به گزارش ایرنا، طرح قمرود باهدف انتقال ۱۸۱ میلیون مترمکعب آب استان و تامین آب شرب و صنعت درازمدت شهرهای خوانسار، خمین، گلپایگان، محلات، نیمور، سلفچگان، ساوه و قم برای جبران روزافزون کمبود آب این شهرها اجرایی شد اما سبب بروز مشکلاتی برای تامین آب آشامیدنی مردم روستاهای شهرستان الیگودرز و کشاورزی آنها شد.
آن زمان مسوولان وقت اعلام کردند به زودی عملیات آبرسانی به روستاهای زیان دیده انجام می گیرد اما این وعده عملی نشد تا در دولت سیزدهم با پیگیری های استاندار لرستان و در سفر رییس جمهور به استان در ۱۹ آذرماه ۱۴۰۰، مصوب شد آبرسانی به روستاهای زیان دیده از طرح قمرود اجرا شود تا اهالی این روستاها امیدوار به رفع مشکل خود باشند.
تصویب ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای آبرسانی به روستاهای زیان دیده
یاسر اکبریان مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب لرستان در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: عملیات آبرسانی به روستاهای زیان دیده از طرح قمرود الیگودرز در ۲ فاز منطقه انوج و منطقه مغانک این شهرستان در حال اجرا است.
وی افزود: برای آبرسانی به این روستاها احداث ۲ تصفیه خانه در دستور کار قرار گرفته که تصفیه خانه منطقه انوج ساخته شده و به مرحله بهره برداری رسیده است.
اکبریان بیان کرد: طبق تفاهم نامه، مقرر شده است حدود ۴۰ روستای زیان دیده از طرح قمرود با همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و بسیج سازندگی استان با اعتباری بالغ بر ۶۰ میلیارد تومان در قالب جهاد آبرسانی از آب بهداشتی سالم بهره مند شوند.
وی افزود: در حال حاضر با اقدامات انجام گرفته، ۲۶ روستای زیاندیده از طرح قمرود و شهر شاپور آباد شهرستان الیگودرز به صورت آزمایشی تحت آبرسانی هستند.
وی تصربح کرد: در راستای آبرسانی به این روستاها و شهر جدید شاپورآباد با احداث تصفیهخانه انوج به ظرفیت ۶۰ لیتر بر ثانیه، احداث مخازن و اجرای خط انتقال، بهزودی آبرسانی به این روستاها و شاپور آباد انجام خواهد گرفت و تا پایان اردیبهشت ماه جاری نیز مدار آبرسانی دائمی برای اهالی برقرار خواهد شد.
اختصاص ۴۲۵ مبلیارد تومان به طرح جهاد آبرسانی لرستان
به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان، پروژههای جهاد آبرسانی به روستاهای استان با همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و با هدف محرومیتزدایی از روستاها با هزینهای بالغ بر ۴۲۵ میلیارد تومان در حال اجرا است.
اکبریان اضافه کرد: آبرسانی به روستاهای زیاندیده از طرح قمرود نیز با هزینهای بالغ بر ۶۰ میلیارد تومان انجام خواهد شد که تاکنون مبلغ ۲۸ میلیارد تومان از این میزان هزینه شده است.
وی با بیان اینکه جهاد آبرسانی به ۴۰ روستای زیان دیده از طرح قمرود حدود ۱۵۰ کیلومتر لوله گذاری دارد، عنوان کرد: تاکنون ۴۵ کیلومتر از این مجموع لوله گذاری شده و مابقی آن هم در دست انجام است و در صورت تامین اعتبار مورد نیاز، ۱۰۵ کیلومتر باقیمانده هم تا پایان سال لوله گذاری می شود.
وی با اشاره به اینکه تصفیه خانه مغانک هم دارای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی است، ادامه داد: با آبرسانی به ۲۶ روستای زیان دیده از طرح قمرود و شهر جدید شاپورآباد الیگودرز، جمعیتی بالغ بر هشت هزار نفر از آب شرب سالم بهره مند خواهند شد.
نظر شما