روسیه ۳۰۰ بورسیه تحصیلی به دانشجویان ایرانی اعطا می‌کند

مسکو- ایرنا- وزیر علوم و آموزش عالی روسیه با اشاره به تحصیل حدود ۶ هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌های این کشور، گفت: روسیه در سال تحصیلی جدید، ۳۰۰ بورسیه جدید به دانشجویان ایرانی اعطا می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، والری نیکولایویچ فالکوف شامگاه پنجشنبه در ششمین اجلاس روسای دانشگاه های برتر ایران و روسیه در مسکو، ابراز امیدواری کرد که این اجلاس به تقویت همکاری های علمی دو کشور و همچنین شناسایی مدارک تحصیلی دانشجویانی که در روسیه تحصیل می کنند در ایران منجر شود.
وی با بیان اینکه تاکنون افزون بر ۱۵۰ تفاهم نامه و یادداشت تفاهم میان دانشگاه های فدراسیون روسیه و جمهوری اسلامی ایران امضا شده است، گفت: امیدواریم با برگزاری اجلاس روسای دانشگاه های برتر، همکاری ثمربخش و خوبی را دنبال کنیم.
وزیر علوم و آموزش عالی روسیه در ادامه به برخی طرح های مشترک تحقیقاتی میان این کشور و جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و اظهار داشت: دانشگاه های سن پترزبورگ روسیه و صنعتی شریف ایران همکاری های موفقی در طرح های شیمی، فیزیک و کامپیوتر داشته اند.
وی گفت: دانشگاه تهران و دانشگاه اوستیای شمالی روسیه نیز در حوزه تاریخ و زبان شناسی تطبیقی همکاری های مشترکی دارند و از طرفی، زبان فارسی در دانشگاه های مختلفی در روسیه تدریس می شود.
فالکوف در ادامه همکاری مراکز علمی تحقیقاتی روسیه با موسسه رویان ایران در زمینه ترمیم بافت های آسیب دیده را یادآور شد و گفت: دانشگاهیان روسیه همچنین در زمینه تولید آنتی بیوتیک های طبیعی با دانشگاه ابوعلی سینا در ایران همکاری مشترک دارند.
وی ادامه داد: هم اینک ۴۱ پروژه علمی تحقیقاتی با حمایت مرکز مطالعات علمی روسیه در حوزه هایی همچون فیزیک، شیمی و علوم پزشکی در پیوند و کار مشترک با دانشگاه های ایران در حال اجرا است.

همکاری ایران و روسیه برای قدرت طلبی نیست
سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو نیز در سخنانی در این اجلاس با اشاره به اشتراکات دو کشور در زمینه تأکید بر استقلال، ارزش های انسانی و رشد و توسعه متوازن گفت: مناسبات نزدیک ایران و روسیه بر خلاف رویه های برخی قدرتها از سر قدرت طلبی و تشکیل بلوک جدید قدرت برای استعمار و استثمار دنیا نیست بلکه بر اساس ارزش های اخلاقی و انسانی و استقلال کشورها است.
کاظم جلالی افزود: ما مانند کشورهایی نیستیم که سخن از دموکراسی مطرح می کنند اما در عمل، رفتار دیکتاتورگونه و قلدرمآبانه دارند؛ رفتار متناقض مدعیان دموکراسی برای جهانیان آشکار شده است.
وی با بیان اینکه دنیای کنونی، جهان متحول و جدیدی است، اضافه کرد: نخبگان ایران و روسیه باید درک صحیحی از تحولات بین المللی داشته باشند به ویژه آن که در مقطع دوران نوین مناسبات تهران – مسکو قرار داریم.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در ادامه با اشاره به تماس های سران دو کشور در راستای توسعه مناسبات، گفت: امروز درک صحیح و درستی از ضرورت توسعه مناسبات دوجانبه در میان رهبران دو کشور وجود دارد و باید خود را برای ورود به دنیا جدید که با محوریت آمریکا و ارزش های آمریکایی نخواهد بود، آماده کنیم.

در ادامه این اجلاس، الکسی ددوف سفیر روسیه در تهران در پیام تصویری بر توسعه مناسبات دانشگاهی با ایران تأکید کرد و در ادامه ماکسیم بارانف معاون اداره دوم آسیای وزارت امور خارجه روسیه، اجلاس روسای دانشگاه های برتر دو کشور را زمینه ساز تحکیم مناسبات تهران – مسکو دانست.

تبادل نظر درباره همکاری‌های بین دانشگاهی میان دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه در زمینه تبادل دانشجو و برگزاری دوره‌های مشترک و برنامه‌ها و تحقیقات مشترک از محورهای این اجلاس دو روزه است.
همچنین نشست‌هایی با موضوع بررسی جنبه‌های فرهنگی همکاری بین دانشگاه‌های ایران و روسیه و اشتراک‌گذاری تجربه‌های پروژه‌های تحقیقاتی ایران و روسیه در زمینه علوم طبیعی و حوزه خزر نیز در این اجلاس برگزار می‌شود.
بازدید از دانشکده‌ها و موزه‌های دانشگاه لومونوسف و همچنین بازدید از سایر دانشگاه‌های مسکو از دیگر برنامه‌های روسای دانشگاه‌های حاضر در ششمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه است.
اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه در راستای گسترش و تعمیق همکاری‌های بین‌المللی در حوزه‌های علمی، پژوهشی و دانشگاهی برنامه ریزی شده و دبیرخانه این اجلاس از سال ۱۳۹۴ در دانشگاه تهران راه‌اندازی شده است.
به گزارش ایرنا، پنجمین اجلاس روسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه به دلیل شیوع ویروس کرونا ۱۸ تیر ۱۳۹۹ به صورت وبینار برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha