۲۸ فروردین ۱۴۰۲، ۶:۳۴
کد خبرنگار: 2748
کد خبر: 85085007
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

۴.۶ میلیون مترمکعب برداشت آب از ایستگاه پمپاژ "قمرود" لرستان اخذ شد

خرم‌آباد - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان گفت: مجوز ۴.۶ میلیون مترمکعب برداشت آب از ایستگاه پمپاژ آب "قمرود" شهرستان الیگودرز گرفته شده و پیگیری های لازم به منظور درخواست اعتبار برای انجام مطالعات جدید و چگونگی استفاده از حقابه منطقه از این ایستگاه در حال انجام است.

"داریوش حسن نژاد" روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: سال های گذشته پس از اتمام طرح انتقال آب "قمرود" به قم نماینده وقت الیگودرز در مجلس شورای اسلامی درخواست کرده بود تا یک ایستگاه پمپاژ برای جبران ضرر احتمالی اهالی منطقه، در شهرستان باقی بماند که با این امر موافقت شد.

وی تصریح کرد: پس از بررسی های انجام گرفته مشخص شد این ایستگاه ۲ میلیارد تومان به شرکت برق بدهکار است، زمین لوله کشی آن تملک نشده و تخصیص آب ندارد که درخواست تعیین تکلیف آن مطرح شد.

حسن نژاد ادامه داد: با پیگیری های انجام شده ۴.۶ میلیون متر مکعب تخصیص آب این ایستگاه پمپاژ اخذ و درخواست اعتبار برای انجام مطالعات جدید و چگونگی استفاده از حقابه تخصیص داده شده با کمک مشاور به سازمان برنامه و بودجه ارسال شد تا پس از آن اقدامات فنی لازم انجام شود.

وی افزود: باتوجه به اینکه منبع اعتباری برای این طرح مشخص نشده، در حال حاضر مراحل لازم برای اخذ مجوز ماده ۲۷ این ایستگاه در حال پیگیری است تا سرمایه گذار بخش خصوصی جذب شود چراکه کاربرد اولیه این ایستگاه برای انتقال سالانه ۱۸۱ میلیون متر مکعب بود در حالیکه هم اکنون ۴.۶ میلیون مترمکعب تخصیص دارد بنابراین تاسیسات و خط لوله تعریف شده در حال حاضر چندان توجیهی ندارد و به احتمال زیاد باید از پمپ های کمتری استفاده شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان گفت: همچنین اقدامات لازم برای اخذ مجوز ماده ۲۳ این طرح آغاز شده است تا ردیف اعتباری اختصاص یابد اما قبل از آن باید کارهای مطالعاتی انجام و سپس برای اخذ مجوز۲۳ اقدام شود که مطالعات نیز دست کم ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان نیاز دارد و امکان تامین آن از محل اعتبارات استانی نیست.

حسن نژاد با بیان اینکه برخی ایستگاه های پمپاژ آب لرستان مانند " نیله" از سال ۸۳ تا کنون به دلیل مشکل اعتباری نیمه کاره مانده است بیان کرد: ایستگاه پمپاژ موسوم به قمرود ۲۲ پمپ دارد در حالیکه هم اکنون شاید کمتر از پنج مورد آن مورد استفاده باشد که با توجه به این امر، باید مجوز ماده ۲۷ به منظور فروش برخی از این پمپ ها و هزینه کرد آن در راستای انجام مطالعات و برخی اقدامات اولیه اخذ شود.

به گفته وی در صورت انجام این مراحل، ۷۰۰ هکتار از اراضی موسوم به پروژه قمرود که متاثر از خشکسالی شده است آبیاری خواهد شد.

حدود ۷۰۰ هکتار زمین کشاورزی واقع در منطقه به دلیل کم آبی دچار مشکل شده اند و ایستگاه پمپاژ موسوم به " قمرود" واقع در ۲۰ کیلومتری الیگودرز بدون استفاده مانده است.

در حالیکه بسیاری از مناطق برای احداث ایستگاه پمپاژ آب مشکل مجوز یا تامین اعتبار دارند اکنون این مهم به عنوان یک زیرساخت چند صد میلیارد تومانی در الیگودرز فراهم است و با حمایت مسوولان ملی و استانی می توان روستانشینان منطقه را در جدال با کم آبی و خشکسالی یاری کرد تا ده ها روستای همسایه قمرود از بیکاری کشاورزان و مهاجرت به شهرها خالی نشود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha