سازمان ملل با کاهش کمک های مالی در افغانستان باقی خواهد ماند

تهران- ایرنا - دیبرکل سازمان ملل متحد گفت این سازمان برای ارسال کمک های بشردوستانه به میلیون ها افغان به رغم اعمال محدودیت طالبان برای کار زنان کارمند سازمان ملل متحد در افغانستان باقی خواهد ماند اما منابع مالی نیز کاهش خواهد یافت.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از رویترز، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد پس از نشست نمایندگان بیش از ۲۰ کشور جهان که در دوحه پایتخت قطر برای بحث و گفت و گو درباره رویکرد بین المللی در برابر افغانستان دور هم گردآمده بودند در مصاحبه با خبرنگاران گفت نگرانی ها درباره ثبات افغانستان درحال افزایش است.

وی در ادامه سخنانش افزود: «ما در افغانستان خواهیم ماند و تصمیم داریم بدنبال شرایط لازم برای ارسال کمک های بشردوستانه به این کشور باشیم. شرکت کنندگان در این نشست درباره لزوم همکاری استراتژیک توافق کردند. ممنوعیت کار زنان این سازمان که ماه گذشته از سوی مقامات طالبان اعمال شد تخطی از قوانین حقوق بشر است. ما هرگز در برابر حملات سیستماتیک بی سابقه علیه زنان و دختران در افغانستان سکوت نخواهیم کرد.»

حنا ربانی کهر وزیر مشاور امور خارجه پاکستان که در این نشست شرکت کرده بود گفت تهدید کردن و انزوای بیشتر مقامات طالبان برای کشورهایی که بدنبال آرام کردن بحران حقوق بشری در افغانستان و کاهش و رفع محدودیت زنان و دختران در این کشور هستند رویکرد عملگرایانه ای نیست.

دبیرکل سازمان ملل متحد نیز درباره کاهش جدی وعده های این سازمان برای کمک های مالی هشدار داد و گفت از ۴.۶ میلیارد دلار وعده کمک مالی برای کشوری که بیشتر جمعیتش در فقر به سر می برند تنها حدود ۶ درصد آن محقق شده است.

وی همچنین تاگید کرد این نشست با هدف به رسمیت شناختن طالبان که تاکنون هیچ کشوری به شکل رسمی آنها را به رسمیت نشناخته برگزار نشده است.

آنتونیو گوترش همچنین گفت هروقت زمان مناسب برای دیدار با مقامات طالبان فرا برسد این اتفاق خواهد افتاد اما در حال حاضر زمان آن فرا نرسیده است.

طالبان همواره معتقد است به حقوق زنان کشورش براساس احکام و قوانین اسلام احترام می گذارد.

خبرگزاری جمهور نیز در گزارشی نوشت دبیرکل سازمان ملل همچنین اعلام کرد دور دوم نشست دوحه بزودی برگزار می‌شود.

آنتونیو گوترش شب گذشته در یک مصاحبه مطبوعاتی پیرامون نشست دوحه گفت که این جلسه در مورد ایجاد یک رویکرد مشترک بین المللی بود، نه در مورد به رسمیت شناختن مقامات حاکم طالبان؛ آنچه مهم بود اینکه تمام ما نگرانی‌ها و محدودیت های یکدیگر را درک می کنیم، اما توافق کردیم که کار مشترک به نفع همه ما است و افغانها در این میان در رده نخست قرار دارند.

دبیرکل سازمان تاکید کرد "بعد از یک دور مشورت، من آماده ام که یک جلسه مشابه را سازمندهی کنم. "

وی افزود بحران افغانستان بزگترین بحران در جهان است و با وجودی که ۲۸ میلیون یعنی حدود ۹۷ درصد مردم این کشور به کمک نیاز دارند؛ اما از طرح واکنش بشردوستانه سازمان ملل (۴.۶ میلیارد دلار کمک مالی) تنها ۲۹۴ میلیون یعنی ۶.۴ درصد بودجه تامین شده‌است. "

به گفته وی این نشان می‌دهد تمایل کشورهای تامین کننده کمک‌های بشری در افغانستان به دلیل اقدامات طالبان کمتر شده‌است.

گوترش در پایان گفت: "تامین مالی تنها نگرانی نیست. بخش بزرگ کارمندان ما که کمک های حیاتی را فراهم میسازند، اتباع افغان هستند و بسیاری از آنها کمک رسان زن هستند. ممنوعیت کنونی کار زنان افغان برای سازمان ملل متحد و سازمان های غیر دولتی ملی و بین المللی غیرقابل قبول است و جان‌ها را به خطر می اندازد. "

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha