به گزارش روز یکشنبه ایرنا، روزنامه فایننشال تایمز بر اساس آمار رسمی گزارش داد که درآمدهای واقعی هنوز به میزانی که تا قبل از افزایش سرسامآور قیمتها وجود داشت، نرسیده است.
بر اساس تحلیل دادهها از سوی این روزنامه انگلیسی، درآمدهای واقعی به علت افزایش قیمتهای غذا و انرژی بین سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۲ در منطقه یورو ۶.۵ درصد کاهش داشته است. همچنین درآمدها تا پایان سال ۲۰۲۴ ۶ درصد پایینتر از سطح مربوط به سال ۲۰۲۰ باقی میماند.
فشار افزایش قیمتها در اروپا با کاهش تاثیر افزایش هزینههای انرژی در سال گذشته، پایین آمده است. با این حال، تحلیلگران هشدار میدهند که فاز کاهشی رشد قیمتهای بالا، فشاری پایدار بر امور مالی خانوارها خواهد داشت.
ویکتوریا اسکولار رئیس شرکت مالی «اینتراکتیو اینوستر» گفت: اگرچه نرخ تورم به نظر رو به کاهش است، اما قیمتها پایین نمیآید. فشار به بودجه خانوارها و فشار هزینههای زندگی میتواند همچنان یک عامل بازدارنده قابل توجه باشد.
در اقتصادهای بزرگ منطقه یورو از جمله آلمان و فرانسه دو اتحادیه بزرگ دست به اعتصاب زدند و برای ضربهای که قیمتهای بالا به کارگران وارد آورده تقاضای غرامت کردند.
استر لینچ دبیر کل کنفدراسیون اتحادیه تجاری اروپا اعلام کرد: هر گونه کاهش تورم خبر خوبی برای قشر کارگر است اما همچنان از پایان این بحران بسیار فاصله داریم. در حالیکه دستمزدها خیلی کمتر از هزینههای زندگی است.
مردم فقیرتر که بخش عمدهای از درآمدشان را برای ملزومات خرج میکنند، آسیب پذیرترین افراد در مساله افزایش قیمتها هستند. حتی با وجود کاهش قیمتها در بخش انرژی، آنها همچنان با ادامه افزایش هزینههای غذا، فشار شدیدی را احساس خواهند کرد.
در اتحادیه اروپا هزینههای غذا ۱۹.۵ درصد در سال منتهی به ماه مارس (اسفند/ فروردین) بالا رفت که این بالاترین نرخ از زمان جمع آوری اطلاعات در این زمینه در سال ۱۹۹۷ است.
در برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله پرتغال، لهستان و کشورهای حوزه دریای بالتیک، هزینهها افزایش بیشتری هم داشته است. قیمت برخی از کالاهای اساسی مانند روغن پخت و پز و تخم مرغ در سال منتهی به مارس بیش از ۳۰ درصد در داخل این اتحادیه افزایش یافته است.
نظر شما