علی سادات شیرازی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اکنون یک جوان مشهدی با همت و تلاش بسیار مشغول به پرورش گاومیش است و با وجود کارآفرینی و انگیزه فعالیت و پشتکار شاهد موفقیت های زیادی در این زمینه هستیم.
وی بیان کرد: این جوان کارآفرین با وجود همه مشکلات و رنج هایی که در این راه کشیده و هنوز هم با سختی های بسیاری دست و پنجه نرم می کند؛ بخاطر علاقه و تخصصی که به این کار دارد پر توان در حال فعالیت و توسعه در این حوزه میباشد
سادات شیرازی ادامه داد: گاومیش حیوان قانع و کم توقعی است و از نظر میزان خوراک مصرفی و ریز مغذی ها با خوراکی که گاو می تواند زنده بماند،گاومیش می تواند تولید شیر داشته باشد و با کمترین جیره غذایی، شیر با کیفیت تری تولید می کند.
وی خاطر نشان کرد: مقاومت این دام سنگین در مقابله با بیماریها در مقایسه با دام های دیگر بیشتر و هزینه پرورش و نگهداری آن به مراتب کمتر است.
رییس اداره بهبود دامی جهاد کشاورزی شهرستان مشهد گفت: کارآفرین و پرورش دهنده گاومیش با تلاش بسیار توانسته است ۳۰ راس گاومیش را پرورش دهد.
به گفته وی، همچنین این واحد تحت پوشش عملیات اصلاح نژاد دام صنعتی بوده و تمامی دامهای موجود دارای شناسنامه رسمی دامهای ایران می باشند.
سادات شیرازی بیان داشت: گاومیش یکی از دامهای اهلی است که در مقایسه با گاو و گوسفند کمتر مورد توجه قرار گرفته اما یکی از مهمترین منابع تأمینکننده مواد غذایی بهویژه پروتئین محسوب میشود.
وی افزود: شیرگاومیش از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. این شیر در مقایسه با شیر گاو دارای پروتئین و چربی بالاتری بوده و همچنین در شیر گاومیش ویتامین ها و مواد معدنی بیشتری نیز وجود دارد و حاوی مقدار زیادی کلسیم و مواد معدنی مورد نیاز برای رشد استخوان می باشد.
سادات شیرازی با اشاره به مزایای پرورش گاو میش گفت: قدرت بالا در سازگاری با محیط، مقاومت بالا به بیماریها ، بالا بودن عمر مفید حیوان در مقایسه با گاو شیری (حدود ۱۰ تا ۱۲ سال) و کیفیت بالای گوشت تولیدی از نظر کاهش کلسترول از این جمله است.
این مسوول در جهاد کشاورزی مشهد بیان کرد: در شرایط اقتصادی کنونی و با توجه به افزایش قیمت نهاده های دامی، هزینه های نگهداری دام رشد بسیار زیادی داشته لذا پرورش گاومیش در این خصوص می تواند مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: کود تولیدی این حیوان نیز کیفیت بسیار بالایی دارد لذا می توان با ترغیب دامداران علاقه مند به پرورش این حیوان مفید از مزایای بسیار زیاد آن بیشترین بهره برداری را نمود.
هم اکنون ۹۶ هزار هکتار عرضه کشاورزی و دامپروری در شهرستان مشهد فعال است.
نظر شما