مشکلات تغذیه ای عامل بسیاری از بیماری های غیر واگیر است

قشم - ایرنا - کارشناس تغذیه و رژیم درمانی شبکه بهداشت و درمان شهرستان قشم با بیان اینکه مشکلات تغذیه ای عامل بسیاری از بیماری های غیر واگیر است، گفت: این بیماری های بزرگترین عامل تهدید سلامت مردم در ایران و جهان هستند.

مریم روح الامینی روز چهارشنبه در چهارمین روز از هفته سلامت تحت عنوان (اقتصاد خانواده و پزشکی خانواده) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: امروزه بیماری های غیر واگیر شایع ترین علل مرگ و میر در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه هستند.

وی با بیان اینکه بیماری های غیر واگیر بیشتر مزمن بوده و سبب ناتوانی می شوند، افزود: مبتلایان به این بیماری ها برای ادامه حیات به آموزش هایی خاص و سرپرستی و مراقبت دایم و طولانی نیاز دارند.

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی شبکه بهداشت و درمان شهرستان قشم توضیح داد: به دلیل افزایش روند مرگ و میر ناشی از بیماری های غیر واگیر، به ویژه در کشورهای در حال توسعه، سازمان جهانی بهداشت (WHO) از ۲ دهه پیش بیماری های غیرواگیر را جزو اولویت های بهداشتی کشورهای در حال توسعه اعلام کرده است.

روح الامینی با اشاره به اینکه اکنون، بیماری های غیر واگیر از جمله علل اصلی مرگ و ناتوانی در جهان هستند، گفت: در آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت، ۶۰ درصد از موارد مرگ و ۴۳ درصد از بار جهانی بیماری ها مربوط به بیماری های عمده غیرواگیر بوده است.

وی ادامه داد: در کشورهای با درآمد پایین و متوسط ۷۹ درصد موارد مرگ و ۸۵ درصد بار بیماری ها به بیماری های غیرواگیر اختصاص داشته است.

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی شبکه بهداشت و درمان شهرستان قشم افزود: چهار بیماری غیرواگیر قلبی عروقی، سرطان، بیماری انسداد مزمن ریوی و دیابت به طور مستقیم به سه عامل خطرزای اصلی قابل پیشگیری شامل مصرف سیگار، تغذیه نامناسب و نبود فعالیت بدنی مناسب وابسته هستند.

وی بیان کرد: آموزش و مشاوره تغذیه به منظور تنظیم برنامه غذایی افرادی که دارای خطر فاکتورهای تغذیه ای بیماری های غیر واگیر فوق هستند نقش مهمی در اصلاح الگوی مصرف غذایی و کاهش عوامل خطر یادشده دارد.

روح الامینی با بیان اینکه یکی از دلایل رعایت نکردن غذایی، عدم آگاهی علمی و وابسته به مطالب غیر علمی در فضای مجازی است که خود دلیل اصلی ابتلا به بیماری های غیر واگیر است، گفت: در این زمینه بایستی افراد از صحت منابع آموزش ها اطمینان حاصل کرده و سپس آنها را اجرا کنند.

وی اعلام کرد: واضح ترین رعایت غذایی مصرف کمتر نمک، شکر و چربی ها است که متاسفانه در زمان حاضر برخی افراد مصرف زیاد چربی های حیوانی را مفید می دانند با اینکه می دانیم مصرف زیاد آنها به مرور باعث رسوب شدن در رگ های غذا دهنده قلب می شوند.

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی شبکه بهداشت و درمان شهرستان قشم اظهار داشت: کم تحرکی، تغذیه ناسالم، مصرف الکل و دخانیات از عوامل ایجاد کننده‌ چهار بیماری دیابت، قلبی، عروقی، سرطان و بیماری‌ های مزمن تنفسی هستند که مهمترین علل مرگ و میر ناشی از بیماری‌ های غیر واگیر بوده و این بیماری‌ ها و عوامل، احتمال مرگ را افزایش می‌ دهد، به همین خاطر سازمان جهانی بهداشت، کنترل بیماری‌ ها و عوامل زمینه ساز آنها را به عنوان هدف اصلی برای کاهش ۲۵ درصد مرگ و میر ناشی از بیماری‌ های غیر واگیر تا سال ۲۰۲۵ تعیین کرده است.

وی افزود: برخی دیگر از عوامل خطر ساز مهم از جمله مصرف دخانیات، نبود فعالیت بدنی مناسب، مصرف ناکافی میوه و سبزیجات، شیر و لبنیات باعث شده که تعداد مبتلایان به فشار خون، چربی و قند خون در جامعه افزایش یابد.

هفته سلامت سال ۱۴۰۲ با تاکید بر نقش پزشکی خانواده در بهبود سلامت آحاد جامعه، با شعار «سلامت برای همه با پزشکی خانواده» از ۹ اردیبهشت آغاز و تا ۱۵ اردیبهشت جاری در سراسر کشور ادامه دارد.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌ های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌ های خلیج فارس گسترده شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha