۸ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۸:۴۶
کد خبر: 85094849
T T
۸ نفر

برچسب‌ها

مطالعات باستان‌شناسی پنج محوطه تاریخی در استان بوشهر آغاز شد

بوشهر - ایرنا - معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر گفت: برای نخستین بار و به شکل همزمان کار مطالعات باستان‌شناسی پنج محوطه تاریخی با هدف اثبات قدمت تاریخی این استان آغاز شد.

نصرالله ابراهیمی روز جمعه در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: این محوطه‌های تاریخی شامل تُل تَهماچی در شهرستان دیلم مربوط به هزاره پنجم پیش از میلاد با هفت هزار سال قدمت است که مجوز کاوش آن صادر شده و این کار از سوی دکتر عباس مقدم انجام می‌شود.

وی باستان‌شناسی محوطه تاریخی تُل پی تُل در بندر بوشهر را از دیگر محوطه‌های تاریخی مورد کاوش عنوان کرد و گفت: کاوش‌های باستان شناسی این منطقه مربوط به دوره تاریخی عیلامی پس از ۱۱۰ سال در حال انجام است و این نوید یک فصل باستانی و تاریخی خوب را در این سایت می‌دهد.

ابراهیمی کاوش‌های باستان شناسی گورستان شُغاب از سوی مصطفی ده‌پهلوان، کاوش‌های باستان شناسی مجموعه کاخ‌های هخامنشی برازجان و محوطه تاریخی بردو در شهر بردستان را از جمله دیگر محوطه‌های تاریخی این استان ذکر کرد.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر با بیان اینکه انجام مطالعات و کاوش‌های باستان شناسی در استان نشان از اهمیت کرانه‌ها و پس کرانه‌های خلیج فارس دارد، گفت: این کاوش‌های باستان شناسی در استان بوشهر با اعتبار اولیه ۸۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات استانی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: خلیج فارس به عنوان یک آبراه استراتژیک در همه دوره‌های تاریخی مورد اهمیت بوده و در طول تاریخ همواره مورد هجمه بوده که این نشان از سوق‌الجیشی بودن آن است.

به گفته ابراهیمی فرهنگ‌ها و تمدن‌های مختلفی در کرانه و پس‌کرانه خلیج فارس شکل گرفته که به گستره هویتی و تمدنی ایران زمین حائز اهمیت به شمار می‌رود؛ مطالعات باستان شناسی در کرانه‌ها و پس کرانه‌های خلیج فارس بیانگر فرهنگ‌ها و تمدن‌های بسیار غنی است.

شبه جزیره بوشهر تاریخی ۸۰۰۰ ساله دارد

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری استان بوشهر گفت: یافته‌های باستان‌شناسی که به‌ تازگی در شبه جزیره بوشهر انجام گرفته نشان می‌دهد این شبه جزیره، تاریخی هشت هزار ساله دارد و نباید بوشهر را محدود به چهار هزار سال قبل و دوره عیلامی دانست.

ابراهیمی اظهار کرد: برای مثال آثاری در شهرستان جم وجود دارد که مربوط به دوره "پارینه سنگی" و حدود ۲۰ هزار سال تاریخ دارد که این نشان از تاریخ طولانی خلیج فارس و پس‌کرانه آن است.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری استان بوشهر گفت: وجود بقایای بنادر تاریخی در کرانه خلیج فارس نشان می‌دهد این آبراهه مهم استراتژیک همواره در مبادلات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی نقش پررنگی داشته است.

مطالعات باستان‌شناسی پنج محوطه تاریخی در استان بوشهر آغاز شد

وی ادامه داد: انجام مطالعات تاریخی و باستان شناسی و کشف اشیا تاریخی از دل این کاوش‌ها نگهداری آنها در موزه‌ها ابزاری برای شناخت هرچه بهتر خلیج فارس ضروری است.

"سیراف" زنده و گل سر سبد بنادر خلیج فارس

ابراهیمی گفت: بندر تاریخی سیراف هم‌دوره بندر نجیرم، ریشهر، جنابه، سی‌نیز و مروان دارای ارتباطات تجاری با خاور دور و مناطق همجوار مثل بصره است و از مجموعه این بنادر این تنها بندر سیراف است که بعد از ۲ هزار سال به عنوان گل سر سبد بنادر، همچنان فعال زندگی در آن جاری و ساری است.

وی یادآور شد: امروز بندر سیراف به عنوان یکی از مهمترین قطب‌های گردشگری و مطالعات باستان شناسی در حوزه خلیج فارس به شمار می‌رود که باید با همت همه مسئولان محلی، استانی و کشوری زمینه ثبت جهانی این بندر تاریخی را فراهم کنند.

موزه باستان شناسی بندر سیراف ایجاد می‌شود

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر گفت: براساس برنامه‌ریزی انجام شده قرار است موزه باستان شناسی در بندر سیراف راه‌اندازی شود.

وی یادآور شد: در دور دوم سفر دولت سیزدهم به استان بوشهر، ۳۰ میلیارد تومان برای بندر سیراف مصوب شد که به محض ابلاغ، کارهای مطالعاتی ایجاد موزه و حفاظت و ساماندهی آثار تاریخی این بندر انجام می‌گیرد.

ابراهیمی با بیان اینکه مطالعات معماری کرانه خلیج فارس در حال انجام است، تصریح کرد: امید می‌رود با مستندسازی و ایجاد یک پرونده خوب معماری کرانه خلیج فارس به ثبت جهانی برسد.

قلعه ریشهر یکی از بهترین‌ سایت‌های باستان شناسی

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر با تاکید بر اینکه قلعه ریشهر یکی از بهترین‌ سایت‌های باستان شناسی و گردشگری در دنیا است، افزود: این قلعه علاوه بر اهمیت و ارزش تاریخی ظرفیت عظیم گردشگری را ایجاد می‌کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha