عبارتهای امید بخش از منطق فعال شدن واحد های راکد و بازگشت کارگران به محل کار با فعال شدن این واحد های تولیدی را که در سفر سال گذشته رییس جمهوری به استان یزد بیان شد مرور کنیم تا بخشی از عزم و اراده دولتمردان برای احیای واحدهای اقتصادی تعطیل و نیمه فعال را به یاد آوریم.
آیت الله رئیسی ۲۲ دی ماه سال گذشته در مراسم جشن احیای ۷۶ واحد راکد صنعتی یزد اینطور بیان کرد که واحدهای صنعتی زیادی در سنوات گذشته به ناحق و ناروا دچار رکود و تعطیلی شدند، احیای ۳ هزار واحد راکد نشان داد که امکان راهاندازی این واحدها در گذشته نیز وجود داشته است ، نهضت احیای واحدهای صنعتی تعطیلی و نیمه تعطیل باید با قوت ادامه یابد.
همین جملات امید بخش موید آن است که دولت سیزدهم از ابتدای شروع به کار خود، احیای واحدهای راکد و تعطیل را به عنوان یک اولویت مهم در دستور کار قرار داد و تاکنون نیز تعداد قابل توجهی از این واحدها در استان فارس به چرخه تولید بازگشته اند.
به گزارش ایرنا، بر اساس آخرین آمار، دولت سال گذشته توانسته افزون بر یک هزار و ۷۱۴ واحد تولیدی راکد را به چرخه تولید بازگردانده و احیا کند که سهم فارس از این تعداد حدود ۲۰۰ واحد بود.
از مهمترین علل اصلی غیر فعال شدن این واحدها می توان به کمبود نقدینگی و منابع مالی، مشکلات حقوقی، نبود بازار، اختلاف شرکاء، مشکلات زیرساختی، مشکلات حقوقی و قضایی، تامین مواد اولیه و تامین و به روزرسانی ماشین آلات اشاره کرد.
از آنجا که یکی از اولویت ها و دغدغه های اصلی مسئولان ایجاد اشتغال است، لذا احیای واحد تولید راکد تا حد زیادی می تواند ضمن احیای فرصت های شغلی تعطیل شده، به ایجاد فرصت های شغلی جدید نیز کمک کند.
احیای واحدهای راکد، مناسب ترین راهکار ایجاد اشتغال
استاندار فارس معتقد است که یکی از بهترین، مناسب ترین و کمهزینه ترین راهکارها برای افزایش تولید و ایجاد اشتغال احیای واحدهای راکد است.
دکتر محمد هادی ایمانیه افزود: با توجه به اینکه واحدهای راکد بخش قابل توجهی از فرآیند تولید از قبیل دریافت زمین، احداث ساختمان، تامین زیرساخت ها و نصب ماشین آلات را طی کرده اند طبیعتا تامین منابع مورد نیاز و رفع برخی از مشکلات آنها مانند استمهال وام و تقسیط بدهی به دستگاه های اجرایی میتواند فرآیند ایجاد اشتغال را سرعت ببخشد.
وی ادامه داد: تاکنون و به منظور خارج کردن واحدهای تولیدی و صنایع راکد استان جلسات متعددی برگزار شده که این جلسات به خروج برخی از این واحدها از رکود منجر شده است.
او اظهار داشت: آن دسته از واحدهای تولیدی و صنعتی راکد استان که تمایل به احیا دارند دعوت میشوند که برای پیگیری امور خود به سازمان صمت و معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری مراجعه کنند.
استاندار فارس گفت: یکی از آثار احیای واحدهای تولیدی راکد فعال شدن فرصت های شغلی است که این مساله برای ما از درجه اهمیت بالایی برخوردار است.
احیای ۲۰۰ واحد تولیدی راکد فارس در سال ۱۴۰۱
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، تعداد واحدهای راکد شناسایی شده در این استان را یک هزار و ۶۲۴ واحد برشمرد و افزود: از این تعداد سال گذشته حدود ۲۰۰ واحد تولیدی احیا شده و به چرخه تولید بازگشتند.
محسن ربانی زاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این واحدها مربوط به حوزههای صنعت، کشاورزی، گردشگری و خدماتی هستند که حوزه صنعت بیشترین آنها را شامل می شود.
وی، با اشاره به وجود سه هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی صنعتی در این استان ادامه داد: علاوه بر این چهار هزار و ۶۸۸ واحد تولیدی در تمامی بخش ها با کمتر از ظرفیت اسمی فعال هستند.
پرداخت چهار هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل تبصره ۱۸ و ۱۶
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، در خصوص تسهیلات پراخت شده برای احیای واحدهای تولیدی راکد در این استان گفت: تا پایان شهریورماه سال گذشته از محل اعتبارات مربوط به سال ۱۴۰۰، یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از محل تبصره ۱۸ برای احیای این واحدها تامین و هزینه شد.
ربانی زاده افزود: علاوه بر این ۲ هزار و ۶۵۸ میلیارد تومان نیز از محل تبصره ۱۶ جزء ۲ بند ب هزینه شد.
وی ادامه داد: همچنین یک هزار و ۵۵۰ میلیارد تومان نیز از جزء یک بند ب مربوط به کمیته امداد و ۴۵۰ میلیارد تومان نیز مربوط به بهزیستی بود که هر دو بیش از ۹۰ درصد این اعتبارات را جذب کردند.
او اظهار داشت: همین مساله سبب شد که سال گذشته تعهد اشتغال استان که حدود ۵۹ هزار و ۸۰۰ فرصت شغلی بود با توجه به مدیریتی که در هزینه کرد اعتبارات تبصره ۱۸ و ۱۶ صورت گرفت با ۲۰ درصد بیشتر از این تعهد محقق شد.
استقبال از مشارکت سرمایه گذاران جدید در احیای واحدهای راکد
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس گفت: همچنین میکوشیم که چنانچه سرمایه گذاران جدید تمایل به استفاده از ظرفیت واحدهای راکد برای انجام تولیدی متناسب با حوزه فعالیتشان داشته باشند آنها را به مالکان این واحدها و بانک ها معرفی کنیم.
ربانی زاده افزود: هدایت اعتبارات در جهت افتتاح واحدهای تولیدی جدید و ایجاد اشتغال در کنار کمک به احیای واحدهای تولیدی راکد از جمله برنامه هایی است که امسال با جدیت دنبال می شود.
وی افزود: امسال با توجه به نامگذاری سال به نام ‘مهار تورم و رشد تولید’ هیچ اولویتی بالاتر از این نیست که بتوانیم واحدهای راکد را احیا کنیم.
او اظهار داشت: تلاش شده که نقدینگی تبصره ۱۸ و تبصره ۱۶ بیشتر به سمت احیا بنگاههای راکد هدایت شود و در کنار آن از سرمایه گذاری جدید به ویژه سرمایه گذاری های زودبازده نیز حمایت می کنیم.
ربانی زاده گفت: امسال برنامه ریزی کرده ایم که آمار واحدهایی که از رکود خارج میشوند را به شکل ماهانه اعلام کنیم.
احیای ۱۱ واحد تولیدی حوره صنعت در سال ۱۴۰۲
معاون صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس هم، تعداد واحدهای راکد حوزه صنعت این استان را ۶۶۸ واحد برشمرد و گفت: از این تعداد از ابتدای امسال تاکنون ۱۱ واحد به چرخه تولید بازگشته و این روند امسال با جدیت ادامه خواهد داشت.
کشاورز در گفت و گو با ایرنا افزود: نوسان نرخ ارز و نیاز به تامین مواد اولیه این واحدها را دچار مشکل کرده و یکی از اصلی ترین نیازهای این واحدها منابع مالی و تسهیلات بانکی است.
وی ادامه داد: با توجه به تاکید استاندار فارس، بحث خروج واحدهای راکد استان از رکود به شکل جدی در دستور کار قرار گرفته و یک قرارگاه صنعتی تحت عنوان قرارگاه کوثر با حضور دستگاه های ذی ربط تشکیل شده تا مشکلات این واحدها شناسایی و نسبت به رفع آنها اقدام شود.
نظر شما