۹ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۲:۴۵
کد خبرنگار: 1197
کد خبر: 85095919
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

هشدار دامپزشکی همدان/ تب کریمه کنگو در کمین است

۹ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۲:۴۵
کد خبر: 85095919
هشدار دامپزشکی همدان/ تب کریمه کنگو در کمین است

همدان - ایرنا- سرپرست اداره کل دامپزشکی همدان گفت: تاکنون بیماری تب کریمه کنگو در استان همدان مشاهده یا گزارش نشده است اما دامدران باید توصیه های لازم برای جلوگیری از بروز این بیماری را جدی بگیرند.

امیر حسین نقی پور روز شنبه در گفت وگو با ایرنا نسبت به بروز برخی بیماری‌ها همزمان با آغاز فصل گرما هشدار داد و افزود: تب کریمه کنگو که در انسان بسیار کشنده و خطرآفرین است و در فصل گرما بروز می‌کند.د: این بیماری ویروسی بوده و توسط خوردن گوشت آلوده و از طریق کنه منتقل می‌شود، بنابراین باید نسبت به ذبح دام‌های غیر مجاز آگاه باشیم و شهروندان از خریدن گوشت‌ بدون مهر دامپزشکی خودداری کنند.

وی در ادامه با اشاره اقدامات پیشگیرانه درخصوص تب کریمه کنگو گفت: علاوه بر برگزاری مداوم کلاس های آموزشی ‌و ترویجی ویژه‌ اقشار مختلف جامعه، در سال گذشته ۶۲۸ هزار و ۳۷ مترمربع سمپاشی جایگاه نگهداری دام و امکان دامی در سطح استان با هدف پیشگیری و مبارزه با انگل های خارجی مانند: تب هموراژیک کریمه کنگو انجام شده است و ۱۹۰ هزار و ۳۳۲ رأس دام سبک و سنگین به منظور مبارزه با انگل‌های خارجی طی مدت فوق سمپاشی بدن انجام شده و ترتیبی اتخاذ شده در سال جاری اقدامات پیشگیرانه با قوت در سطح استان انجام شود.

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان همدان ادامه داد: دامداران نیز باید هنگام مشاهده کنه بر روی دام، کنه را با دست به صورت مستقیم از بین نبرند، همچنین اقدام به سم پاشی محیط نگهداری دام کنند که در این راستا با برنامه ریزی‌های لازم انجام شده سم پاشی و ضدعفونی بدن دام و اماکن دامی توسط مجموعه دامپزشکی در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه تمامی کشتارگاه‌های سنتی در استان جمع آوری شده و در حال حاضر ۶ کشتارگاه صنعتی فعال داریم، یادآور شد: تمامی کشتارگاه‌های استان مجهز به سیستم پیش سرد هستند و گوشت‌های تهیه شده از ذبح دام در این محیط باقی می‌مانند و به مدت ۲۴ ساعت در داخل این سالن باقی مانده که ph گوشت‌های مورد نظر به علت ماندن در سرما کاهش می‌یابد و به این ترتیب بسیاری از میکروب‌ها و ویروس‌های گوشت از بین می‌رود.

امیر حسین نقی پور سرپرست اداره کل دامپزشکی استان همدان ادامه داد: تمامی کشتارگاه‌های استان باقی ماندن گوشت‌های تهیه شده در سیستم پیش سرد را رعایت می‌کنند و به این ترتیب بسیاری از میکروب‌ها و ویروس‌های گوشت از بین رفته و شهروندان گوشت‌های دارای مهر دامپزشکی را با اطمینان خاطر خریداری کنند.

این مقام مسئول تاکید کرد: شهروندان از ذبح دام در خارج از کشتارگاه‌ها خودداری کنند و به هیچ عنوان گوشت‌های بدون مهر دامپزشکی را خریداری نکنند و اگر کسی هدف ادای نذر و قربانی دارد می‌تواند از طریق سامانه ۱۵۱۲ با نظارت مجموعه دامپزشکی ذبح دام انجام دهد. وی با بیان اینکه تب کریمه کنگو در دام بدون علامت بوده و تنها بی‌اشتهایی و تب ایجاد می‌کند؛ تصریح کرد: تشخیص تب کریمه کنگو توسط انسان‌های عادی غیر قابل تشخیص بوده، اما همین ویروس در انسان کشنده و بسیار واگیر است.

دکتر امیر حسین نقی پور تاکید کرد: دامداران و اکیپ های واکسیناسیون دامپزشکی در صورت مشاهده کنه از ارتباط مستقیم دست با کنه خودداری کرده و اقدامات سم پاشی را انجام دهند. وی گفت: با توجه به اقدامات پیشگیرانه، خوشبختانه تاکنون هیچ مورد مثبتی از تب کریمه کنگو در استان همدان ثبت و گزارش نشده است.

تب کریمه کنگو یا( تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری حاد تب‌دار و خونریزی‌دهنده است که به طور معمول به‌علت ایجاد اختلال در انعقاد خون سبب کبودی در قسمت‌های مختلف بدن و خونریزی شدید بینی می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha