزار و ۸۰۰ میلیمتر اجرا میشود.
وی افزود: طرح سیفون دره رود به منظور امکان بهره مندی سریع و مهیا ساختن امکان انتقال آب از تاسیسات بالادستی اجرا و پس از تکمیل سازه های ورودی و خروجی، امکان انتقال آب با دبی ۲۵ مترمکعب بر ثانیه را فراهم خواهد شد.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای اردبیل افزود: ارزش روز کل طرح شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین، اعم از تاسیسات و تجهیزات اجرا شده بالغ بر ۱۰۰ هزار میلیارد ریال است.
شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین در محدوده استان اردبیل با وسعت ۳۶ هزار۷۰۰ هکتار در فاز اول در قالب ۴ ناحیه عمرانی در شمال استان و محدوده شهرستان های اصلاندوز، پارس آباد و بیله سوار اجرا میشود.
این طرح دارای ۴۳ باب ایستگاه پمپاژ، چهار پست برق ۱۳۲.۲۰ کیلوولت و یک پست برق ۱۳۲.۲۳۰ کیلوولت مغان و همچنین بالغ بر ۳۰۰ کیلومتر خطوط نیرورسانی ۱۳۲ کیلوولت و ۹۲ کیلومتر کانال اصلی میباشد و به منظور تامین آب نواحی عمرانی اول و دوم، تا ۴۳ کیلومتری کانال اصلی، آب اندازی شده است.
نظر شما