۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۴:۳۴
کد خبر: 85100472
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۶۶۰ هزار هکتار از اراضی کهگیلویه و بویراحمد مستعد آتش سوزی است

گچساران- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: بیش از ۶۶۰ هزار هکتار از اراضی طبیعی مناطق مختلف این استان مستعد آتش سوزی است.

سعید جاوید بخت روز چهار شنبه در حاشیه تجلیل از فعالان زیست محیطی گچساران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: وسعت آتش‌سوزی‌ عرصه‌های جنگلی و مرتعی زیرپوشش این اداره کل در سال ۱۴۰۱ در مقایسه سال ۱۴۰۰ بیش از ۹۰ درصد کاهش یافت.

وی بیان کرد: در سال گذشته ۹ فقره آتش سوزی با وسعت ۱۶۳ هکتار در عرصه های جنگلی و مرتعی مناطق مختلف این استان اتفاق افتاد.

جاودید بخت اظهار کرد: این میزان جنگل و مراتع در مناطق کوه لار، کاکان، منطقه آب گاون روستای صنوگان و ارتفاعات کوه " سِمِر" رخ داد.

وی ابراز کرد: حضور به موقع عوامل و نیروهای منابع طبیعی با توجه به نقش همیاران طبیعت در اطلاع رسانی سریع هرگونه حریق و استفاده از تجهیزات مدرن نظیر بالگرد و دمنده علت کاهش وسعت آتش سوزی بود.

جاوید بخت گفت: بروز آتش سوزی در مراتع، خسارات چشمگیری در عرصه های طبیعی به همراه دارد.

وی از مردم خواست هرگونه وقوع آتش سوزی و تجاوز به عرصه‌های طبیعی و مراتع استان را از طریق شماره ۱۵۰۴ و سامانه ۱۳۹ به ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان‌های این استان اطلاع رسانی کنند.

۵۰۰ میلیاردریال اعتبارات احیای منابع طبیعی کهگیلویه وبویراحمد از محل متمم سفر ریاست جمهور جذب شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۲ هزارو ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل متمم سفر ریاست جمهور برای توسعه و احیای جنگلهای این استان تخصیص داده شد.

وی با بیان اینکه این اعتبار طی سه سال در راستای توسعه و احیای جنگلهای استان تزریق خواهد شد گفت: ۵۰۰ میلیارد ریال از این میزان اعتبار تاکنون جذب شده است.

جاودید بخت بیان کرد: وجود جنگلهای خاص بلوط، وضعیت کوهستانی و توپوگرافی آن و ثبت بارش سالانه نزدیک به۵۷۳ میلیمتر باعث شده کهگیلویه و بویراحمد به لحاظ منابع طبیعی دارای جایگاه ویژه ای در سازمان باشد.

جاودید بخت تصریح کرد: سرانه جنگل های کهگیلویه و بویراحمد ۱.۲۵ هکتار است که بیشترین سرانه این سرمایه خدادادی را در کشور داراست و بالا بودن سرانه جنگل ها در استان مسوولیت شهروندان برای صیانت را سنگین کرده است.

۵۰ درصد دمنده های مهار آتش در دولت سیزدهم در کهگیلویه وبویراحمد توزیع شد

وی بیان کرد:بیش از ۲۵۰ دستگاه دمنده برای اطفای حریق عرصه های طبیعی در اختیار امدادگران استان قرار دارد که نیمی از انها در دولت سیزدهم توزیع شد.

جاودید بخت تصریح کرد: این تعداد دستگاه های دمنده برای کنترل سریع آتش در جنگل ها و مراتع کهگیلویه و بویراحمد بین امدادگران توزیع شده است.

وی با بیان اینکه ۲۲ نقطه بحرانی در استان شناسایی شده تصریح کرد: مناطقی که جنگل‌های آنان دچار آتش سوزی شده اند بلوک بندی و مناطق بحرانی شناسایی شدند.

جاودید بخت اضافه کرد: همچنین ۱۵ نقطه که برای برداشت آب توسط بالگردها هنگام کمک به خاموش کردن آتش سوزی ها مشخص شده است.

وی ادامه داد: این مناطق شامل سدها، طرح های آبخیزداری، مخازن مصنوعی آب و برکه های طبیعی است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: استقرار یک بالگرد جهت کمک به اطفاء آتش سوزی جنگل های استان کهگیلویه و بویراحمد ضرورت دارد انتظار می رود در این زمینه مساعدت و همکاری لازم صورت گیرد.

بیش از ۸۷۶ هزار هکتار جنگل در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که ۸۰ درصد آنها را جنگل های بلوط تشکیل می دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha